• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    yaninna: tak se take musim pripojit k kaliph a peter pan. to jak ses na tom uvnitr ted je fajn, ale nemusi to tak vzdycky byt---

    v pripade potreby, nekdy kdykoli - krize ci otazka - posta.

    preju good luck and the way
    PETRPAN
    PETRPAN --- ---
    YANINNA: Jen bych chtel pottrhnout to, co zminil jiz KALIPH. z vlastni zkusenosti mohu potvrdit ze velky energeticky vydej a nedostatek jeho obnovovani byva dost sebedestruktivni.. Muze to znit jako banalita, ale nezapominat na stravovaci navyky a zachovani rezimu spanku. (treba to v Tvem pripade zminuji zbytecne, ale na tomto jsem dost pohorel, kdyz TO prislo..) nicmene na teto ceste plati rceni spechej pomalu minimalne dvojnasob (:
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    YANINNA: ještě jedna věc...pro mě je to docela těžké, naučilo mě to chápat lidi a odpustit i těm co jsem si myslela, že nikdy neodpustím. Na kursech mám ještě jednu "babičku" Říkám jí tak i když jako babička nevypadá, protože chodí tančit se svojí vnučkou. To je paní, kterou mi asi někdo poslal. Funguje u mě jako takový bezděčný učitel, moc ráda bych se učila od ní dál a myslím, že to tak dopadne. Ted jsem ji zvala na svoji přednášku(ted v pátek na ezoteře) .Také jsem jim říkala o přednášce Jordánové a o hudebnících Úžas v rytmu..a říkala mi zajímavou věc...že by ráda přišla, ale že nemůže. Že když jde na takovou přednášku, že se musí naladit na energii toho přednášejícího nebo spíš přeladit a že to už ted nechce dělat....že už je naladěná. I proto si moc vážím toho, že ještě pořád chodí ke mně tančit . Už jsem se jí ptala jestli má přednášky...myslím, že se od ní ještě mám hodně co učit. Druhý člověk, který je mi hodně příjemný je Taisha Tauma. I když ví hodně věcí tak je jak to říct..otevřená, vstřícná a není dogmatická.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    YANINNA: mám něco podobného...silné nutkání něco v téhle oblasti dělat, učit se, všechno do sebe zapadá...takže jsem už prošla reiki 1, reiki 2, šamanismus, asyrskou léčbu, ted dělám kurs tradiční čínské medicíny, začala jsem Jordánovou...beru to tak, že se učím, že každý ten střípek skládá mou vlastní mozaiku. Ted u Jordánové jsme dělali odblokování....s úplně cizí ženou jsme si povídali..přišla jsem na to,že nejhorší pro mě je něco neříct...nepřipravit lidi o svoji cestu.nechat je tam dojít. Učím orient. tance a právě tam se energie probudila. Moje tanečnice už mě znají a tak to mé "čarování v kruhu" berou...ted naposledy se jedna ptala co to s nimi dělám, že má husí kůži úplně všude. Až budeš v Praze..zajdi ke mně na hodinu...mám pocit, že si máme co povědět.
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    YANINNA:
    muzes duverovat svim pocitum (kdyz je nicim nezakalujes), ale je tez dulezite mit od nich odstup. jistotu pravosti ziskas praxi. rozumove jistoty nema cenu hledat.
    pokud nevis co, kam, jak, proc.. tak se uc vnitrnimu tichu, to je jedinej bezpecnej bod kde na nicem nezalezi, o nic neprichazis a pochopeni prichazi samovolne a nenasilne.
    REVAN
    REVAN --- ---
    YANINNA: j, hezké, moc rád bych tě potkal, škoda že cestuješ. Vždycky jsem si přál potkat někoho s takovým darem. Jednak bych mohl sdílet. A jednak, když si dva vidí až na dno, nemohou před sebou lhát, přetvářka jde stranou, a i ten nejhlubší "kal" lidské existence může klidně na světlo, protože kdo tohle vidí, nechápe ho jako "kal".
    Mám to tak, že to probíhá stále, jen když chci, mohu se přepnout do ještě hlubšího "módu", kde už jde skoro předvídat, jak se lidé zachovají. A ten je potom podobný jak píšeš- v tu chvíli zvýšení energie, tranz až bych neřekl, ale trochu tím směrem- a potom jsem také vyčerpaný. Při normálu ale energeticky v pohodě. Jen si to občas neuhlídám a řeknu lidem věci, které samozřejmě totálně popřou, a jejich pravdivost se ukáže až časem. A také se mně kvůli tomu často lidé bojí, že v nich vidím věci, které by nechtěli abych viděl, nebo chtěli, abych viděl jinak, tak jak je chtějí ve své masce prezentovat. Lidi vůbec tu pravdu moc neradi...
    Narozdíl ode mne při tom zřejmě zůstáváš otevřenější a bereš si to více do vlastních emocí. Je to ženské, ale potřebuješ se naučit rozlišit svoje emoce od těch přejatých. Často to dost splývá. Musíš vědět, že některé z těch emocí co cítíš, nejsou tvoje a brát je tak. Až tohle pochopíš, pravděpodobně to dokážeš i vypnout.
    Měla by ses naučit také rozumět tomu, co ve druhých vidíš. Vím, že ten dar nese i to, že tomu přirozeně rozumíš, i když třeba nevíš pořádně co to cítíš a nedokážeš to pojmenovat. Ale myslím rozumět také z pohledu druhých, jak to chápou (či spíše nechápou) oni. Osvědčila se mi kombinace meditací a psychologie, jenže s tím, že nesmíš brát úplně vážně ani jedno z toho :) Z psychologie spíš to alternativní (tady bych C.G.Junga doporučil) než to tradiční. Pokud ten dar máš, jsi odsouzena k tomu nevěřit žádnému dogmatu, žádné pomocné berličky tě nemohou dlouhodobě podepírat. O to je težší čemu věřit, protože všechno "už hotové k věření" po čase prohlédneš. Určitě věř tomu co cítíš, povede tě to.
    Až zase někdy zavítáš do čech, rád bych se s tebou setkal. Jsi zvána na čaj :-)
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    KALIPH: nechci aby to odeznelo.. moc si toho vazim.. opravdu...jen nevim jak to mam ochranit.. chci se ucit, jen nevim kde.. jen nevim cemu verit. verim sobe, verim v to co citim..
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    YANINNA: Na to je možných spousta odpovědí.. Za a) neptej se proč, protože věci vždycky mají smysl. Asi vidíš kolem, že ostatní ten dar nemají, a že se probudil zrovna u tebe vyžaduje péči a ochranu.. určitě by ses neměla tolik vydávat, a víc odpočívat, tohle se naučit..

    Je také možné, že ten dar/y časem odezní a že ho máš jen na určité období.. Stejně tak si myslím, že není dobré se vydat na budhistickou stezku, protože u nich z principu jsou všechny tyto dary "překážkou" na cestě osvícení..
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    ahoj.. ja, nevim co bych tady vlastne mela napsat. ja jen, ze v posledni dobe, moc se toho kolem me deje a ja tomu nerozumim.. pratele tvrdi, za mam jisty dar... a ja ho zacinam citit.. jsou to urcite pocity = vim co se v lidech deje a popravde, pomaham otevirat bolava mista memu kamaradovi. je to silene, mam pocit tranzu.. je to velmi fyzicky a psych. narocne.. cerpam energii z behani a jogy a hudby.. ale i tak, nekdy je toho az presprilis. neumim to vypnout. hlavne ale nevim co se to stalo a proc se mi to deje. nejsem tomu odmitava, chci se tomu ucit.nemyslim si ze jsem nejak vyjmecna, ale rozhodla jsem se cestovat a poznavat to. jsem ted v belgii. a ma dalsi cesta je do jogacentra ve spanelsku na 14 dni a pote do komunity v thaisku kde se uci budhismus.. ale nejsem si jista, jestli je to dobre.. tim co delam jsem si ale uplne jista = kdyz pomaham memu priteli - citim, ze je to dobre a jde to na nem i videt a vim = nevim jak ale opravdu to vim - ze jednou bude ucit me.. mam ale pocit, ze potrebuji neco vedet, neco se naucit. najit sveho ucitele.. jenze nevim kde hledat. nic jsem necetla, nikdo me nenavadi, jenom hlas ve me..je to pouze ma cesta a vim ze jsem sama sobe zaroven ucitelem.. ja jen.. trochu me to desi co najednou kolem me jde videt, citit.. nekdy to privaly neumim vypnout.. citim bolest lidi.. ani nevim, proc to tady pisu.. ja jen.. proste si uz nevim rady.. co jste delali vy? jak jste na to prisli? a vubec proc se mi to deje?
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    Cestyksobe.cz -
    http://www.cestyksobe.cz/video-reportaze/nacelnik-azteku.html
    Chtěl bych taky přispět do mlýnku. Zaujala mě tato diskuze.
    GAF
    GAF --- ---
    ANNA: medvěd je prý velice manuálně zručný. Vůbec jako druh myslím. Takže další plus k tomuhle zvláštnu.
    BRAINWASHER
    BRAINWASHER --- ---
    take (nejen) o medvedech, az prilis vseobsahla a presto nezmatlana brozurka - asi znate

    http://knihy.abz.cz/prodej/extaticke-pozice-tela
    ANNA
    ANNA --- ---
    LEOZ: setkání se silnými zvířaty silně zapůsobí,)) děkuju za inspiraci.

    můj dojem zatím je, že medvěd je vcelku opředen zdánlivými paradoxy - na jednu stranu je to široko daleko největší šelma, na druhou stranu o něm člověk nachází třeba v mýtech jen letmé narážky, což už mi přijde těžce signifikantní:) jako by bylo jeho jsoucno natolik zřejmé, že není potřeba ho zdůrazňovat, a jako by byl něčím tak hluboce působivý, že je potřeba ten silný dojem kompenzovat zastíráním, obcházením, eufemizováním, metaforami a tak dál.
    často narážím na zmínky o tom, že medvěd byl považován za (pra)děda, skoro-člověka, zároveň je to ale medvěd. myslím, že mýty odráží zpracovávání jednak společných podobností, druhak jasných rozdílů. (už jsem někde psala, jak nějaká z mých pra(pra)tet si na Podkarpatské Rusi vyšla na maliny a jak tak trhala, podle sluchu zjistila, že se k ní připojil další česáč. když se podívala, kdo že se to taky vydal na maliny, zjistila, že je to medvěd. tak pádila pryč jak děvečky v Mrazíkovi:) co si máte myslet o šelmě, co chodí na maliny jako vy, žejo.)

    a imho medvěd je skvělé projekční plátno pro lidský stín.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    ANNA: ANNA: Ahoj čarodějko, říkal jsem si, že ty bys mohla vědět =). děkuju za linky.

    Najít ráno brzo po skončení pořádné bouře čerstvé stopy medvěda ve mně vzbudilo pokoru jakou jsem už dlouho necítil ...

    Chtěl jsem se dneska po dovolené na Fatře vrátit o den dřív do práce, ale raději půjdu slít další nálev čaje a číst. =)
    ANNA
    ANNA --- ---
    LEOZ: jinak se dá sbírat stopy po částech, ze zmínek v etnologických, religionistických, lingvistických textech, i v samotných mýtech, při brouzdání jsem narazila třeba na zajímavý článek http://www.utexas.edu/courses/sami/diehtu/siida/language/metaphor.htm , přičemž Sámové jsou docela vděčný zdroj k tomuto.
    ANNA
    ANNA --- ---
    LEOZ: http://src-h.slav.hokudai.ac.jp/publictn/acta/20/asi20-001-janhunen.pdf

    mám toto. autor je profesor na universitě v Helsinkách, východoasijská studia ( http://www.helsinki.fi/altaic/about.html ).
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Neměl by někdo tip na seriózní info o medvědích kultech, prosím?

    Po výletě na Velké Fatře, kde o médi není nouze, by mě zajímalo, jak medvěda vnímali lidé, kteří tuto bytost zahalovali do jiných významů, než se děje běžně v současnosti.
    Díky za jakékoli podnětné vodítko.

    btw. kdo jezdí na slovensko nebo do beskyd, mohlo by jí/ho zajímat toto http://www.sharkan.net/748-medved-hnedy-medved-hnedy-ursus-arctos. Není naškodu naštudovat, kdože se to motá v noci okolo vašeho stanu a váží 200 kilo
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    KERRAY: haha, "I took him his white moon crystals but then he started doing his rituals with toilet paper tube and ten-four so I send him to military school but there he became possesed by trickster god coyote and made guys kiss other guys" =)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LOWRIDER: Není to "čistě filosofické", a nebo asi nevím, co by to tak mělo být, nicméně zkus tohle - jedná se o kritický pohled na transpersonální psychologii optikou vadžrajány a atijány (dzogčhenu):

    Články:
    - http://webdelprofesor.ula.ve/humanidades/elicap/en/uploads/Biblioteca/beyond_mind_capriles.pdf
    - http://www.transpersonalstudies.org/ImagesRepository/ijts/Downloads/The%20International%20Journal%20of%20Transpersonal%20Studies,%202006,%20Volume%2025.pdf

    Knižní trilogie:
    http://webdelprofesor.ula.ve/humanidades/elicap/en/Main/Bb-bm-bh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam