ECLECTICA: Letos je to s horkem peklo a je plno hmyzu, obavam se nejhorsiho, tj. toho, ze otok klesne pod kolena a dal ke kotniku. Mam postipana i stehna, vsechno blby proste.
Minuly tyden kontrola u lymfolozky. To je taky peklo. Znicili mi lymfaticky system a ona opet, ze mi nemuze napsat manualni lymfodrenaz, bo jsem lehci pripad. Takze mi napsal jen pristroj na dalsich deset lymfodrenazi a pry az od podzimu, ze ted pauza. O stroji domu vubec nemuze byt rec - opet to pisi jen pacientum s velkymi otoky.
Predseda lymfospolecnosti rika samozrejme uplne neco jineho.
Znova - je to velice neprijemne, vime ze onemocneni se nezlepsi, u mne se to jasne horsi, mam vice kilogramu a nohy mam sirsi - to merili, ale pry kdyz je jen pristroj, tak to nemereji!!! , ale furt jsem lehky pripad a predchazet tomu horsimu stavu rucni masazi nebudeme!
Kamaradka s lipedemem je na ty moje lekare strasne nastvana, u ni ve skupine zen nikdo zadnou pauzu nema, chodi se furt. Jinak kamaradce napsali monjuro, ted uplne nove, ma to asi tri tydny zatim, moc ji preju, aby se vaha zastavila/snizila.
No a tento tyden pred ordninaci moji lymfologie dali novy stolecek s info letaky. Kdyz jsem to poslala te sve kamosce s lipedemem, tak opravdu zaplakala a jen z ni vylezlo, cituji:
Ty materiály jsou jak kdybys měla až nadosmrti zůstat ve sklepě a pít jen vodu.
Je to tak. Takze kdyz na mne podobne podrobne vyjmenovana vsechna doporuceni vypadla tyden po operaci, bez zajisteni cehokoliv (protoze lekare, kteri tu operaci delali, to nezajima, ti udelali svoje a hotovo- jdete si k obvodakovi a samozrejme je to nezajima dal- budu na kontroly chodit jeste asi 4 roky), pak mi rekli, ze to bude na invalidni duchod, tak je asi jasny, ze tohle polozi kazdeho.
No nic, doufam v dnesni bourky a materialy Vam prikladam.
Jinak leginy nosim, snazim se nosit dlouhe sukne, ale vcera v tom horku, jsem to prvne po X dnech pres den sundala, opravdu to neslo, strasne jsem se pekla.