• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VICTO_REA: Kopiruje uplne. Vari neuklizi rovnako ako otec a stara sa o zahradu. Manzelka manazovalai stavbu baraku stejne ako matka.

Ja teda doma i varim, to moja mama nerobi a neuklizim, mam uklizecku. Robim len pradlo a nadobi. Ja som tym vzorom nesla prave.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MART1NKA: to by mě docela zajímalo, jak hodně se tvůj bratr podílí na chodu domácnosti a prací v něm? Jelikož je vidět, že ty si šla ve stopě anti scénáře tvých rodičů. A on zřejmě ten scénář kopíruje, nebo jsou to jen mé dohady?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: ono teda ked si k tej netoleranci buzerovany odmalicka, tak je to asi tiez ine. ja sama od seba poriadkumilovna rozhodne nie som, ale matka ma k tomu vysikanovala tvrdou drezurou. bratovi to samozrejme nerobila.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nekdo tu na me ocividne reaguje, ale asi me ma v DI, takze nevim kdo. Pardonek :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: My muži jsme obecně více tolerantní. Bordel není výjimka :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ILTU: Cim je ta tolerance sposobena?
    ILTU
    ILTU --- ---
    MART1NKA: A nejde jen o "pracovitost", ale také o "toleranci ke špíně". Chlapi (čest výjimkám) mají v průměru tu toleranci vyšší. Aspoň z mé zkušenosti.
    Protože bordelář jsem statečnej, uklízet se mi nechce, ale na rozdíl od mého muže to prostě udělám, když už není únosné.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KOUDY: no my vsetci vieme jak by to byt malo, keby bol svet ruzovy.
    ja osobne som chlapa co v souziti nebere polku domacich prac na seba nikdy nemala. cielene si ich takto vyberam. muz, co sa necha obsluhovat neni relationship material. niektorym mojim kamaratkam to ale i tak stoji za to byt s niekym vo vztahu. to vidis, ked ma to staromladenecke doupe trochu (obcas dost) spinave :)
    v bubline snad na jednu robia skoro vsetko holky. minimalne ten mental load toho, co treba urobit/zaridit drzia ony. ale jak platovo, tak vzdelanostne to vobec neodpoveda beznemu Cechovi... tych uvidis skor v nejakej Vymene manzeliek a podobnych poradech a tam je jasne vidno, jak to je este stale rozdelene.

ako robit druhu sichtu s pracou a deckom, jak to robili nase matky (moja ano) kym otec cumel na fotbal - presne tak to vypadalo bez slova, pretoze to je holt "udel zeny", kto by to chcel... vy by ste do takeho zivota sli? peclivo hlidat ako sa chlap na zaciatku vztahu chova aby do toho clovek nespadol? a i tak niektore moje kamosky spadli, pretoze sa na zaciatku snazil a cim je to dlhsie, tym viac "zapomina" kde je hadr a cistiace prostriedky. a cistota domacnosti je predsa vizitka zeny :D to bude trvat este niekolko generacii, nez sa toto vymiti. to musis uznat aj ty :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Ok, vysvetlim to lepsie. V Obezite ti predsa nikto nepsal, ze za nieco mozu chlapi, len sme ti vysvetlovali, preco je pre nich lahsie si po narodeni deti udrzat hobby (sport). Mas to tu dost hlupo prekrutene aby ti to pasovalo k tomu, co sa snazis vyjadrit.

Prides mi, ze mas vsade po nyxe dost jedovate reci, v ktorych sijes do inych zenskych. Neviem ake su dovody, ale som na toto chovanie od inych zien dost alergicka. Cim som starsia a skusenejsia, tym viac.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LUSINDA: Jo tohle znám dost dobře.

Ale v základu má Koudy pravdu. chlapy i ženský jsou mnohem soběstačnější. A to ani ne dím že by byly tak lepší než předchozí generace, ale protože to prostě už není potřeba a pokud je tak na to existují služby.

Dneska žena většinou nemá doma valchu, nechodí prát do žedy a do studny pro vodu kterou musí na kamnech ohřát (které tady musí něčím nakrmit). A když už jsme u toho krmení, tak dost domácností ani nevaří ale jídlo si obstarávají donáškou či restaurací. A opačně moc chlapů ráno nevezme pluh a nezapřáhne býka, nechodí na lov a nemusí si postavit vlastní bydlení a chránit ho vlastní krví před predátory a jinými lidmi.

Ta doba už je pryč. Pokud spolu lidé žijí, tak je to z důvodu že potřebují jeden druhého jako "sociální kontakt" nenapadá mě lepší výraz, ale ne že by se bez něj neobešli.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    OCTOPUSS: proč toto fórum působí jako magnet na borce ve středním a vyšším věku, kteří děti mají (jedno, dvě až čtyři, jak se jim zrovna hodí povídat, samozřejmě...), že?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: já nevím jestli dobře rozumím otázce, ale jsem deset let vdaná. Takže asi jo a dokonce dobrovolně.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Uz si ta niekto vybral? :))
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ALONSY: mě trošku přijde, že dost domácnosti si za to muze samo. Protože dost dam jede mantru ""' já to přece umím líp a vím jak správně tu věc udělat."" Chlap.pak rád ty činnosti nechá na partnerce......a ta s příchodem děti celkem nestíhá. Už mi v auditku o obezitě dámy vysvětlily, že za to že dáma (s dětmi) nemá čas na cvičení může chlap.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ILTU: Samozrejme. To plati na obe pohlavi. Zaroven si ale myslim, ze kdyz clovek zije nejaky cas sam, tak se nauci tyhle domaci procesy delat naprosto automaticky a nepremyslet nad nima a pak je uplne jedno jestli s nim je v domacnosti partner/partnerka..Porad to nadobi dava do mycky kdyz jidlo doji nebo to nadobi vidi ve drezu (konkretne ja, znam se:). Znam i domacnosti, kde si to partneri treba rozdelili ty domaci prace. Muz luxuje a vynasi kos. Zena resi nadobi a pradlo + dneska je plno veci zautomatizovanych uz z podstaty. Susicka, roboticke vysavace atp. Plno veci to starani se o domacnost dost usnadnuje.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ježišmarjá Blowup a Koudy... Zavolejte ještě Minerwu a Mikeše.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KOUDY: To, že něco umíš, ještě zdaleka neznamená, že nehodíš kopyta na stůl, jen se objeví někdo, kdo je schopný to udělat za tebe. (Nic konkrétně proti tobě, neznám tě.)
    ILTU
    ILTU --- ---
    KOUDY: Mno, upřímně, chtěl bys být dítětem takového sebestředného jedince? Nebo někoho, kdo děti nechce?
    Skoro bych řekla, že je lepší, že děti taky nemají.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ALONSY: Same :) staraju sa o seba do doby, nez sa zostahuju, pretoze musia. Potom zacnu opakovat vzorec z detstva a sme na to, na com sme boli.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ANABEL_LEE: jo no, svaly nebo penize..to je asi ten samej princip
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLOWUP: Ty mas hlavne obrovsku narcistnu grandiositu a uz je to trochu nuda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam