• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: To ano, ale clovek co do 35+ takto neotehotnel to asi tak horke mat nebude :)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: kamaradka si delala srandu, ze ji staci skrtnou o kalhotky. Pokazde kdyz mela nechraneny sex s partnerem, otehotnela. Partner sel po tretim diteti na vasektomii.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: A víš že to, že ty jich pár znáš, v globalu absolutně o ničem nevypovídá
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja teda neviem, predstava ze z jednorazoveho nasukani i ked v ovulacii vznikne dieta ked vidim ako sa moji kamosi mesiace i roky snazia a nic mi pride usmevna.
    Plus teda poznam par chlapov co darovali spermie a ziadne socky to nie su a nerobili to kvoli peniazom.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    HAR4NT: Tak princip je altruismus a úhrada spojenych nákladů, proto je všechno dárcovství anonymní a má to svůj důvod
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KOUDY: jenze hezoun nebude uplne anonymni a moh by si casem delat naroky na ucast na vychove. v extremnim pripade to dite i treba vysoudit do vyhradni pece.

ta anonymita a minimalni info jsou i kvuli ochrane dodavatele a odberatele, z povinnosti biologickyho rodice se imho vyvazat nelze a pokud ho dohledas, tak mu tech 20k velice rychle dojde:))
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VERSONNENHEIT: Ano, je to 20k za celý odchizeny cyklus deset odběrů
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VERSONNENHEIT: Všechno dárcovství je že zákona zdarma (pokud se nebavime o plazme pro soukromé firmy), je to právě proto, aby lidi neměli motivaci zatajovat informace o svým zdravotním stavu a chodit tam účelově... A za cokoliv se platí, tak tam chodí primárně socky
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: 20k za sperma nikdy nebylo, už jen proto, že oficiálně je to náhrada za usly zisk, což je u chlapa deset minut, standard bylo kolem litru
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: jenže to nebude 20 tis za jeden odběr, ale za víc odběrů. Prostě to znamená, že tam můžeš jít maximálně 10 x a za každou návštěvu ti dají 2 litry. Mně to bylo hned divný, že by platili takový prachy... U vajíček je to jasný, tam je to i mnohem větší zákrok a riziko...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Dekuju za osvětu, zkus příště líp číst, týkalo se to žen
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: tak 20k kompenzace max. a nesmí ti být víc jak 39 let

Darování spermií (dárcovství spermatu) | GENNET
    https://www.gennet.cz/cs/darovani/darovani-spermii/#chci-darovat
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HAR4NT: Jako fakt? To by mi bejt zenska davalo vetsi smysl nechat se radsi nasukat od nejakyho hezouna v baru kteryho poznam na jednu noc..nez od nejakyho anonyma ze spermobanky o kterym nevim vubec nic.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    tady třeba píšou že darování spermatu je ze zákona zdarma a že platí jen 2000 za jeden odběr
    https://www.repromeda.cz/darcovstvi-spermatu/

takže to zas potvrzuje moji teorii, že darovat pohlavní buňky chodí jen socky :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KOUDY: nn, to se nesmi rikat. maj dovoleny ti rict jen jestli darce byl muz nebo zena
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: záleží jak na které klinice asi? Jinak co se týká spermatu, já jsem myslela, že je to zdarma a platí se jen malá kompenzace za čas.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    POZITRON: a rady píše pozitron, že 20k je za sperma.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: darování žen je placené víc. Proto mi to bylo divný. Četla jsem že okolo 40k
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: Však ona nepíše o mužích, ale o ženách, kde je to placené částkou cca 20 tis...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Takze kdyz pujdu darovat sperma..Tak nevyplnuju treba jestli moji rodice umreli na infarkt nebo rakovinu ci maj cukrovku atp? Bych cekal ze kdyz si zenska vybira z darcu spermatu, tak o nich bude mit dost informaci. Vyska, barva oci, vlasu, dosazeny vzdelani..mozna i jakej obor..etc?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    LUSINDA: muze treba tajne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam