• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ECLECTICA: poptam se kamaradky 1)ujizdi na legu 2)ujizdi na HP 3)dela ve skolstvi tak potrebuje pro deti neustale velky prisun lega:D tak by mohla mit prehled ohledne projeje a poradit.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ECLECTICA: My máme v práci zvlhčovače (s rotačními disky) a čističky vzduchu od značky Airbi (šéf je alergik). Koukám, že Airbi Spring vypadá úplně stejně jako ten Rohnson níže.
    Celkem to asi funguje, poslední rok v budově pořád něco bourají, takže je tam dost prachu, ale v kanceláři se dá přežít.
    Mají i kombinované čističky a zvlhčovače.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    BTW: pořádek v domácnosti působí dobře na psychiku
    Nepořádek v bytě a psychika: Může způsobit úzkosti?
    https://www.hlidacky.cz/inspirace/neporadek-a-stres
    Nepořádek v bytě a psychika: Jak spolu souvisí?
    Jak na nás nepořádek působí
    To, že nepořádek skutečně souvisí se stresem a úzkostí, není jen náš subjektivní pocit, ale potvrzují to i studie.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ECLECTICA: Můžeš se případně poptat tady, jestli někdo nemá zájem, popř. neporadí další možnosti.

[Lego - stavebnice pro vsechny generace]
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RUTHER: díky!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RUTHER: zrovna jsou Alza dny, takže si připisuju na seznam k věcem, co chci pořídit. Moc děkuju!
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    ECLECTICA:
    lego bazar
    LEGO bazar - nahrabej si LEGO po kusech i kilech | hrabarnakostek.cz
    https://www.hrabarnakostek.cz/
    Figurera - bazar kostek | Praha 2
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    A ještě jednou děkuji za tuhle diskusi. Sice jsem ve stadiu, kdy moc viditelných změn nezaznamenávám (spíš se mi plní to-do list úkoly jako odnést krabici s pastelkami a fixy do místní školky), ale vidím v tom velký smysl a svým způsobem je to takový přechodový rituál (vyhlížím padesátku a menopauzu).
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Čistička vzduchu, tahle, mi funguje spolehlivě, už více let
    https://www.alza.cz/bionaire-bap001x-d2138990.htm
    současná alternativa, by byla, možná, pro mne tohle (do háje, proč je všude tolik čínských značek, levných, nekvalitních :-()
    https://www.alza.cz/rohnson-r-9600-d4656953.htm

ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    A když jsem tu, rovnou se zeptám: máte někdo zkušenosti s prodáváním lega? Původní krabice jsou sice potrhané, případně chybí úplně, ale myslím, že zrovna lego Hary Potter by bylo možné prodat i tak. Jen váhám nad tím, kde a jakou formou prodávat (v tomto případě by možná nebyla marná aukce).
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TRISSIE: Dělám to podobně jako Kriska. staré prošoupané ponožky schovávám jako hadry na úklid. Stejně tak vyřazená žerzejová prostěradla a vůbec kusy oblečení, které už není ani na odnesení do charity.
    Přijde mi to smysluplnější, než hadry prát, případně pořád kupovat nové.

QWWERTY: tohle se teď snažím zavést doma, trávit čas párováním ponožek je myslím jedna z nejzbytečnějších činností.

LADY_MYSKA: až budeš vybírat čističku, poděl se prosím o tipy, taky ji zvažujeme.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: prave, stupovat ponozky opravdu dnes nema smysl.

vsechny je vyhod, pokud hadry peres s pradlem, o starost min.

ja nejsu seznamova, ale... pokud jsi dnes udelala hromadu prace ktera zitra nebude videt, netesilo by te videt aspon na papire odskrtane polozky?

ps: misu sem dnes zvladla taky. mela bych casteji.

mam zasadni broblem s debordelizaco batohu.

prijedu z vandru, vyndam veci do pradla a spacak a batoh tu zavazi... tyden, dva... pak ho prebalim na vikend a pak tu zase zabali...

nemam chut z nej porad vse vyndavat.

taky bych mela prevlict lozni pradlo... kdysi sem chtela prat 1x za 14 dni a nakonec sem to vyresila prehozem (mam psy a muzou do postele). nedari se mi ale drzet ani mesicni pravidelnost... je z toho spis tak 6 tydnu...

a to mam 2 susaky na pradlo a odstreduju na 1000-1200, presto nestiham vic pracek nez 3-4 tydne (schne to tak 2 dny + musim.mit cas to pustit a zavcas povesit).

a linku vam asi vyfotim, tam je to uplne marny...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Tak si dej pár hodin odpočinek... můžeš tím trávit času kolik chceš. Stejně přibývají další předměty, průběžně.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: tohle není jarní úklid, tu je pohroma…

To je takovy uklid, třídění a bezmoc
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Jarní úklid v pokročilém stádiu. Gratuluji.
    LADY_MYSKA: Nepřepracuj se... :-)
    Já třídím.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ale mám ještě v plánu prohrábnout horu prádla na žehlení, poskládat, co nežehlím, vytáhnout žehličku, zašít si to oblíbené tričko
    A mela bych se vyvětrat a zvazuji návštěvu divadla
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Proc to jde vsechno tak pomalu… od rsna tu kmitám, ukoluji pracku, věším prádlo, vařím, umyla jsem částečně záchod ( jen mísu, chystám se na prkno a okolí), prohrábla veci na stole… ale zitra už to videt nebude.. jídlo bude pryč, pred prackou dalsi hromada a o záchode pomlcim
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: k utírání prachu jsem se zatím nedostala… spise mi vadi ty tuny prachu, co mi domu nalita, jako fakt zvazuji čističku vzduchu, pac ta prašnost z venku je obrovská, umocněna jeste tim, jak mam pořád otevřeno okno.

Asi si nedovedu tuhle situaci představí, ze by nekdo nemel koupit si balík ponožek.

Sem tam veci zasivam, ale všimla jsem si, ze kolikrát kdyz něco takhle zašiju, co nevidět se udělá díra vedle

Tak mikrovlaknovej hadr nemam problém přihodit k prádlu, stejně každý den peru, max. obden. Vcera to byla jedna pracka, dnes se motá druhá a dojde i na treti

No, urcite je jich vic než 10.

Jinak ja ponozky kupuji hlavně v tchibu a baleni po 7-10 ks a koupím dvě/tři balení a jak docházejí, tak opakuji stejný styl. Ja nosim ponožky jen vlněné, tak je to složitější, ale za to problém s ponožky, co by byly samy nemam
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    QWWERTY: mno já vím že u dámských byly barvy a u pánských čtverečky, kolečka atd..)) to mne tenkrát dost rozesmálo..)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOPRETKA: stejny pristup. 2x 10 paru z lidlu na kazdodenni noseni a vyreseno.
    vtipne je, ze ty prvni mely ruzne barvy na popisku velikosti, takze bylo poznat, ktere jsou do paru
    u te druhe sady koupene o par let pozdeji uz to vzdali a jsou vsechny identicke, takze to neni potreba resit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam