• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    Třídíme, vyhazuje, organizujeme.
    Máte doma čisté plochy, co dáte snadno do pořádku? Poraďte, jak si držet pořádek, co Vám funguje.
    Syslíte vše a hodíte to na první hromadu, kterou máte po ruce? Jste nerozhodní, co vyhodit, co nechat, jak to uložit? Máte všeho moc nebo tak akorát a byla to dlouhá cesta?

Používáte principy Marie Kondo, Hideko Jamašita nebo třeba Michaely Mrázkové?

Vykuřujete prostory, platíte si kurzy? Jaké používáte organizéry?

Pojďme si vzájemně radit, inspirovat se nápady a fotkami před a po!

Chtěla bych se zaměřit opravdu na téma hromadění, třídění, vyhazování, udržování vizuálního ladu v obytných prostorech, ale nejde o minimalismus, na to je tu jiný klub.

Spíše o udržitelné bytí.

Kam darovat obleceni:
    Darování oblečení - Oděvní banka
    https://www.odevnibanka.cz/
    rozbalit záhlaví
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: To sem si kupovat od značka ETA, aby byly náhradní díly.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: pokud te neboli zada z toho vohybani
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: Mám rozbitou myčku. Košíčky se pomačkaly. Opravář přijel před 14 dny, říkal, že je objedná. Další jeho návštěva je za 14 dnů. Snad s košíčky. Ve vaně se myje nádobí hromadně nejlépe.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    umyla sem nadobi... vsechno. trvalo to jen asi dva mesice :D ted ho nekdo musi jeste utrit... :D
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Nam zabrali domecky:
    dm online shop | Vaše oblíbená online drogerie
    https://www.dm.cz/p/d/2129137/biolit-insekticidni-nastraha-k-hubeni-mravencu
    dm online shop | Vaše oblíbená online drogerie
    https://www.dm.cz/p/d/2074572/raid-nastraha-k-hubeni-mravencu
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: to sou svině :D.. u nás nemají co nosit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mravenci jsou strašný svině! manžel vyčistil dlažbu a nově vysypal spáry pískem... takže jim rozbil chodbičky a oni teď ten písek vytahujou a roznášej všude po terase. takže se nanosí i dovnitř a všude, úplně všude to křupe!!!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ERVIN: nezobrazuje se...
    není nějaká past na mravence? vrhají se na jablko nebo třeba na hrnek od kafe...
    koukám, že jsou, máte s tím zkušenost :D
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GRANTORINO: Tohle naprosto spolehlivě zlikvidovalo mravence u mě na chatě.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOPRETKA: zatím to u nás vypadá Jak ve skladištích nábytku, tak uvidím potom :) dík
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    GRANTORINO: tak ono jestli je to jedno hnízdo, tak to stačí nasypat na jednu mimo dosah (mam kočky) a pak uvidíš jestli bylo jedno hnízdo a nebo ještě někde nějaké je.. a fakt stačí málo..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOPRETKA: cestička bude problém, běhají po umyvadle, i po lince všude možně, takže cestičky by byly všude možně, to neudržím :)) a pak by to mohla olízat mojde malá dcera...ta to nepochopí
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JARDABEREZA: hele je určitá poměrně velká šance, že jsem nějaký přestěhovala :D to by mohlo být dobrý :))
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    GRANTORINO: Že ty jsi zapomněla přestěhovat pavouky? :-D
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    GRANTORINO: nejlepší je takový červený prášek. Dá se to na cestičku kudy chodí a oni si to donesou do hnízda a to celý vyhubí... Jen teda nemůžu to najít a název samo nevím, páč to tu mám už pár let..
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Ahoj, připomínám debordelizacni akci u nás na Neklanově 21, tuto neděli od 11 do 16. Kdo se chce zbavit věci v rámci objemu batohu, tašky, krosny, nechť se dostaví a zkusí štěstí 😀
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nový byt je krásný, ale máme tady mravence, tak uvítám nejlepší rady na mravence :D
    jsou v kuchyni, v koupelně, zdá se, že pomalu začínají expandovat všude...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    AXTHEB: jeste sem se ke cteni nedostala, ale kdyz jsem se divala na ty dny tak mi to prislo docela slozite si to pamatovat
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KRISKA: Já na flylady koukal a přijde mi to jak příručka jak se zbláznit z úklidu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: no taky bych se uz nezvladla stehovat trema jizdama 120 s vozikem a jednu jizdu "vetsim osobakem" s tatinkem:D

ted by to nepokrylo asi ani loznici:D

ale stehovani i bez nabytku je mordor.

tak at se dobre bydli!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jinak k debordelizaci. Udala jsem skleněnou mísu z Jablonce. Ano. Je to krásný, ale k mým 23 narozeninám rodinný dar mne to prostě moc nenadchlo....ale ze slušnosti u mne vydržela 20 let. No a dnes se jí ujala matka mojí švagrové, co přišla na návštěvu a já jí to nabídla jako jen tak, znáte to a ona, že super :D oboustranná radost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam