• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICALipedém
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    NUFINKA: to me mrzí. A nějaká jiná alternativa neexistuje?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUSINDA: netuším, každopádně každý pohyb se počítá (nejlepší je podle všeho plavání).

LUUCA: koukala bych raději po něčem, co je až do pasu

Nicméně koncem ledna jdu na lymfoedukaci, takže pokud máte nějaké další dotahy k tomhle tématu, dávejte je prosím sem a já zkusím zjistit co nejvíc.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Já narazila někde na takovéhle levnější kalhoty - je možné že je to lepší než nic? Když bych to použila sem tam u telky? Nebo jsou to vyhozené peníze?
    Kompresní kalhoty pro sportovce - Jansel.cz
    https://jansel.cz/produkt/kompresni-kalhoty-pro-sportovce/?gad_source=1&gad_campaignid=23088580010
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Našla jsem na FB tyhle cviky na lymfu. Co myslíte....placebo, nebo to může pomoct?

Facebook
    https://www.facebook.com/reel/1504510250606527/?app=fbl
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    ECLECTICA: zvazovali, bohuzel jsem alergicka na vetsinu penicilinovych preparatu coz tuto cestu fakticky uzavira.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    NUFINKA: ještě mě napadlo, jestli by nemělo smysl to zkonzultovat s někým, kdo se specializuje na péči o chronické rány. Jak vlastně probíhá léčba?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    NUFINKA: Jen se zeptám, nezvažovali jste s ošetřujícím lékařem, že bys brala ATB na erysipel profylakticky, aby ses mohla víc zaměřit na to rozhýbání lymfy a snížila riziko těch komplikací, co popisuješ?

Ptám se jako laik, vycházím jenom z toho, že tátovi se erysipel kvůli lymfedému několikrát vrátil, a proto má teď antibiotika dlouhodobě.
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    Za mne zajem o v podstate cokoliv ze zmineneho, ale top je nejen kosmeticke osetreni...vecne tema.

Vcera se mi letos poprve (achjo uz to po nekolika letech pekel vypadalo fakt nadejne) otevrela leva noha. Kdo nezna, bohuzel obcas je pro tekutinu snazsi cesta ven nez hledat moznosti uvnitr tela a prichazi poeticky nazvane "leaky legs". Mimo velkeho rizika vzniku vredu (tuk tuk zatim sem se vzdy az k nim nedostala) a jeste vetsiho rizika vracejiciho se erysipelu, clovek furt do zblbnuti susi a dezinfikuje, stridave promazava, protoze po kuzi tekouci lymfa solidne lepta a nasledny kolotoc je velke e-e. Kdyz se mi to stalo poprve, nekdy pred 10 lety, bylo z toho 6 mesicu bez kompresnich navleku, dokud se rána nezacelí, je jejich pouziti zapovezeno...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Dotaz do pléna: jaká témata ohledně lipedému vás nejvíc zajímají? Dávám jich pár na výběr, klidně můřete přidávat své tipy, případně jen napsat, co vás aktuálně nejvíc trápí a co řešíte nebo chcete řešit.

1. lipedema-friendly stravování a recepty
    2. potravinové doplňky
    3. masáže, lymfodrenáže - typy, pomůcky
    4. komprese
    5. časté komorbidity lipedému
    6. léčba lipedému v ČR
    7. nejnovější vědecké poznatky
    8. lipedém a psychika
    9. kosmetické ošetření lipedému

Všem přeju krásné svátky.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FIFI: bohužel zatím nemám zkušenost, ale brzy mě tenhle průzum asi taky čeká.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ECLECTICA: ta masazni vec vypada zajimave. Ja zkousela ten kartac na suche kartacovani ale to nezvladnu senzoricky (zvuk, pocit na kuzi).

neco takoveho jako masazni strojek bych ale zvladla v pohode.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Mohu se vratit k tomuto :
    ECLECTICA:

K tem outfitum pri noseni kompresniho obleceni?

Mate nejakou zkusenost s antistatickym sprejem? Mam nejaky sukne, ale strasne se to na ty leginy lepi.

A vlastne i kalhoty
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ještě k těm masážním přístrojům obecně: aby to nebylo tak jednoduché, zdá se, že reakce na jednotlivé pomůcky je individuální. Někomu lipedém negativně reaguje na důraznější masáž, někdo si to pochvaluje. Stejně tak je to i s vibračními plošinami.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nemám teď moc času, tak aspoň odkaz na současný masážní přístroj:

Masážní přístroj proti celulitidě SMG 2.4 D2 | Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/silvercrest-personal-care-masazni-pristroj-proti-celulitide-smg-2-4-d2/p100373679?srsltid=AfmBOooN8GSJvZj5nOSj4gqbGNOlG6fVVRajAEApG-QWrgau7617yICw
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUSINDA: odkaz na strojek pošlu večer. Určitě ale není ideální, lepší jsou masážní pistole. Po těch taky budu koukat, tak přihodím odkazy i na ně.

Sama jsem se neměřila, obojí měření proběhlo ve zdravotnických potřebách.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ECLECTICA: super, díky za sdílení zkušeností ❤️ dáš nám sem prosím odkaz na ten strojek, nebo foto jak to vypadá? Měříš se metrem?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Suché kartáčování používám už od července. Další rozdíl ale přišel s ručním masážním strojem (používám takový obyčejný za cca 500 Kč z Lidlu, chci si ale pořídit nějaký ještě vhodnější). Během dvou dní jsem měla dole půl kila. Může se to zdát málo, ale ten pokles je v mém případě dost velký a byl rapidní a nohy mám pocitově zas o trochu lepší.

Zároveň jsem zařadila zázvorový čaj a navýšila příjem doplňků s omega-3 masnými kyselinami na 1000 mg/den, takže to může být souhra vlivů.

Jen dodám, že nedržím žádnou redukční dietu, protože to v mém případě není žádoucí, naopak potřebuju nabrat svaly. Aktuálně jím 1,5 g proteinů na den. Zvýšený přísun proteinů, pokud k tomu nejsou konraindikace, je u lipedému doporučený.

Na pořádné rozhýbání lymfy se chystám až v lednu, jsem zvědavá, jaké to bude mít účinky.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ECLECTICA: super!

Mne měřili minulý týden na lymfu a oproti dubnu mám na obou stehnech (levá i práva noha) o 3 cm více :(

Je samozřejmě pravda, že v lednu jsem měla sotva 60, někdy i 58 kg a teď mám 67,5 i 68. Což takovouhle váhu jsem měla naposledy před 25 lety v těhotenství.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ECLECTICA: dneska jsem byla na přeměření kvůli punčochovým kalhotám s vyšší kompresí (mám ji doporučenou proto, že jsem drobnější a tudíž menší komprese nevyvolává takový tlak, jako u objemnějších lidí). Stejně jako minule proběhlo měření v kompresních legínách a cca ve stejnou denní dobu. V nejširší části stehen mám o 3 cm méně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam