MART1NKA: skoda ze se nikdy nepozname nazivo, nejspis by ses dost divila :-)
Jenom na okraj: ja se nebojim vubec niceho z toho co jmenujes, nemam pro to zadnej duvod. S urcitym stupnem inteligence souvisi i schopnost nezneklidnovat se vecma, na ktery nemas vliv. Kam speje svet me nijak neznepokojuje - muj vesmir je celkem klidny a vyrovnany misto - ale chapu proc mi to podsouvas, kazdej posuzuje deni kolem sebe z vlastni perspektivy a nekomu neco podsouvat je typicky zenskej zpusob jak se vyrovnat s realitou ktera nas obklopuje.
Co naopak ale mam, je silne vyvinutej smysl pro situace a neutuchajici zvedavost k jejich zkoumani. Me odjakziva bavily dejiny a zasazovat soudoby deni do jejich kontextu je pro me zdrojem zabavy. A pokud se jedna o jevy jako ten popisovanej - kdy nejakej fenomen zacne prerustat az do stupne vlastni kanibalizace - tak je to samozrejme jackpot, kterej generuje temer nekonecny mnozstvi moznosti a asociaci k premysleni.
Coz je mimochodem i muj motiv kdyz neco postuju: intelektualni potechu kterou zazivam pri premysleni o dopadech nejakych jevu chci umoznit i jinym. Ze to neni pro kazdeho stejne zabavny chapu, ale jak uz jsem psal, na co nemam vliv, to me neznepokojuje, ja jenom napovim. Co si z toho kdo vezme podle svych schopnosti a preferenci jde uz mimo me.