• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GARBAGE: moje vzdělení nebylo ani tolik o těch dechových technikách jako spíš o tom, že vyváznutí fakt záleží jen v tom nachvíli se zastavit ve vlastní pozici ... a ujistit se, že stojim nohama na zemi ... když to nepomáhá, padnu na kolena a tisknu kní čelo, protože když mě nevysvobodí uvědomění, že matičku líbám v každym okamžiku svými chodidly, pak jí radši políbím skutečně :-)
    hlavně dobrou náladu udržovat, negace nepomáhá nikdy, ani skepce, vedou ke zklamání kratší ale mnohdy ještě delší cestou než naděje ... vyrovnej se se svojí pozicí .. a najdeš i možný východisko.


    SNOWMAN47: za spolehlivou metodu považuju pozorování dechu ... stačí si vybrat úroveň nebo místo a pak sledovat jen to ...
    např: horní nebo spodní ret nebo chřípí nosu ... sleduju pak jak mě šimrá na rtu nebo v nose při nádechu a jak při výdechu ... to prý funguje hlavně mužům dobře .. nebo břicho, podbřišek jak se plní a vyprazdňuje .. a je vlastně nekonečně prázdnej ( to je prý dobrý pro ženy (a nebo možná i pro vyrovnánim ženských sil)) ... atd
    SNOWMAN47
    SNOWMAN47 --- ---
    Super, chtel jsem rozpoutat nejakou diskuzi kdyz je tu mrtvo :)

    NIKOPOL: Jake dychani mas na mysli? Znam vic technik tak by me to celkem zajimalo...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    GARBAGE: Jak zaseješ, tak sklidíš.) Mně to funguje, ale není to žádný rychloplán na záchranu s krize.. musí s nimi člověk pracovat ještě před tím, než se do nějaké krize dostane.
    F0N
    F0N --- ---
    GARBAGE: ja myslim, ze podstatne je pocuvat seba, tiez som dostaval milion rad ako na to - pocuvaj seba ty vies najlepsie co spravit/nespravit.
    myslim, ze psycholog moze pomoct v praktickych veciach, ako zvladat konkretne situacie, ale v podstate je to vsetko jeden dym/sum/iluzia.

    mooji ma na to vybornu formulku - i don't mind - cokolvek pride.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    KALIPH: kalife... tohle taky není moc chytrý.... nosit dříví do lesa, který v lese nehoří?
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    NIKOPOL: hmmm.... hele nic jinýho, než radu, abych dělala dechový cvičení jsem snad ani nečekala
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    NIKOPOL: Zrovna hulení je na cestování dost špatný, protože celé tělo je soustředěno na prožívání, je to jako horečka... ideální je práce za střízliva.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NIKOPOL: erm .. dřív jsem i dost hulil ... a jako musí se nechat, že cestování je potom dost snadný, ale taky o moc míň stabilní .. dezinterpretace a různý zmatení jsou pak častější
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GARBAGE: a nebo zhluboka dychat .. ona ta krize je stejně většinou z toho, že se rozum, ego utrhne a nachvíli chce věřit, že dá všechno na vlastní pěst, resp. že všechno dá těma svýma výmyslama .. pak se k výmyslům připojej ty různý našeptávači a hovno je doma ... důležitý je se uklidnit, uzemnit .. jakože spojit se zemí .. případně se zemí a pak s nebem .. aby člověk zase prožil pravdu o tom, že dokud dýchá, nohama se opírá o zem a nad hlavou má nebe, není vlastně moc důvodů ke stížnostem.
    jestli někdo nikam nechce chodit, ani to není žádný problém, prostě bude chvíli na místě :-) konc konců může si vzpomenout na alchiméda, kterýžto chtěl/požadoval jen jeden jediný titěrný pevný bod, a byl si jist, že pokud ho bde mít dokáže pohnout vším ve vesmíru :-)

    psycholog ti bohužel nic víc nebo lepšího neporadí .. teda alespoň jsem o tom přesvědčenej


    SNOWMAN47: buben ještě nemám, ale docela se těšim ... dejchám, uvolňuju tělo, snažim se narovnat, aby mohla qi/energie dobře proudit - takže asi taky ta přítomnost v těle, občas se očišťuju šalvějí bílou a nabíjím její mocí, dělám pomocí ní ochranný kruh ( takový provizorní rituál, vlastn to dost pomáhá, alespoň mě teda ) ... prostě klasický metody koncentrace a uvolnění
    pro uvolnění a napojení, spojení, uzemění taky občas používám muder (magických gest), tensegritu neznám, ale nedávno mi někdo povídal, že to jsou vlastně taky magický gesta .. a vzhledem ke zkušenosti s mudrama jsem musel přitakat a přidat, že jestli maj gesto na zastavení toho mentálního toku, tak je to dost vychytávka :-)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    GARBAGE: Never. Je dobré mít nějaká ochranná Božstva/duchy, na něž se člověk v případě krize obrátí..
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    a jak řešíte psychospirituální krizi, kdy si přijdete jak hovno na podlaze, neschopný, k ničemu a ještě ani nevíte, jakym směrem jít a jestli vůbec chcete někam jít? s psychologem?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    SNOWMAN47: pritomnost v tele a dech
    SNOWMAN47
    SNOWMAN47 --- ---
    Jake pouzivate techniky zmeneneho stavu vedomi? Buben, salvej,trava,meditace? Cvici nekdo tensegritu?
    SNOWMAN47
    SNOWMAN47 --- ---
    Dobre je vyzkouset caj z Leonotis Leonorus (Lvi Tlapa) a jit si zameditovat nebo lehnout do postele, zavrit oci a cekat co se bude dit.. Bylina nepatri mezi nejsilnejsi ale neni radno experimentovat se silnyma davkama... Popripade smes salvej a Lvi tlapa ma zajimave reakce..
    DRU
    DRU --- ---
    Jo a stou meditací to není špatnej nápad zkusím to a nechám to celé trochu odležet a uvidíme co bude dál.Dík za rady:o) mějte se smějte se a dávejte na sebe pozor!
    DRU
    DRU --- ---
    Jo a stou meditací to není špatnej nápad zkusím to a nechám to celé trochu odležet a uvidíme co bude dál.Dík za rady:o) mějte se smějte se a dávejte na sebe pozor!
    DRU
    DRU --- ---
    A byl by v tom nějaký rozdíl?i kdybych loupala tak se to prostě stalo.A navíc podobné věci se mi dějí už od dětství i když tohle byl fakt mazec!!!
    AND
    AND --- ---
    Před pár dny jsem za pomocí meditace a šalvěje divotvorné opustil své tělo, byl jsem jen Duše. Jasně jsem viděl, jak se tenhle náš svět iluze rozpadl a navštívil jsem Svět Skutečnosti. Zajímavá zkušenost, zase jsem si utvrdil, co je v mém životě důležité. Vděků přetékající zkušenost, doporučuji. Jen podotýkám, že jsem mohl před tím meditovat s přáteli.
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    takze mam za sebou sou prvni Sweatlodge a musim rici, ze to bylo velice zajimave... pri 3. kole jsem sla nekomrpomisne k zemi, ale nadhera... sice jsem mela problem se zamerem, ale nasli jsme se.. a ted se uvidi, kam me cesta zavane..
    AMINOT
    AMINOT --- ---
    WOA
    WOA --- ---
    imho zásadní otázka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam