• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NIKAO: tos slyšela dobrou radu .. srdcem a hlavně neustále :-) .. nicméně zařizování akorát podle sebe nás jako společnost dovedlo tam, co dneska jsme, do zmaru a zoufalství.


    LIESKO_VEC: nějak nerozumim, proč se snažíš přispívat něco do klubu o šamanismu ? .. snad nevíš, co je šamanismus především .. a to sice víra, že všechno na světě je součástí téhož, že všechno na světě je stejně živé ... člověk jako zvířata jako stromy jako kameny jako hory jako prameny jako planeta jako krajina a jako místa v té krajině (i ta, která člověk vytvořil jako domy a zahrady) ... všichni stejně :-)
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    YANINNA: co takhle prestat verit, ze je neco v pokoji a vysvetlit si to uplne jednoduse. Prestehovani je prece velka zmena a vy do toho jeste delate bordel s presouvanim posteli, jejeej. JAsne, ze se vam spatne spi.

    No nevim vsechno, jen co jsi napsala, ale tak tohle je muj humble nazor.
    Jinak pro pocit bych zkusila co navrhuje F0N.
    F0N
    F0N --- ---
    YANINNA: Moja skusenost je, ze mozem v kazdej chvili povedat nie, teda ak je mi to neprijemne tak to zastavim. U mna bol hlavny problem stym, ze vacsina tychto "stavov"(neviem ako to mam nazvat) bola dost silna a bralo mi to vela energie, lebo som sa k tomu vracal este aj pocas bdelosti.

    Dost to cloveka rozoberie, lebo vlastne davam energiu niecomu abstraktnemu, ale ak si vedoma v tom stave v kazdom momente to mozes zastavit. Sen straca kontrolu , kontrolu mas ty nad snom.

    A ak to neodide, tak salviu a sviecky a vydurit zleho ducha ;)
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    KALIPH: ok, to je pravda ... tak reknu to jinak ... momentalne vedecky nemozne.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    LIESKO_VEC: Hlavně, když se věda překotně vyvíjí, říct, že je něco "vědecky nemožné" je dost ostudná demagogie.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    no o tom se můžem bavit ... ale předmětem týhle diskuze to moc neni :-)
    pokud tě to téma zajímá můžem se bavit v poště ..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NIKOPOL: "bílkovina má svoji dna .. ale na konstrukci řetězců dna je potřeba bílkovina" je vědecky záhadný asi tak jako že cihly se dělaj v cihlárně, ale na postavení cihlárny jsou potřeba cihly.

    A věda, resp. vědecká metoda zkoumání světa nevznikla z náboženské demagogie, ale je naopak výsledkem jejího popření.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    LIESKO_VEC: he .. no "vědecky" neni možná spousta věcí na světě .. pro ilustraci například ...

    bílkovina má svoji dna .. ale na konstrukci řetězců dna je potřeba bílkovina
    ..
    nehledě na poněkud povrchní a jednoduchou danost všeobecně ve vědě přítomnou a to sice, že věda vysvětluje pouze povahu jevů, které dokáže vysvětlit v rámci svých oborů a definic jejich zákonů. ty které vysvětlit nedokáže pak označuje jako nemožné nebo neexistující (i když se původně myslelo, že nejmenší je atom, dnes se vědci obírají myšlenkami kvarcích nebo o šedé hmotě) a tak se podobá spíš náboženské demagogii (ze které shodou okolností vznikla :-)).

    co je na tom nejvíc paradoxní je, že samotní vědci často až tak upjatí a úzkoprsí nejsou - jsou takový především lidé, kteří postavili svůj světonázor na vědeckém mýtu a ten se jejími postuláty snaží stůj co stůj ubránit.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    NIKOPOL: jejich funkcnost neni vedecky mozna
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    jako hobby :-)

    ale už mě to párkrát napadlo, že proč si nevydělávat něčím, co mě baví .. to je přece ideál naší společnosti ;-) .. smůla, že už jsem takovou práci (co mě bavila) měl .. a vlastně i mám .. smůla, že ideálem společnosti je i kořistnictví, tak tě tam, co rád děláš rovnou vysajou

    co je špatného na amuletech ?
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ty vole, amulety...
    nikopole delas tohle 'profesionalne' nebo jen jako hobby?
    v pripade, ze 'profesionalne' ... kolik uctujes?
    at si to pridam na zivnostak a vydelam nejakou tu tisicovku...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    YANINNA: oka omlouvám se .. zdá se, žes toho o sobě řekla mnohem víc než by většina vůbec kdy dokázala :-)

    pošlu ti to mailem a připíšu očistný rituál

    každopádně obecně pro práci s těmahle věcma může jen doporučit pořízení nějakých osobních ochranných kamenů, amuletů .. nebo něco na ten způsob .. když člověk polevý v pozornosti, případně si z nezkušenosti někam ulítá, často dost pomůžou, ať už odražením negativity nebo tím, že jí stáhnou na sebe

    plus musím apelovat na to čištění a dobíjení každý má jistě svoje způsoby ... já jich používám několik .. vykuřování šalvějí bílou je dost účinný prostředek, jak očisty, tak nabytí síly ... o očistu se dá taky poprosit voda, když se člověk jde večer mýt ... nebo očistná vizualizace, ale to je na víc psaní .. (k tý šalvěji jako k vodě patří požádání a děkování jejímu duchu)

    tyhle věci se rádi usazují na vnitřních orgánech a ty potom svým zanešením přispívají k nepohodě .. případně oslabení zdraví atd.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    YANINNA: vim jak se to dělá, ale nevim, jestli se to má sdělovat skrz internetovou diskuzi člověku, kterého jsem nikdy neviděl.
    .. každopádně ti ale musím poděkovat ... minimálně mě tvůj dotaz donutil artikulovat postup, který jsem doposud poznal a vyzkoušel ... ne teda ten očistný rituál samotný, ale spíš jak postupovat ... vydalo to asi na dvě stránky dokumentu :-)

    rituál samotný je to jednoduchý, nicméně jisté minimum zkušeností vyžaduje .. případně víc stěstí než rozumu :-) ...
    (děláš třeba s kyvadlem nebo dokážeš se jinak zorientovat v prostoru?)
    (nadruhou stranu člověk s minimem zkušeností, případně s klikou v zadku, si poradí)

    co vy ostatní tady o tom soudíte ?

    a ty jestli stojíš o odpovědi, asi mi nebo nám řekni, jak postupuješ nebo nepostupuješ případně něco o sobě .. jaké máš zkušenosti .. na co věříš a na co si troufáš :-)

    YANINNA
    YANINNA --- ---
    ahoj. opet se hlasim o radu. jsem u kamarada, ktery se prestehoval, a nemuzeme oba spat. porad se v noci budime, mame divne sny, ja mam hodne divne pocity. nejde to. zkouseli jsme postel prestehovat ruzne po pokoji, a bohuzel, nic se nedeje, porad je to stejne. uvazuji, jestli neni v pokoji neco co tady byt nema. jak to muzeme vycistit? rada bych to zkusila sama. mate nekdo nejake zkusenosti? dekuji vam moc. jinak preji krasny den...jana
    ABGD
    ABGD --- ---
    GARBAGE: týna věštkyně se tam musí držet zpátky, aby nevyprskla smíchy..
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Viděl někdy někdo v TV opravodového Mága?? :-D
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Vážení, chcete mi tvrdit, že tohle někdo bere vážně?

    Jako sranda mi to ale přijde dobrý..slušná vyřídilka!! Haha
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Hmm.. šamanem asi jen sám sobě..
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak ten chlápek mi přijde jako naprosto slyzkej had ;-) Další, co vnáší do esoteriky bahno... Kterého máme vskutku hodně. Co jsem se za tu dobu naučil je to, že čím více je někdo vidět, tím větší je pravděpodobnost toho, že je to neřád. Nemusí to být nutné pravidlo, ale dneska se esoterika natolik zprofanovala, až hanba. Divil bych se, kdyby někdy někde dali něco seriósního. Vždyť by jim to vlastně mohlo škodit. Pravda se dneska veřejně nenosí...
    SELATKO
    SELATKO --- ---
    LIESKO_VEC: Další z opravdových šarlatánů, kteří vydělávají na neschopnosti lidí zvládat osobní svobodu. Z tohoto mám pocit, že může být i potenciálně nebezpečný, ale to je jenom pocit. Refence z první ruky + zadej jeho jméno třeba na youtube.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam