• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MART1NKA: skoda ze se nikdy nepozname nazivo, nejspis by ses dost divila :-)

Jenom na okraj: ja se nebojim vubec niceho z toho co jmenujes, nemam pro to zadnej duvod. S urcitym stupnem inteligence souvisi i schopnost nezneklidnovat se vecma, na ktery nemas vliv. Kam speje svet me nijak neznepokojuje - muj vesmir je celkem klidny a vyrovnany misto - ale chapu proc mi to podsouvas, kazdej posuzuje deni kolem sebe z vlastni perspektivy a nekomu neco podsouvat je typicky zenskej zpusob jak se vyrovnat s realitou ktera nas obklopuje.

Co naopak ale mam, je silne vyvinutej smysl pro situace a neutuchajici zvedavost k jejich zkoumani. Me odjakziva bavily dejiny a zasazovat soudoby deni do jejich kontextu je pro me zdrojem zabavy. A pokud se jedna o jevy jako ten popisovanej - kdy nejakej fenomen zacne prerustat az do stupne vlastni kanibalizace - tak je to samozrejme jackpot, kterej generuje temer nekonecny mnozstvi moznosti a asociaci k premysleni.

Coz je mimochodem i muj motiv kdyz neco postuju: intelektualni potechu kterou zazivam pri premysleni o dopadech nejakych jevu chci umoznit i jinym. Ze to neni pro kazdeho stejne zabavny chapu, ale jak uz jsem psal, na co nemam vliv, to me neznepokojuje, ja jenom napovim. Co si z toho kdo vezme podle svych schopnosti a preferenci jde uz mimo me.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tady hezky video.

Birth rates are dropping across the world – why is this? AI critic Connor Leahy believes technology and the internet play a significant role. As a society, we've been treating technology as a Wild West, and the young generation is left feeling disillusioned by its broken promise.

Instagram
    https://www.instagram.com/p/DXtz3TTCd5y
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MART1NKA:
    ALONSY: ha, zase dřív píšu, než čtu.
    No, tak snad máš pravdu.
    A Atwoodová nebyla ani tak vizionářka, ale čerpala z Afganistánu apod. a o to víc se bojím.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MART1NKA: já to moc nesleduju, ale co občas přečtu nějakou diskuzi nebo článek, tak tento názor se teď právě vrací mezi mladé a je to trochu děsivý.
    Jsem ráda, že jsem stará a nemam dceru.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Oni si tam tenda Tateovci vychovavaju dalsiu generaciu followerov, ale z vyskumov to vypada, ze z toho ti ludia casto vyrastu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    IOM_NUKSO: Ta Atwoodova v Handmaid’s Tale bola fakt visionarka.
    Nastastie je tento nazor vacsinou vlastny starsim bielym muzom s pocitom nadradenosti a tych je a) malo a b) zachvilu vychcipaj, takze tento problem nepovazujem za nieco co tu s nami bude dlho. I Trumpova administrativa raz skonci a bude to nejaka divnokanka v historii.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    OCTOPUSS: chce, aby se vratilo zpatku utlacovani zen, protoze jinak se jim nechce rodit a ve skutecnosti jsou slabe a kdyz se muzska cast spolecnosti rozhodne, tak ze dne na den se zase budou bat jit ven a budou potrebovat muze, aby je ochranil ...a tak to ma byt. Jinak nebude na duchody.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLOWUP: Plus teda zas necitala som to podrobne, ale jedine co z toho cisi uplne na prvy pohlad je tvoj strach zo zmeny usporiadania, na ktore si zvykly.
    Civilizacia nie je fixna, toho coho sa bojis ty sa ja vobec nebojim, takze mi to je putna co si tam vyplodil.

V tomto mam o trochu blizsie k tomu, ako to ma Cuki. Nevidim racionalny dovod sa mnozit a uz vobec nie pre dobro nejakej spolocnosti. Je nas tu viac nez dost a neumime sa o tu planetu starat tak, aby sme si ju nenicili pod nohami. Ak sa rozmnozim, dovod nebude racionalny. Ked si clovek spocita pros a cons, tak to proste nevychadza a pre zeny uz vobec nie.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLOWUP: Pre mna si postavicka z hlubin internetu s kurioznymi nazormi. Predsalen tvoja generacia sa vyskytuje skor na facebooku a tam ja nechodim :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MART1NKA: hlubiny internetu, OK :-)

To je v poradku, ze to tak vidis, cokoli jinyho by bylo prekvapenim. Precti si ten text znovu, za dvacet let ;-)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    OCTOPUSS: Moje dítě je celé porostlé hustou srstí, je trojzubé a má ostré drápy, zeleno žluté oči a huňatý ocas :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    VERSONNENHEIT: Ještě že naše děti mají čtyři nohy a oháňku.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: Díky, podobné soupisy aktivit nutných vykonávat okolo dětí na mě obvykle působí jako ekvivalent Pekla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: Kde je problém? Krom toho, že krom zdi textu mohla napsat normální inzerát na chůvu 9 to 5 v Brně?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: manual na dite moze spisat au par, v pohode, ne? :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    BEHALA_LETEM: A mi bílí Evropané, bude nás vůbec škoda? Lidí je dost a myslím že Zemi dokážeme devastovat i v mnohem menší množství naprosto úspěšně.

LUSINDA: Jedna má spolužačka ze školy, když dělala v zahraničí au pair, tak vyprávěla jak otec dítěte byl jednou konfrontován s informací, že jeho dcera už chodí do školy (konkrétně do třetí třídy! :-)) A matka netušila na jaké mimoškolní kroužky a kdy chodí.
    NEI
    NEI --- ---
    BEHALA_LETEM: Mě v tuhle chvíli zajímá jen to jestli seš něčí mulťák.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Hezký inzerát na to proč si neporizovat děti.....no pak budete někomu psát manuál.

Sháníme parťačku pro dvě malé holky

Jsem časově dost vytížená pracující mamka a hledám spolehlivou chůvu/parťačku pro své dvě dcery. Ideálně někoho, kdo zvládne dětský chaos s klidem, humorem bez potřeby dramatického útěku po prvním kontaktu s dětskou rýmičkou.

a

Hlídání probíhá převážně v pracovní dny cca mezi 8:00-16:00, občas se může hodit delší čas nebo víkendové hlídání po domluvě. Začátek spolupráce od června 2026, výhledově přibližně na rok. Hlídá se u nás doma v Bystrci na ulici Teyschlova.

Koho budeš mít na starost?

nejmladší slečna: 7 měsíců

starší slečna: 3 roky

bonusová školačka: 7 let (většinu dne ve škole, takže jen vedlejší postava tohoto seriálu)

Já jsem většinu času doma, zavřená ve své pracovně a předstírající produktivitu na pracovních callech.

Co bude náplní dne?

Primárně:

• tvoření zábavy,

dohled nad objevováním světa,

• podpora normálních návyků a přežití všech
    • ohřev a servírování jídla,

• přebalování,

venčení dětí venku i uvnitř,

a občas odhadnout správný moment, kdy donést nejmenší dítě do mé „kanceláře" na servisní kojení. Když budou holky spát nebo bude chvíle prostoru, ocením drobnou pomoc v domácnosti typu:

vyklidit čisté nádobí z myčky,

pustit robotický vysavač, aby mohl důstojně narážet do židlí,

• přesunout prádlo z pračky do sušičky,

• prostě drobnosti, ne generální úklid zámku Windsor. Koho hledám?

Někoho:

na koho je opravdu spoleh,

kdo komunikuje narovinu,

Praktické info

Pro práci je potřeba chytrý telefon, přes který se eviduje pracovní doba a sdílené události - poměrně často cestuji do Prahy:

můžeš mít volno

nebo jet s námi,

a pokud by ses nebála nás tam občas odvést naším autem, získáváš plusové body a možná i obdiv.

Občas jedu i sama na "otočku" = postarat se o děti do noci než domů příjde z práce mužská část naší rodiny.

Pokud Tě nabídka zaujala, napiš mi něco o sobě a rovnou připiš i svou představu hodinové odměny.

P.s.: manuál na děti je už v přípravním procesu
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BEHALA_LETEM: Mne toto co pise zrovna k teme pride :) takze mu to tu necham.
    Akurat to je fakt zaujimave, co je niekto schopny vyplodit za bludy, ked roky konzumuje radikalizovany content.
    BEHALA_LETEM
    BEHALA_LETEM --- ---
    BLOWUP: hele, to mělo bejt trknutí, že tu tvoříš strašnej offtopic, ne pobídka, abys sesmolil dalších pět normostran a připojil k tomu sedmistránkovej rasistickej epos, kterej začíná notickou: Pokud to takhle půjde dál, celé lidstvo vyhyne. My, bílí Evropané, budeme mezi prvními...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam