• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KRISKA: krabice ve sklepě nejsou popsané vůbec... protože když se stěhovalo, tak se na to všichni v rodině vysr...i a balila jsem za šest lidí a nebyl už pak čas na nic. takže něco se vybalilo a něco jen prohrabat a není čas to se v tom hrabat dál. kostýmy teda byly v kufrech, tak to bylo jednodušší, i tak něco postrádám. a z oblíbených supernaušnic íránských naušnic z Isfahánu, mám jen jednu, to mne teda docela sere taky :(

FIFI: maska na spaní je gamechanger! ale pokud můžu doporučit, tak ty laciný jsou na nic, speciálně světlý úplně na nic... Zaprvý to musí bejt ideálně černé a asi si koupím nějakou tvarovanou z kauflandu ještě.. teď má černou s obličejem kočičky, kterou jsem ukradla dceři jedenáctiletý :D
    muž to snáší dobře, musí, když neudělal závěsy...

FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: Ty jo maska na spani!! Nam 10.8 postavili na chodnik uplne novou lampu! Bydlime tu pres 30 let, lampa nebyla vubec potreba, ale mesto potrebovalo proinvestovat! A presne- sviti mi to v noci do obliceje, musim mit zaluzie a je strasne neprijemne, pokud jen otevru okno (v lete nutnost), tak mi to šajní az do postele🙈😩😳
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: tak to se bakqlarka bude psat lip:)

krabice ve sklepe mate dobre popsane a jen chybi mentalbi sila to hledat a vybalovat nebo spis ani presne negite, kde co je?

ale super, nove prostory casto pomuzou aspon v zacatecni fazi:) at se dari drzet v duchu cistejsiho prostredi:)

TRISSIE: myslim, ze s nim jsem videla nejake video o uklizeni, kdy majitel bytu mel povit ze nema zadne pratele krom holubu, tak je krmil na chodbe bytovky a lidem hrozne vadilo ze maji posranou chodbu a zakazali mu to tak je zacal krmit doma aby o sve "pratele" neprisel... a holuby mu v podstate obsadili a obsrali cely byt... byt hruza ale vlastne je desivejsi ze nas to mozna ceka nektere taly ze v jistem veku uz nam zbydou jen ti holubi...

ja dala pryc kosili, co jsem si koupila z vinted na jare ale ma asi o 2cm kratsi rukavy nez potrebuju, dala sem ji do tasky pro kamaradku:D a s hodne tezkym srdcem jsem se rozhodla prodat stan, kterej jsem mela venku 3x a objednala jsem novej... aneb chtela jsem ten novej ale nebyl vcas k dostani a ja resila problem skalnate hory a pribytek... ehm do tech hor jsem nakonec nejela... nejlepsi na tom je, ze ani ten "nahradni" stan nesel sehnat v cr, dalo mi praci jej dostat z nemecka k nam pres cizi nemeckou schranku pro preposilani zasilek do cr, letos se uz dostal i do prodeje v cr a jeho cena v akci je 2/3 oproti puvodni, takze krecek ve me kterej vi, ze je to skvelej stan co splnuje vsechny me pozadavky, a ze financhi ztrata za prodej bude vysoka versus mam pro takovy stan uziti asi tak 3x rocne a nemusim mit 2, ze ... :D
    takze su na sebe hrda ze sem se rozhodla ho pustit ackoli sance, ze dostanu aspon 50% puvodni ceny je nizka... ale nemuzu mit proste dva...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILTU: no to se mi nestane, protože tu pravě jsem a nechavám ji dělat jen ty bezpečné věci, co je jasný

jinak ano, tři měsíce od přestěhování. nemáme stále vodu v kuchyni, takže se běhá do koupelny a nádobí teda meje myčka, ta je zapojená. dokoupili jsme nějaký organizéry od Ikea, super.

KRISKA: přivezla jsem si strašný haldy věcí, který už něco jsem vyhodila, neco ještě vyhodim, ale teď musím začít psát bakalářku a nemám pořád čas na třídění věcí... ale rozhodně jsem si u spousty věcí řekla, proč to vůbec mám a vyhazuju nebo se zbavuju, pohled se fakt změnil a teď jsem prodala pár věcí, co jsem usoudila, že nevyužiju příštích pár let a pak si je koupím znovu.
    navíc děti zase povyrostly, takže zase další věci můžou pryč. zredukovala jsem kytky na ty hezké, koupila jsem pár hezčích. vyhodila jsem chcípáky, které jsem udržovala při životě.

- ano, krabice ve sklepě jsou některé netknuté od přestěhování, tím se to teda třídí neskutečně.
    - ano, některé věci jsme si prostě radši znova koupili, než je hledat v krabicích ve sklepě tvl XD
    - některé skříně stále nejsou na svém místě. budujeme to postupně...
    - nemáme ještě závěsy, se nám to prostě nedaří nainstalovat :/ ale muž tvrdošíjně odmítá si nechat od někoho pomoct třeba za prachy.. takže ted už spím s maskou na spaní, protože by mi pouliční lampy svítily do ksichtu a nevyspala jsem se vůbec... bleh
    - ještě mne tu sere jedna kancelářská židle, která děsně překáží a nikdo ji nepoužívá a muž ji odmítá vyhodit.

ale celkově přestěhování byl rozhodně luxusní krok k takovému jako znovupostavení bytu v nových pravidlech a celkově je to očistné ve výsledku a čistota je o dost 200% lepší... vůbec se mi to daří držet v minimalističtějším duchu
    celkově jsem se změnou strašně spokojená...
    konečně mám po čtyrech letech vlastní psací stůl s policema na knihy okolo a lampou a nestuduju v kuchyni na jídelním stole mezi talíři s jídlem XD
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Máte doma „bordel“? Nevíte, jak ten opravdový vypadá – neuvěřitelný zápach a byt, kterým se nedá projít - Proženy.cz
    https://www.prozeny.cz/clanek/zdravi-a-zivotni-styl-rok-pro-dobro-mate-doma-bordel-nevite-jak-ten-opravdovy-vypada-neuveritelny-zapach-a-byt-kterym-se-neda-projit-104940
    ILTU
    ILTU --- ---
    GRANTORINO: Já už právě vyzkoušela kdejakou firmu, uklízeček se mi tu vystřídalo... Ty na doporučení byly skvělé, ale po čase s uklízením sekly a hledala jsem zase. Měla jsem i hospodyni, ale ta mi přerovnala být (to bych asi zvládla, byť "techničáky" na dvojčata mi dala do krabice od bot za oblečení a půl roku jsem je hledala 😜 ) a začala mi sem nosit různé ozdobné krabičky na věci (to už jsem nezvládla).
    Největší problém jsem měla s firmami typu uklízečky.cz, kdy mi pokaždé přišla jiná dáma. Některé byly lepší, jiné slabší, ale nejhorší bylo furt dokola vysvětlovat co a jak.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: to zni, ze si to vazne moc uzivas a nasla jsi tu svoji cestu:)
    privezla sis stehovajim neco cos mohla vyhodit ve starem byte?
    a jak jste se zabydleli?

ja v pondeli porad myslim na rucniky dle fly lady, ackoli je ne vzdy v pondeli peru, ten reflex spojeny s pondelim tam zustal:D

ale jinak mi ten system prijde dost slozitej aby si to clovek pamatoval z hlavy.

ja mam pro zmenu doma hlodavce velikosyi krysy:( napred mi prislo pred mesicem ze ma pesdivne nakousanej pytel od granuli, pak sem nasla 3x s odstupema si tydne vzdy vyzranej banan a slupky roztrhany, ted sem to i zhalidla jak to ultra rychle mete psima dvirkama z kuchynr a pasticku jsem prestehovala od kose kde sramonil pred tydnem k lednici kde sramotil ted. musim koupit vic pasticek, ale nevim kam ke mam polozit aby sem to debilni zvire nelezlo.

a psovi se vyhyba, ten by si s nim poradil evidentne...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jako takhle já tady taky ty tři hodiny uklízím s ní, protože to nikdy nestihnu připravit, ale ve dvou to odsejpá. Muž se s dětma zdekuje pryč.
    No já jedu z jednoho konce bytu postupně to prostě naklízím a ona to meje, luxuje, vytírá, háže do koše... A já ji instruju, přitom vyhážu tříděný odpad, vařím.
    A za tři hodiny máme hotovo, já navařeno. Už je to rutina. Mám box s úklidovými prostředky, ten vytáhnu. Všecko nachystaný. No a občas to a občas ono podle potřeby.
    Vždycky o něco lepší a rychlejší.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: jako tady to - Pravidelný úklid (3h+)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILTU: haha :D zcela jednoduše... objednala jsem je u úklidové firmy normálně na fakturu. Jako nechci dělat reklamu, ale už se mi jich tu vystřídalo šest a všechny byly perfektní a taky jim pokaždý můžu znovu říkat to samé XD a pak už je nikdy neuvidím. ... Jako Šehrezáda tvl. Vyhovuje mi cena i to, že je to spolehlivý přes rezervační systém.
    Ale příště už si asi řeknu o Mášu, je sice ukecaná, ale stihla toho nejvíc a byla taková veselá. Případně pokud chcete, aby moc nemluvila, doporučuji Táňu. Něco na středu je Natálie, s tou jsme kecaly dvě hodiny a třetí hodinu už jsme obě nemluvily.
    ČISTEAM.cz – Úklidy, čištění a péče o vůz v Praze
    https://www.cisteam.cz/
    ILTU
    ILTU --- ---
    GRANTORINO: Jak jsi ji našla?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: digestoř rozmontovat* :))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Taky mne ten bordel přestal tak rozčilovat. Vím, že až zas přijde,tak to úklidíme a bude to v pohodě. Ten výhled je vždycky k nezaplacení. Už mne nerozhází, že dcera v jednu ráno včera polilola podlahu v koupelně jarem a všude to rozpatlala. Nebo že po bytě rozdrobila plátkový sýr a nasypala ho všem do bot...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Btw nejlepší terapeut je Ukrajinská uklízečka... Stojí na tři hodiny jako hodina terapie, můžete jí meldovat u toho do hlavy, co chcete (ne jako normálně si povídáme obě, ale tak jako je to v pohodě :) ) a ještě Vám u toho uklidí a máte pořádek, což je někdy zdaleka lepší než terapie a pořádek je fakt důležitej. A když je to zkušená žena, naučíte se různý lifehacky, jak pořádně uklidit a srovnáte si, co vlastně je zbytečný uklidit a rovnou je lepším se toho zbavit. A ty naprosto uklizený čistý plochy miluju. A tam nevracíte zbytečný věci,ty putujou rovnou do koše...

Co jsem se už naučila.
    1. Na všechno je univerzální čistič JAR. // Teda někdy je ještě potřeba odmašťovač silnější. Ale v podstatě tím umejou všechno.
    2. Podlahu lze umýt Domestosem. Dneska to normálně polila čarou domestosu v kuchyni na dlaždice a vytřela kýblem horké vody a mopem.
    3. Koupit si kvalitní prostředek na vodní kámen, ne každej je kvalitní, prej koupím něco v pohodě v Lídlu (?).
    4. Nejlepší je začít kuchyní, pak koupelna, záchod a obývák, podlahy na konec.
    5. Digestoř se dá rozmnožovat a pořádně vyčistit.

Teď mi chodí 2x za měsíc, vždycky je to ještě o něco lepší a spokojenost +200% se stavem bytu. Prostě dvakrát za měsíc je to jak z katalogu, nejlepší!
    Po stěhování je tu samozřejmě stále po 3 měsících spoustu nedodělaných věcí, ale už je to k bydlení a líp se to řeší, když je uklizeno.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ja ted nasla letni sukni odlozenou pro kamaradku s tilkem a podvlikackama... hm, hm... mam co delat nestrcit to zpet do skrine
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILTU: Je to hrozně těžký
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ILTU: to me moc nefunguje... :D teda u obleceni minimalne ne... ale s tim povlecenim to zni jako fajn napad vybrat si to nej.

ale zvladla jsem vyhodit par drobnosti z krabice z blbostma na vandry a zvladla sem si nekoupit nove ponozky za vyhozene tak dlouho ze jsem uplne zapoela ze by se mi je chtelo kupovat :D takze odkladam.
    ILTU
    ILTU --- ---
    AXTHEB: To bych měla zkusit. I s trička a ve skříni. 😍❤️
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILTU: udělej to obráceně. Všechno to dej na hromadu vyhodit a vytahej z toho troje povlečení na každou postel a tři ubrusy na každý stůl.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRETKA: Obávám se, že tam už je to prostě ztracené ,-)
    Ledaže bych je nechala i přešít 😅
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam