• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VERSONNENHEIT: mno ono kdyz to prijde, tak ti jebne a to dite proste chces. a jestli zrovna mmntl mas nebo nemas chlapa s tim nemusi vubec souviset:)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MART1NKA: On ale nikdo nikomu nic nezakazuje a nikdo proti ničemu nebojuje, stále jsme jen na úrovni toho, že každý má jiný názor, který chce sdělit. Nebo jsi zastáncem toho, že lidé s názorem odlišným od většiny a třeba nepopulárním či kontroverzním by měli být lynčováni a umlčeni? Já jsem třeba nikde nenapsala, že by se měly reprodukční kliniky zavřít a zrušit, napsala jsem jen to, že já sama s tím nejsem v pohodě.
    Nicméně je mi 42, ještě furt můžu potkat chlapa, se kterým budu chtít dítě a pak mi může jebnout a začnu lítat po klinikách. Nebylo by to prvně v životě, co jsem si dala takový twist. Ostatně celý život prohlašuju, že nechci dítě, ale zároveň připouštím že třeba i jo "kdyby to na mě přišlo".

A to "Byt proti niecomu co robia ini mi pride ujete. To ze to nechces ty, ok, ale neser sa do ostatnych." máš takto nastaveno obecně se vším, nebo jen s reprodukcí? Ono je to totiž aplikovatelné na dost věcí.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ok, pardon, jsem trochu kognitivne oslabena. To nemelo znit utocne. Ja se pakuju radsi
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO: nesnažím se přichytit blbce, ale naprosto explicitně říct, že ta argumentace je vykloubená. Tuším třikrát jsem to napsala.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: aha, takze jen se snazis prichytit blbce na blbej argument, kterej dotahujes ad absurdum a ja reaguji az na to, ale vlastne jsem nepochopila, ze to nemyslis vazne?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: At si kazdy zvoli to, co mysli ze je v poradku. Nadledky za to ponese taky on. Ja vim moc dobre, proc bych IVF nechtela (kdysi mi nabizeli praci v nejakem centru, potrebovali chemika).
    Jedna znama takhle podstoupila potrat, bylo ji 35, partner deti mel z predchoziho vztahu, ale hodlal se starat se vsim vsudy. Ona ze ne, ze by ji to narusilo karieru. Osud zasahl, partner mel za 4 mesice smrtelnou nehodu a ona uz mnoho let jenom lituje. To je to, proc rikam, at kazdy dela jak mysli, nasledky si ponese.
    Ona je to pak jeste otazka zpracovani toho rozhodnuti - pani s kufrem vedela, ze tohle vsechno zpusobila, ale jeji potreba byla nadrazena kvalite zivota jejiho ditete. No co na tohle rict.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: Ale proč nemít děti, když člověk fakt chce?
    A proč mít děti, když je člověk nechce? Koukám přímo na tebe.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NELLAS: Nebo nemít děti, případně si nějaké adoptovat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Jenže já jsem tam nedával žádnou hranici, šlo mi o ten posupný posun někam, kde nikdo nechce aby to skončilo.

A navíc je rozdíl udržovat na světě jedince pomocí moderní medicíny a druhá podporovat nevhodné-nepřirozené kombinace budoucí populace. Za jak dlouho budete ty děti rovnou vyrábět?
    "Slečno, co by jste ráda? Vzala bych si 5 rohlíků, máslo a tamhle ty dvě modrooké děti vzadu"
    :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: No, jediná jiná cesta je honem rychle někoho sbalit, abys s ním mohl založit rodinu. A to ve většině případů dopadá fakt tragicky, proč se na to ptáš pořád dokola?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ja toto zrovna mam v kolonke s ostatnymi reprodukcnymi zakrokmi (potrat, sterilizace). Byt proti niecomu co robia ini mi pride ujete. To ze to nechces ty, ok, ale neser sa do ostatnych.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO: říkám, že ten cukiho argumenty lze vznést i proti např. očkování...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: nevim, na co tam mam mrkat, nic o prirode nerikam. Reaguji na tebe a ze branit lecbe a branit ivf neni moralne to samy. Priroda jsme i my a vsechno, co jsme vymysleli, taky vychazi z nasi prirodni podstaty.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Taky mi přijde fascinující bojovat za přírodu protestem proti ivf, ale nechat bokem hormonální dosruptory produkované lidmi a fakt, že plodnost klesá jak u žen tak u mužů a dokonce dalších druhů, právě kvůli lidské činnosti.. růstu.. ekonomické prosperitě... Bla bla
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ja mam rada ten argument, co kdyz dostanu sperma nejakeho psychopatata. Marenko, tobe priroda (a nekdy i lekar) vysvetlili, ze neco nejde a ty ses to proste rozhodla to ze vsech vydupat na silu…
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO: mrkni sem:
    CUKI
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: narazela jsem na rozdil moralni. Tvuj argument nelecit je nemoralni (pokud se ten clovek chce lecit). Nenechat dite vzniknout mi nemoralni neprijde zatim, to je celkem velkej rozdil, aby to slo zobecnit, ze z pohledu prelidneni je to to samy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NELLAS: A to je jako jediná cesta jak si udělat dítě? Pokud žena nebo muž nemá jinou šanci na plození, tak je asi lepší se vůbec nemnožit.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO:
    RUZOVYKOLOUSEK: podle mě je to lichý argument. Nejsem nijak zvlášť velkou proponentkou ivf, jak je znám (laicky), ale to, jak vedete tu argumentaci, je fakt dost mimo.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO: stejné je to v tom, že zvyšuješ počet lidí na světě "proti přírodě" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam