• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Takze kdyz pujdu darovat sperma..Tak nevyplnuju treba jestli moji rodice umreli na infarkt nebo rakovinu ci maj cukrovku atp? Bych cekal ze kdyz si zenska vybira z darcu spermatu, tak o nich bude mit dost informaci. Vyska, barva oci, vlasu, dosazeny vzdelani..mozna i jakej obor..etc?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    LUSINDA: muze treba tajne..
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CORNELA: jak do sebe chlap jako dárce prát hormony. Ty se dávají jen u dárkyň.
    EKG
    EKG --- ---
    VERSONNENHEIT: Bez motoru to nejede, i kdyz to roztlacujou teticky a babicky az do tretiho kolene. Predstav si tu krasu, kdyby stacilo neco pridavat do pitny vody a za padesat let by to tam proste vymrelo. Bez valek, bez hladomoru, proste jen tak.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    EKG: To ale není jen "hodinama" a hormonama, dost často tam hrajou vliv psychologický faktory.
    EKG
    EKG --- ---
    VERSONNENHEIT: Presne o tech, z kterych se lidi zblazni a chteji se mnozit.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    EKG: O jakých hodinách píšeš?
    EKG
    EKG --- ---
    BTW daji se ty hodiny vypnout? Ty hormony samy o sobe jsou asi potreba, aby telo fungovalo, ale ten rachot by mel snad jit nejak utlumit, ne?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CUKI: Autocorrect (zdravím Trissie), darcich samozřejmě
    CUKI
    CUKI --- ---
    CORNELA: Dračí sperma? :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CUKI: Tenhle marketing plati u spousty veci. Kdyz je na jedny strane nekdo zoufalej, najde se na druhy strane jinej, kterej za tucnej poplatek naslibuje hory doly a vysledkem se prilis netrapi.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CUKI: Etika je přece to, že někdo chce dítě a má na něj nárok a tak otočíme svět naruby. Faktem je, že medicínsky ivf čistý není, že z toho nádory jsou, což se stačí zeptat v lékařských kruzích na onkologii a patologii, že darovat buňky chodí socky, protože je to u spermií easy a u vajíček aspoň za slušný prachy (pro socky), z hlediska zdraví akorát dárce nesmí bejt tlustej, mít zjevnou genetickou vadu a mít maturitu (aspoň to bylo dřív), nikdo jsoucnej do sebe nebude píchat hormony kvůli blbym 20k. Nedávnej dokument o dračích spermatu tady proběhl?
    CUKI
    CUKI --- ---
    CORNELA: ? Já píšu je je o recept na všechno? Kde prosím tě?
    Stejně tak nikde netvrdím, že mi matka samomatka s dítětem neznámé spermie automaticky musela být špatná a dítě by se nemělo mít dobře. Al prostě jsou tam zbytečné rizika navíc a vadí mi že je to hnané primárně tím že si někdo namastí kapsu a ne žádnou etikou. Doufám že to v tom co píšu nikdo nečte, protože se nestačím divit jak moc dochází k nepochopení.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    WAMP_ELF: To je hodně individuální, ale naprosto chápu pointu tvého příspěvku.

Mám kamarádku, kterou její manžel donutil k dítěti, i když nechtěla. Už jsou teda rozvedení a dost ji to psychicky zničilo. A jediná láska, která jí zbyla, je ta mateřská, protože když už tu dceru má, tak se prostě stará.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    HUGH_BOYLAN: myslíš do té doby než někomu třeba nezačnou tikat hodiny intenzitou salvy z hlavních zbraní bitevní lodi Jamato?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Hlavně je třeba vzít v potaz zásadní fakt.

Lidí je na světě jako sraček :P
    https://youtu.be/ZJn-of6nTvE
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ANABEL_LEE: pokud, tak ideálně mít potomka s někým, kdo už rodičovskou zkušenost má a celé je to aspoň trochu smooth.
    Co je, IMHO, faktor který není radno podcenit je možnost podpory rodiny. Pokud v maximálním okruhu 20km není žádný prarodič nebo někdo ochotný na víkend pohlídat, vyzvednout že školky etc. (nebo pokud nemá rodič takový příjem aby si dokázal tohle všechno "koupit"), tak je to opravdu do slova a do písmene křest ohněm..

(Předem se přiznávám že jsem si moc nepřečetl předchozí příspěvky, ale PTSD strikes hard a musel jsem počesku přidat svojí "radu" do pléna)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CUKI: Takhle naivni jsem mela kamaradku (kamaradku stale mam, naivita ji opousti). Taky byla presvedcena, ze “si dite vychova”.
    Dite je po tatinkovi. Tatinek je mnohokrat trestany a stihany, navic opatreny genetickou poruchou. Pochopitelne od rodiny utekl, tedy nejen od tehle, on si povyrabel i dalsi deti.
    Matka je zrala na blazinec, protoze smiruj se s tim, ze dite bude mit vzdycky kde bydlet, budou ho krmit i satit, v podstate bude mit vsechno, jen ne svobodu.
    Je mu 9 a uz se do toho pustil a “nevysvetlis mu to” protoze pravil, ze mu to dela straslive dobre, ostatnim ublizovat. Je to to jedine, co ho v zivote bavi.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CUKI: A jak třeba víš o chorobách typu Huntington? Odpovím si sama, o genetice partnera víš kulový, pokud to není nějaká obligátní nepřehlédnutelná nemoc co se projeví v detstvi/casnym mladí
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: Jak se s tím dá pracovat? Gattaca je zatím jen sci-fi (i když nedávno proběhla médii zpráva, že si bohatí Američané začínají vybírat embrya podle vhodnosti či nevhodnosti jejich genů).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam