• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    tak ja stale resim nedostatek mista, takze pokud uz neco vyradit, tak chci, aby to bylo rychle pryc. Nechci nic fotit, urcovat cenu, psat popisky a nasledne se jeste dohadovat, ze vec je draha, ze postovne je drahe, ze bota ma o 3mm vic a podobne. Nehlede na fakt, ze bych vystavene veci jeste musela mit nekde ulozene, navic to baleni a noseni na poslani
    Mozna jsem se pripravila o mnoho penez, ale ten muj klid a pohoda mi je asi drazsi.

Ono noseni veci na druhy konec mesta do sberneho dvora, kdy uz to chce planovat, kdy ja mam cas a jestli zrovna maji otevreno neni uplno to prave orechove a uz dlouho tahle cesta nedopadla.

Velmi bych ocenila akci od mesta, kdyby pred barak postavili konterner a lidi by nepotrebne veci mohli odlozit a ten by se po par dnech odvezl. Ano vyhazet veci ze sklepa bych taky potrebovala, ale jak jsem bez auta a resit jeste uklid a planovani auta na odvoz... no zatim to vydrzi

Dnes mam v planu seskupit nahradni koreni na jedno misto, to je takove to koreni, ktere mam doma do zasoby, ze kdyz mi dojde v kuchyni, abych mohla doplnit.

Jo, domaci zasoby potravin je taky tema. Vim, ze nekolik obchodu je v dosahu, radeji mam zasobu doma, tedy jde hlavne o veci, ktere mam rada a ty v dosahu nejsou at uz bio koreni, ryze mi taky vsechny nechutnaji, testoviny atd.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    JARDABEREZA: to je urcite pravda, dost lidem se to uplne "nevyplati"...
    u sebe to beru ale tak, ze nemakam full time, a tak je pro me bazarovej prodej obcas vitany zpestření a mám z toho lepší pocit, když vím, že ty moje věci ještě někdo líp využije + mu udělají radost... (jakože lepší než 'no name' charita....)

JARDABEREZA: vypada dobře... prave jsem o nakem nedavno uvazovala, chodim teda dost pres den, ale treba bych chodila jeste po veceri u koukani na serial ? :) nejsem jeste rozhodnuta no...
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    HELLENKA: Chtěl jsem něco malého a skladného. Nezabere moc místa. Je to vyložené na rychlou chůzi, max. lehký poklus. https://www.ddows.org/test/sportstech-deskfit-dft200/ Ale nakonec jsem si zvykl spíše cvičit s vlastní váhou, kde zapojím víc svalů a je to taky kardio.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Me k vetsi "debordelizaci" popostrcilo zas nedavny stehovani... doslo mi, kolik veci proste nepotrebuju a tak se je snazim udat vsemoznym zpusobem... fajn jsou např. i lokalni Swap skupiny
    + jsem prestala chodit do prace - pracuju z domova, tak mam chut zredukovat satnik klidne na polovinu !! - ale obleceni jde pomalu - prevazne přes Vinted. Ale potesilo, kdyz jsem si tam secetla vydelky za posledni 4 roky a dava to 24 tisic :)

KRISKA: s Restoriem mam taky dobrou zkusenost, pak jeste je celkem fajn Knihovratek od Martinusu - tam teda nedávají penize, ale poukazku na dalsi nakup.... ale vyplati se srovnavat ceny u vykupovanych knih, protoze byvaji i dost velky rozdily.
    Knihy teda musi mit ISBN, takze starsi bohuzel nevezmou...
    Co se jim nejak nezdalo (udajna plisen , nespravny kod) mi poslali zpatky na svoje naklady a doprodavam jinde (Vinted)

GRANTORINO: zkusila bych preci ten Knihobot :) staci vyfotit hromadne hrbety a oni pro to poslou kuryra a budes z toho aspon neco mit...
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    JARDABEREZA: jakej pás na chození to přesně je ?
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Pěsí místo 200,- Kč

RUTHER
    RUTHER --- ---
    BTW: Co se pamatuju, tak s těma největšíma pokladama se šlo "na blešák" - na bleší trh, stále existuje...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    JARDABEREZA: No taky do toho napočti nervy, který na tom strávíš. Za mne je důležitý moment, kdy třídíš 3. várku pytlů, upomínkových předmětů, elektroniky, skla a pak si řekneš "to by se mohlo ještě hodit" a zařadíš to do vyřazeného.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    RUTHER: Myslím, že ta tradice počítá s tím, že pro ženu v domácnosti jsou všechny formy příjmů zapovězené a nemá nic jiného na práci. Já se spíš řídím tím, jak najít nejlepší ROI https://en.wikipedia.org/wiki/Return_on_investment

Pokud má hodina mého času hodnotu X peněz a já strávím 5 hodin prodejem něčeho, kde nedostanu 5*X peněz, tak je lepší dělat něco jiného a zbavit se toho nejrychlejším možným způsobem. :-D :-/ Neřidím se tím doslova, mám to spíš pro orientaci.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    "Dobrá hospodyňka pro pírko přeš plot skočí."
    "Než dá krajíc, dvakrát ho v ruce otočí."
    ... hovoří tradice
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    JARDABEREZA: To je vůbec otázka. Jestli věnovat čas opravě. Nebo poslat dál. Nebo vyhodit. Taky rozhoduje stáří. A u počítačů sice zdražuje hardware, nevím. Nikdy jsem na žádné spekulaci nevydělal ani cent. Naopak.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    RUTHER: Ono to eventuálně celkem určitě spadne, až se nabídka srovná s poptávkou. A navýší se výroba, nebo se bude méně stavět datacenter. Pokud se to někomu válí doma, je lepší to prodat hned.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    JARDABEREZA: To je pravda. V poslední době. Aby tahle spekulace nebyla něco jako oblíbené "teď koupíme BTC", budem koukat, jak 12 měsíců roste o 1000% a potom, v měsíci spadne o 90%...
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    RUTHER: Je to trochu offtopic ale teď je AI šílenství a nestíhá se vyrábět pro nová datacentra. Paměti RAM s aktuální technologií vzrostly na ceně až 5× a zdražily i SSD disky a grafické karty. Takže odchylka u jinak běžného inflačního trendu.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Ale PC odvětví má největší inflaci vůbec. A je zázrak, když to funguje tak, aby to od tebe bazar koupil... potom kdyžtak červené popelnice
    [RUTHER @ Debordelizace domácnosti]

RUTHER
    RUTHER --- ---
    ECLECTICA: Zkus růžovku nebo "bazar PC Praha"
    https://ruzovka.cz/cs/content/6-vykup
    ... možná se tam ještě dá prodat... nebo obecně vyhledat.. neznám, ale třeba...
    RECOMP.cz | Repasované notebooky a PC | Prodejna & E-shop
    https://www.recomp.cz/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RUTHER: Doma máme tři plné tašky HW k prodeji. 🙈
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    JARDABEREZA: naprosto tomu rozumím, ta komunikace je často strašně frustrující.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    JARDABEREZA: Hele, můžeš ještě zkusit bazary. Dlouhé roky jsem takhle šmelil upgrady pécéček... koupíš 32 MB modul, používáš, prodáš, přidáš 25%, koupíš 64 MB modul atp... ¯\_(ツ)_/¯
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    RUTHER: Když to dám na FB do skupiny "za odvoz" a je to něco dobrého, tak mám hned hromadu zpráv. Ale když je to za pár tisíc a dám to někam jinam, tak se to vleče. Na FB mám i podezření, že když jsem tam dal hezkou komodu, tak někdo můj příspěvek nahlásil a nafejkoval, že za to chci prachy, takže to pak smazali a dali mi ban... asi si chudák myslel, že ji pak bude mít jen pro sebe :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam