• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    CORNELA: ? Já píšu je je o recept na všechno? Kde prosím tě?
    Stejně tak nikde netvrdím, že mi matka samomatka s dítětem neznámé spermie automaticky musela být špatná a dítě by se nemělo mít dobře. Al prostě jsou tam zbytečné rizika navíc a vadí mi že je to hnané primárně tím že si někdo namastí kapsu a ne žádnou etikou. Doufám že to v tom co píšu nikdo nečte, protože se nestačím divit jak moc dochází k nepochopení.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CUKI: A jak třeba víš o chorobách typu Huntington? Odpovím si sama, o genetice partnera víš kulový, pokud to není nějaká obligátní nepřehlédnutelná nemoc co se projeví v detstvi/casnym mladí
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: Jak se s tím dá pracovat? Gattaca je zatím jen sci-fi (i když nedávno proběhla médii zpráva, že si bohatí Američané začínají vybírat embrya podle vhodnosti či nevhodnosti jejich genů).
    CUKI
    CUKI --- ---
    HWLLFFRDD:
    NELLAS:
    Asi se nechápeme. Pokud má někdo nějaké indispozice v rodině, tak se s tím dá pracovat, protože o tom víš. Jde o tu informaci. Kterou od anonymního dárce "materiálu" nedostaneš.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: To s tím tatínkem je velmi specifické. Až příliš :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: Protoze se nechce odstehovat z baraku tatinka (treba:)..Jak rikam..S tim otcem to nic spolecnyho mit vubec nemusi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Já jen spíš, proč to holka chlapovi nechce říct, ne že ten dotyčný zdrhne nebo nechce být otec, víš? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: Asi te jich nenapada dost. Jeji otec treba muze chtit pro svoji dceru pravnika, protoze on je pravnik, ona studuje prava a ona je tatinkova holcicka..etc..Moznosti je plno. Neni to vzdycky o tom, ze chlap je debil, kterej naprca nejakou holku a pak zdrhne, nebo nechce bejt otec, nebo nechce platit etc. To je jen takovy zabehly devadesatkovy klise. Castokrat je problem na strane ty holky nebo jeji rodiny.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NELLAS: a že to tak příroda a přírodní výběr pustí, že?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: A kdyby máma tvojí partnerky umřela v brzkém věku na rakovinu, tak co? Řekl bys jí sorry, ale s tebou dítě nechci, jsi špatný genetický materiál? Nebo jak to myslíš, že jste to měli zjištěno a je to bezpečné? A ty znáš všechny recesivní potenciálně nebezpečné geny, které oba nesete?
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CUKI: Moje kamarádka letos porodila ve 45,5 letech. Čtvrtý dítě teda...

Obdivuju všechny, který na to mají ve věku 40+ energii, jak už tady bylo zmíněno.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    CUKI: Co to je za kravinu, eugenika se na individuální úrovní praktikovat nedá. Zas ty tvoje nonšalantní absurdní bláboly. "oba rodiče vždy znají svůj genetický materiál" je taky naprosto absurdní kravina, lidi vědí prd a prd jim na tom záleží
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Ze všech důvodů, které mě pro tenhle scénář napadají, žádný nevyznívá pozitivně pro toho chlapa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VERSONNENHEIT: Moje první dítě se narodilo v porodnici kde právě rodila prvorodička ve 46letech...
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ...přirozenou cestou, známe rodiče, prarodiče.. Mnoho zdravotních problémů se dá omezit pokud ty předky znáš.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    ANABEL_LEE: to mi nemusíš psát, to já moc dobře vím, ale jak jsem se tady dozvěděla, tak když hormony zavelí a když chceš a musíš, tak prostě musíš, ať už ve 45 ti, nebo s cizím spermatem či vajíčkem.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CUKI: vy jste si dali udělat genetickou analýzu?????
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERSONNENHEIT: doporučuji si po 40 roku veku takove veci jako dite spis nedelat, to je sichta spis pro lidi okolo 25 let, to mas jeste psychicke i fyzicke sily. Neni to prdel.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NELLAS: Chápu, ale já se o své děti postarám a přišli na svět přirozeně a chtěně.
    oba rodiče vždy znají svůj genetický materiál a to beru jako velmi podstatné.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    HAR4NT: říkám si, že když mi nejeblo doteď, tak už by to těch pár let do menopauzy mohlo vydržet, ale jinak s tebou souhlasím.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HAR4NT: Yep..Pripadne ten chlap vubec nemusi vedet ze si s nim otehotnela, protoze mu to proste nereknes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam