ECLECTICA: To je spíše, když se člověk stěhuje do menšího. Tady vidím sklad a technickou místnost. Když má člověk více věcí, které nepoužívá, ale ani se jich nechce zbavit, tak reálně jenom zabírají místo. A při ceně bytů např. 100 000Kč na m2 ale i při nájmu je většinou dražší je vlastnit než vyhodit/prodat.
Co se týká dekorací mám rád ty co se dají pověsit na zeď a jsou relativně ploché. Nezabírají místo, nesbírají tolik prachu. Neblokují mi prostor na odkladových plochách.
Často se dá hodně zredukovat oblečení. Na půdě často končí velké posilovací stroje, na kterých nikdo necvičí. Dávám přednost posilování s vlastní váhou nebo nějakým malým závažím. Potom různí jednoúčelové kuchyňské roboti nebo zařízení. Tomu se snažím vyhnout :-D Potom se hromadí různé skleničky, hrnky, tašky. Není důvod jich mít víc než člověk využije.
Co mi teď přijde zajímavé, je koupit si víc stejných ponožek. Např. v černé a když je jedna děravá nebo zmizí, tak se dají furt spárovat poměrně jednoduše. Pokud je jedno jestli je levá nebo pravá.