• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: A kdyby máma tvojí partnerky umřela v brzkém věku na rakovinu, tak co? Řekl bys jí sorry, ale s tebou dítě nechci, jsi špatný genetický materiál? Nebo jak to myslíš, že jste to měli zjištěno a je to bezpečné? A ty znáš všechny recesivní potenciálně nebezpečné geny, které oba nesete?
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CUKI: Moje kamarádka letos porodila ve 45,5 letech. Čtvrtý dítě teda...

Obdivuju všechny, který na to mají ve věku 40+ energii, jak už tady bylo zmíněno.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    CUKI: Co to je za kravinu, eugenika se na individuální úrovní praktikovat nedá. Zas ty tvoje nonšalantní absurdní bláboly. "oba rodiče vždy znají svůj genetický materiál" je taky naprosto absurdní kravina, lidi vědí prd a prd jim na tom záleží
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Ze všech důvodů, které mě pro tenhle scénář napadají, žádný nevyznívá pozitivně pro toho chlapa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VERSONNENHEIT: Moje první dítě se narodilo v porodnici kde právě rodila prvorodička ve 46letech...
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ...přirozenou cestou, známe rodiče, prarodiče.. Mnoho zdravotních problémů se dá omezit pokud ty předky znáš.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    ANABEL_LEE: to mi nemusíš psát, to já moc dobře vím, ale jak jsem se tady dozvěděla, tak když hormony zavelí a když chceš a musíš, tak prostě musíš, ať už ve 45 ti, nebo s cizím spermatem či vajíčkem.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CUKI: vy jste si dali udělat genetickou analýzu?????
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERSONNENHEIT: doporučuji si po 40 roku veku takove veci jako dite spis nedelat, to je sichta spis pro lidi okolo 25 let, to mas jeste psychicke i fyzicke sily. Neni to prdel.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NELLAS: Chápu, ale já se o své děti postarám a přišli na svět přirozeně a chtěně.
    oba rodiče vždy znají svůj genetický materiál a to beru jako velmi podstatné.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    HAR4NT: říkám si, že když mi nejeblo doteď, tak už by to těch pár let do menopauzy mohlo vydržet, ale jinak s tebou souhlasím.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HAR4NT: Yep..Pripadne ten chlap vubec nemusi vedet ze si s nim otehotnela, protoze mu to proste nereknes.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VERSONNENHEIT: mno ono kdyz to prijde, tak ti jebne a to dite proste chces. a jestli zrovna mmntl mas nebo nemas chlapa s tim nemusi vubec souviset:)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MART1NKA: On ale nikdo nikomu nic nezakazuje a nikdo proti ničemu nebojuje, stále jsme jen na úrovni toho, že každý má jiný názor, který chce sdělit. Nebo jsi zastáncem toho, že lidé s názorem odlišným od většiny a třeba nepopulárním či kontroverzním by měli být lynčováni a umlčeni? Já jsem třeba nikde nenapsala, že by se měly reprodukční kliniky zavřít a zrušit, napsala jsem jen to, že já sama s tím nejsem v pohodě.
    Nicméně je mi 42, ještě furt můžu potkat chlapa, se kterým budu chtít dítě a pak mi může jebnout a začnu lítat po klinikách. Nebylo by to prvně v životě, co jsem si dala takový twist. Ostatně celý život prohlašuju, že nechci dítě, ale zároveň připouštím že třeba i jo "kdyby to na mě přišlo".

A to "Byt proti niecomu co robia ini mi pride ujete. To ze to nechces ty, ok, ale neser sa do ostatnych." máš takto nastaveno obecně se vším, nebo jen s reprodukcí? Ono je to totiž aplikovatelné na dost věcí.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ok, pardon, jsem trochu kognitivne oslabena. To nemelo znit utocne. Ja se pakuju radsi
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO: nesnažím se přichytit blbce, ale naprosto explicitně říct, že ta argumentace je vykloubená. Tuším třikrát jsem to napsala.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: aha, takze jen se snazis prichytit blbce na blbej argument, kterej dotahujes ad absurdum a ja reaguji az na to, ale vlastne jsem nepochopila, ze to nemyslis vazne?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: At si kazdy zvoli to, co mysli ze je v poradku. Nadledky za to ponese taky on. Ja vim moc dobre, proc bych IVF nechtela (kdysi mi nabizeli praci v nejakem centru, potrebovali chemika).
    Jedna znama takhle podstoupila potrat, bylo ji 35, partner deti mel z predchoziho vztahu, ale hodlal se starat se vsim vsudy. Ona ze ne, ze by ji to narusilo karieru. Osud zasahl, partner mel za 4 mesice smrtelnou nehodu a ona uz mnoho let jenom lituje. To je to, proc rikam, at kazdy dela jak mysli, nasledky si ponese.
    Ona je to pak jeste otazka zpracovani toho rozhodnuti - pani s kufrem vedela, ze tohle vsechno zpusobila, ale jeji potreba byla nadrazena kvalite zivota jejiho ditete. No co na tohle rict.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: Ale proč nemít děti, když člověk fakt chce?
    A proč mít děti, když je člověk nechce? Koukám přímo na tebe.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NELLAS: Nebo nemít děti, případně si nějaké adoptovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam