• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANKRYNAProblémy s usínáním
    jak řešíte problémy s usínáním? budu moc ráda za jakoukoliv vaši zkušenost protože už jsem toho zkoušela dost.. :( takové ty klasiky, omezení alkoholu, kofeinu atd... před spaním to je jasný. možná větší aktivita přes den? ale přijde mi že se hýbu dost. Co říkáte na tohle https://www.asva.cz/problemy-s-usinanim-jak-usnout/ ? píší tam o bylinkách a dost o ašvvagandě, ale nemam s ní zkušenost. Pak je tam i třeba to denní světlo, že ho musí mít člověk dostatek. To je pravda?
    rozbalit záhlaví
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: A v poslední době se mi osvědčily audioknihy... čím dělší a monotónější, tím lépe... a netflix, to spim okamžitě
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    XCHAOS: Jo, no, je to dost o dýchání. Když se člověk pořádně nenadechne, tak pořádně nevydechne stres. Někde jsem viděl... zastav se, 6x se hluboce nadechni a vydechni ... a je to nej, co můžeš, pro sebe, udělat. Večer nedávám více, jak 12 řízených hlubokých nádechů a výdechů...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    me zarucene uspi ctena pohadka nebo mluveny slovo... ja usinam dobre, ale zase se zasadne budim mezi 2-3h v noci a pak cumim az do 4:30/5 nez mam vstavat a nemuzu zabrat...

pouzivam bachovy rescue night kapky, ty jakztak pomahaji, zkousela sem i cbd kapky, to taky bylo docela v pohode a kozlik lekarskej, bohuzel medunka, ani domaci susena, nepomaha ale mam ji rada a celkem su zvykla na noc pit ty zklindtujici spaci caje s hermankem, medunkou
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUTHER: já se omlouvám, byl to pokus o vtip. Jóga je určitě nej, ale pro těm, kterým nefunguje, bych doporučil meduňkový čaj. Mě z toho nakonec dostal. Ok, někdy se vzbudím v pět nebo i ve tři ráno, ale protože už jsem se zbavil panické hrůzy, že neusnu, tak do hoďky většinou usnu a naučil jsem si tu noční či raní relaxaci svým způsobem užít. Ono to prý nefunguje tak, že čistě jen "soustředěná práce vs. spánek", ale mozek musí na část bdělého stavu vypnout ještě jinak, relaxovat, nejde prý čekat, že člověk jen jede naplno - vyspí se - a zase naplno.

Část problémů s nespavostí lze tedy prý řešit fakt tím, že si člověk odpočine ještě jinou formou, než spánkem - ne nutně předtím, prostě průběžně - což je asi příbuzné té józe, určitým způsobem.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    XCHAOS:
    Nevím, mám raději jóga nídru, je toho mraky, těch zaručenejch návodů
    https://www.inc.com/jeff-haden/use-military-method-to-fall-asleep-within-2-minutes-starting-tonight.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUTHER: odpovídající vojenský povel (po vzoru Pochodem, vchod!) je Schrupnutím, vchrup?
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Vojenská metoda na rychlé usnutí? Slibuje mimořádné výsledky a funguje i v sedě - Deník.cz
    https://www.denik.cz/veda/jak-rychle-usnout-vojenska-metoda.html
    Vojenská metoda na rychlé usnutí? Slibuje mimořádné výsledky a funguje i v sedě
    A jaký je tedy postup? Popsal ho také web Dreams:
    a] Zavřete oči a pomalu dýchejte, přičemž postupně uvolněte obličejové svaly. Je dobré začít od čela a postupovat směrem dolů.
    b] Jakmile je váš obličej uvolněný, postupujte dolů nejprve přes krk, ramena a pak i levou a následně pravou ruku. Po celou dobu dýchejte pomalu a rovnoměrně.
    c] Nyní se nadechněte, vydechněte a zcela uvolněte hrudník
    d] Dále postupně uvolněte nohy. Začněte pravým stehnem, poté lýtkem, kotníkem a chodidlem. Při uvolňování vám pomůže představa, že se propadáte do postele. Poté to samé opakujte s levou nohou.
    e] Vyčistěte si mysl. Zde lze vyzkoušet několik možností. Může pomoci již nacvičená řízená relaxace, stejně tak dobře může posloužit opakování slova „nemysli" po dobu deseti sekund.

17 minut | Yoga Nidra | hluboká relaxace
    https://www.youtube.com/watch?v=JBcugyrzHec
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam