• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    WAMP_ELF: To je hodně individuální, ale naprosto chápu pointu tvého příspěvku.

Mám kamarádku, kterou její manžel donutil k dítěti, i když nechtěla. Už jsou teda rozvedení a dost ji to psychicky zničilo. A jediná láska, která jí zbyla, je ta mateřská, protože když už tu dceru má, tak se prostě stará.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    HUGH_BOYLAN: myslíš do té doby než někomu třeba nezačnou tikat hodiny intenzitou salvy z hlavních zbraní bitevní lodi Jamato?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Hlavně je třeba vzít v potaz zásadní fakt.

Lidí je na světě jako sraček :P
    https://youtu.be/ZJn-of6nTvE
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ANABEL_LEE: pokud, tak ideálně mít potomka s někým, kdo už rodičovskou zkušenost má a celé je to aspoň trochu smooth.
    Co je, IMHO, faktor který není radno podcenit je možnost podpory rodiny. Pokud v maximálním okruhu 20km není žádný prarodič nebo někdo ochotný na víkend pohlídat, vyzvednout že školky etc. (nebo pokud nemá rodič takový příjem aby si dokázal tohle všechno "koupit"), tak je to opravdu do slova a do písmene křest ohněm..

(Předem se přiznávám že jsem si moc nepřečetl předchozí příspěvky, ale PTSD strikes hard a musel jsem počesku přidat svojí "radu" do pléna)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CUKI: Takhle naivni jsem mela kamaradku (kamaradku stale mam, naivita ji opousti). Taky byla presvedcena, ze “si dite vychova”.
    Dite je po tatinkovi. Tatinek je mnohokrat trestany a stihany, navic opatreny genetickou poruchou. Pochopitelne od rodiny utekl, tedy nejen od tehle, on si povyrabel i dalsi deti.
    Matka je zrala na blazinec, protoze smiruj se s tim, ze dite bude mit vzdycky kde bydlet, budou ho krmit i satit, v podstate bude mit vsechno, jen ne svobodu.
    Je mu 9 a uz se do toho pustil a “nevysvetlis mu to” protoze pravil, ze mu to dela straslive dobre, ostatnim ublizovat. Je to to jedine, co ho v zivote bavi.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CUKI: A jak třeba víš o chorobách typu Huntington? Odpovím si sama, o genetice partnera víš kulový, pokud to není nějaká obligátní nepřehlédnutelná nemoc co se projeví v detstvi/casnym mladí
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: Jak se s tím dá pracovat? Gattaca je zatím jen sci-fi (i když nedávno proběhla médii zpráva, že si bohatí Američané začínají vybírat embrya podle vhodnosti či nevhodnosti jejich genů).
    CUKI
    CUKI --- ---
    HWLLFFRDD:
    NELLAS:
    Asi se nechápeme. Pokud má někdo nějaké indispozice v rodině, tak se s tím dá pracovat, protože o tom víš. Jde o tu informaci. Kterou od anonymního dárce "materiálu" nedostaneš.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: To s tím tatínkem je velmi specifické. Až příliš :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: Protoze se nechce odstehovat z baraku tatinka (treba:)..Jak rikam..S tim otcem to nic spolecnyho mit vubec nemusi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Já jen spíš, proč to holka chlapovi nechce říct, ne že ten dotyčný zdrhne nebo nechce být otec, víš? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: Asi te jich nenapada dost. Jeji otec treba muze chtit pro svoji dceru pravnika, protoze on je pravnik, ona studuje prava a ona je tatinkova holcicka..etc..Moznosti je plno. Neni to vzdycky o tom, ze chlap je debil, kterej naprca nejakou holku a pak zdrhne, nebo nechce bejt otec, nebo nechce platit etc. To je jen takovy zabehly devadesatkovy klise. Castokrat je problem na strane ty holky nebo jeji rodiny.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NELLAS: a že to tak příroda a přírodní výběr pustí, že?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: A kdyby máma tvojí partnerky umřela v brzkém věku na rakovinu, tak co? Řekl bys jí sorry, ale s tebou dítě nechci, jsi špatný genetický materiál? Nebo jak to myslíš, že jste to měli zjištěno a je to bezpečné? A ty znáš všechny recesivní potenciálně nebezpečné geny, které oba nesete?
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CUKI: Moje kamarádka letos porodila ve 45,5 letech. Čtvrtý dítě teda...

Obdivuju všechny, který na to mají ve věku 40+ energii, jak už tady bylo zmíněno.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    CUKI: Co to je za kravinu, eugenika se na individuální úrovní praktikovat nedá. Zas ty tvoje nonšalantní absurdní bláboly. "oba rodiče vždy znají svůj genetický materiál" je taky naprosto absurdní kravina, lidi vědí prd a prd jim na tom záleží
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Ze všech důvodů, které mě pro tenhle scénář napadají, žádný nevyznívá pozitivně pro toho chlapa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VERSONNENHEIT: Moje první dítě se narodilo v porodnici kde právě rodila prvorodička ve 46letech...
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ...přirozenou cestou, známe rodiče, prarodiče.. Mnoho zdravotních problémů se dá omezit pokud ty předky znáš.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    ANABEL_LEE: to mi nemusíš psát, to já moc dobře vím, ale jak jsem se tady dozvěděla, tak když hormony zavelí a když chceš a musíš, tak prostě musíš, ať už ve 45 ti, nebo s cizím spermatem či vajíčkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam