• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    OCTOPUSS: proč toto fórum působí jako magnet na borce ve středním a vyšším věku, kteří děti mají (jedno, dvě až čtyři, jak se jim zrovna hodí povídat, samozřejmě...), že?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: já nevím jestli dobře rozumím otázce, ale jsem deset let vdaná. Takže asi jo a dokonce dobrovolně.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Uz si ta niekto vybral? :))
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ALONSY: mě trošku přijde, že dost domácnosti si za to muze samo. Protože dost dam jede mantru ""' já to přece umím líp a vím jak správně tu věc udělat."" Chlap.pak rád ty činnosti nechá na partnerce......a ta s příchodem děti celkem nestíhá. Už mi v auditku o obezitě dámy vysvětlily, že za to že dáma (s dětmi) nemá čas na cvičení může chlap.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ILTU: Samozrejme. To plati na obe pohlavi. Zaroven si ale myslim, ze kdyz clovek zije nejaky cas sam, tak se nauci tyhle domaci procesy delat naprosto automaticky a nepremyslet nad nima a pak je uplne jedno jestli s nim je v domacnosti partner/partnerka..Porad to nadobi dava do mycky kdyz jidlo doji nebo to nadobi vidi ve drezu (konkretne ja, znam se:). Znam i domacnosti, kde si to partneri treba rozdelili ty domaci prace. Muz luxuje a vynasi kos. Zena resi nadobi a pradlo + dneska je plno veci zautomatizovanych uz z podstaty. Susicka, roboticke vysavace atp. Plno veci to starani se o domacnost dost usnadnuje.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ježišmarjá Blowup a Koudy... Zavolejte ještě Minerwu a Mikeše.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KOUDY: To, že něco umíš, ještě zdaleka neznamená, že nehodíš kopyta na stůl, jen se objeví někdo, kdo je schopný to udělat za tebe. (Nic konkrétně proti tobě, neznám tě.)
    ILTU
    ILTU --- ---
    KOUDY: Mno, upřímně, chtěl bys být dítětem takového sebestředného jedince? Nebo někoho, kdo děti nechce?
    Skoro bych řekla, že je lepší, že děti taky nemají.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ALONSY: Same :) staraju sa o seba do doby, nez sa zostahuju, pretoze musia. Potom zacnu opakovat vzorec z detstva a sme na to, na com sme boli.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ANABEL_LEE: jo no, svaly nebo penize..to je asi ten samej princip
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLOWUP: Ty mas hlavne obrovsku narcistnu grandiositu a uz je to trochu nuda.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IOM_NUKSO: hlavne se cokolov meri jen a pouze penezma, takze sice muzes drit 24/7 v domácnosti ale porad budes k nicemu, protoze nemas prachy..praci zadarmo totiz nikdo nevidi
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ja jsem treba typ zeny, ktere by ta stara delba prace mozna vyhovovala vic, ale problem vidim v tom, ze se vuci te zene vytratil respekt k tomu, co delala. A ze jeste i dneska existuje jinymi slovy primitivni pristup, ze kdyz mam vic svalu jako ty, tak jsem vyhral.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALONSY: Takze pises ze je pozorny a vsechno dela? :)

ELIZHANNAH: Je to tak. Predtim to bylo daleko vic zavazny a podle me to tak mozna i bylo trochu dobre. Jako na jednu stranu jsme prelidneni a planete by treba o 3 miliardy lidi min prospely. Na druhou stranu moderni ekonomika je navazana na danove poplatniky a kdyz se nerodi, tak je otazka jak se nam tu bude zit za 50 let. Z myho pohledu stat ani dostatecne nemotivuje zeny aby ty deti mely. Omezeni v praci, nedostatecna materska atp.

ANABEL_LEE: Klasickej priklad womansneumimcist, kdy ja specificky napisu, ze oba zijeme ocividne v jine bubline. Dokonce v prvni vete. Jsem rad, ze neziju v te tvoji a nikdo z meho okoli take ne. Dokonce znam i velke mnozstvi muzu, kteri vozi deti rano do skoly, jezdi s nimi na krouzky, vecer se s nimi uci a tak. Jsou to normalne partaci pro tu zenu ve vychove. Magic!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KOUDY: klasicky pripad mansplainingu, kdy chlap yklada zenskym, ze jejich zkusenost neexistuje.tldr
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOUDY: mno. Antikoncepční pilulka dala mužům taky možnost užívat si sexu a nemuset se bát, že tím vznikne závazek v podobě dítěte. Předtím to bylo daleko víc provázaný. Chceš s někým spát? = Ok, takže zakládáš rodinu. To se změnilo. Osvobodilo to jak ženy, tak muže, a přivedlo je to do nových problémů, jak už to tak bývá :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KOUDY: moje bublina ukazuje, že chlapi jsou perfektně schopní se postarat o domácnost, ale ve vztahu tuto schopnost velmi rychle ztrácí. :))
    Můj teda ne, ale beru to jako úkaz. :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ANABEL_LEE: Rekl bych ze zijeme oba v nejaky bubline. V tve bubline je tezky najit chlapa kterej by nepouzival holku jako sluzku. V my bubline ziji jen muzi (vcetne me) kteri si sami dokazou uvarit, vyprat, vyzehlit apod, protoze je to naucil zivot a singlerstvi a kdyby to nedokazali, tak bud chcipnou hlady nebo v bordelu. To same umi logicky i zeny, takze pokud je spolu nekdo z te me bubliny ve vztahu, tak tam to opravdu neni o tom, ze by zena delala vsechno a muz nic nebo muz vsechno a zena nic, ale oba delaji to co je potreba a jsou v peci o domacnost partaci a pokud v tom vztahu nejsou deti, tak kvuli uplne jinym vecem. Bud je mit nemuzou, snazi se o ne ale nejde to, nebo je jeden z paru nechce a druhy to respektuje, nebo nejsou ekonomicky tak silni, boji se budoucnosti a proto je z ciste pragmatickych duvodu nemaji. Nebo jsou naopak ekonomicky silni dost a chteji si uzivat zivota, cestovat, kazdy z paru ma sve konicky apod. To co ty popisujes jsem opravdu naposledy zazil nekdy pred dvaceti lety. Nevim zda jsi z Prahy nebo z nejakeho maleho mesta. V malem meste mozna i verim, ze tyhle zastarale nazory a poradky z devadesatek porad funguji. Ve velkomestech bych tomu spis neveril. Tady se o sebe kazda zena i muz dokazi postarat bez ohledu na to, jestli ma partnera ci ne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KOUDY: o tom, jaky chlapi ve vztahu k zenskym jsou nebo ne, ty s dovolenim nemuzes nic vedet. mas insider bias. jasne ze nam tady ted napises jak ty jsi pozorny a vsechno delas, ale realita je takova, ze najit chlapa, ktery by byl opravdu tymovy hrac a byl otevreny svym emocim, to je proste spis utopie
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ANABEL_LEE: Imho za to muze emancipace/feminismus a zaroven antikoncepcni pilulka, ktera zenam dala moznost rohodovat o svem tele. Coz je samozrejme z pohledu moderni spolecnosti dobre a ma to tak bejt. Zaroven to ale sebou nese i tahle negativa. I zensky ktery vydelavaj hodne penez a sluzku maj svoji nechtej deti, protoze si nechtej nicit svy telo nebo se nechtej vzdat svyho zivotniho stylu. Plno zen/paru dneska vyuziva odnoseni deti nahradnimi matkami atp. Rekl bych ze v dnesni dobe tenhle problem neni uz davno jen o tom ze chlapi by stali zahovno nebo brali svy partnerky jako sluzky atp. Tahle doba je 20 let pryc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam