MART1NKA: ano, 80% lidstva je naprosto marná, a najít tu použitelnou pětinu a obklopit se jí jako hrází proti průměru je jeden z hlavních questů celýho dospělýho života. Jak s tím souvisí pay gap, nebo nedostatek ženskejch v politice a managementu, si nejsem uplně jist.
MART1NKA: v každý práci, co jsem kdy dělal, byla minimálně jedna mýtická kolegyně, která byla na mateřský ještě než jsem nastoupil, a byla na ní až do mýho odchodu o pětiletku pozdějš, a já za ní jenom jednou za rok vyplňoval inventuru osobního bordelu, co byl celou mojí kariéru schovanej někde v rohu ve skřínce. Tak na dekádu mateřský to zvládly roztáhnout snad všechny, občas akorát nevyšel interval, tak se na pár měsíců vrátily do kanclu, zmateně koukaly, co se kolem za těch pět let změnilo, a než se dokopaly k čemukoliv většímu, zase putovaly do porodnice/na rizikový těhotenství domů. Když takhle úspěšně prožiješ třetinu aktivního života, halt ten plat a pozice na konci bude podle toho vypadat.
CROSS: řek bych, že je tu ten systém nastavenej celkem flexibilně, ale stejně si 98% rodičovský berou ženský, a 80% z nich jde na maximální možnou dýlku. Je jim průměrně 28, když to prvně řešej, z tradičního konzervatismu je těžko vinit, takže asi tenhle model vyhovuje skoro všem... ale pak se nejde moc divit, že je tu vznikaj kariérní mezery.
VERSONNENHEIT,
JAJITA: já upřímně doufám, že si dospělý lidi kočírujou svůj život natolik, že žijou s partnerem podle svýho výběru, a nestěžujou si, že si radši nevybrali Pištu Hufnágla každýmu, kdo je to ochotnej poslouchat