• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    hm .. letos se ten 1.květen nějak zapoměl krejt s úplňkem .. teda .. nějak skoro najivně předpokládám, že ten svátek by se podle tradice slavil asi za úplňku, ne ?
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    MILUCH: ?? Valpuržina noc připadá na noc ze 30. dubna na 1. května.


    NIKOPOL: byl parádní Měsíc, vydařený počasí a všecko šumělo a kvetlo ;)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    valpuřina noc .. nic ?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    PETRPAN: Nosák:-))
    PETRPAN
    PETRPAN --- ---
    to je ten alternativní travič? (:
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    NIKOPOL: tak to říká fakt k věci věci...

    taky si myslím, že s těmi pojmy je nejjednodušší užít už vžité slovo, a člověk by se v tom ztratil, kdyby se měl pokoušet vysvětlit Čechům výrazy pro auru a spol z indiánských jazyků. to slovo není podstatné, podstatná je ta práce, proč se zasekávat na slovech...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    no ... nebo taky
    Researchers elsewhere are studying the effects on marine mammals of the air-guns used in seismic studies. But George Ioup, a physics professor at the University of New Orleans, said "it's pretty much an open question at this point... whether harm is caused to the animals."
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    že by to peruánští delfíni už balili?;)

    Official: Dolphin deaths in Peru still a mystery
    http://phys.org/news/2012-04-dolphin-deaths-peru-mystery.html
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ... mm .. pokud vám to konkrétně o to čištění aury

    tak Alicie dělá s indiánskym systémeme energetyckejch center, čaker .. ale od toho indickýho systému se to liší .. resp některým sférám, okruhům, kvalitám přiřazují jiné body (a rozhodně se to jinak jmenuje, ale co jsem si všiml alicie nemá moc tendenci nějak motat lidem hlavu zavadění dalších pojmů z indiánský řeči .... ona sama je z argentýny .. takže když řiká "you are in your aura" říká to proto, že je to zavedenej anglickej název pro tenhle jev energetickýho obalu .. možná by i v angličtině těžko hledala náhradní opisné výrazy, anglicky mluví parádně a určitě řekne co chce a potřebuje, ale nativ to neni)

    .. co se týče tý práce s "aurou" .. maji k tomu svoje postupy, jak se systém ladí atd
    mimo jiné alicie poukazovala taky na to, že tady v evropě jsou populární nejrůznější způsoby spirituální,duchovní práce (nebo jak se tomu podle vás správně říká) .. že lidi v domění, že je pro duchovní vývoj žádoucí mít "čakry" otevřený, jezděj na nejrůznější semináře a zasvěcování reiky a kdesi cosi, ale málo znich ... i těch instruktorů a zasvětitelů se stará o to .. jaké jsou skutečné potřeby daného člověka - nikdo znich se nestará, jak je na tom duše (ani v tak základním ohledu jako, jestli je v těle)

    ... tlučhuby
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    CONTINUITY: Protože pokud to jsou indiáni, tak pro to mají určitě svoje vysvětlení, svůj popis, svůj postup a svoje legendy.
    Ve svém jazyce a podle svých tradic.

    Jinak to bude mix všeho možného a ne autentická originální záležitost.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CONTINUITY: jakmile se pouziva terminologie z indie v kombinaci s jinym, tak uz to zavani new age. ale new age je fajn, vsak tim prochazime vsichni tady, nikdo neni ciste tradicni ale zna vic veci z ruznejch smeru a tak sme proste new age :D
    jinak verim tomu ze indiani auru jako takovou v povedomi meli a proto se i ocistujou kourem z bylin. ale nerekl bych ze primarne to ocisteni je zamerene na auru, videl bych to vice animalisticky, vice medicinewheelove, clovek cisti vsechny casti a vse, to all my relations.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    REVAN: Proč by si Indiáni nemohli čistit auru ? Přijde mi, že to je docela přirozená dovednost jakéhokoli národa, kde jsou lidé v kontaktu sami se sebou, a nemá nic společného s new age ani s Indií.
    S těmito oblastmi má něco společného jen terminologie, která se u nás pro ty aktivity vžila, ne jejich podstata samotná.
    Tím ale netvrdím nic o Alici. Je to sympatická paní, její přednáška mi kdysi něco reálného dala, ale poslední léta mi přijde trochu příliš drahá a komerční
    F0N
    F0N --- ---
    Chcem sa zastat Prirody, absolutnej slobody a nesputanosti, tej ktora je v protiklade voci slobode a kulture spolocensky prijatelnej, civilizovanej - chcem hovorit o cloveku ako neodelitelnej sucasti prirody, nie len ako o clenovi spolocnosti. V snahe uputat vasu pozornost by som rad zaujal vyhranene stanovisko. Civilizacia ma totiz dostatok zastancov: pastora, skolsku radu, vlastne vy vsetci stojite na jej strane.

    ...je vsade okolo nas, ta ohromna, divoko kviliaca matka nas vsetkych, Priroda, krasna a milujuca svoje deti, ako samica leoparda: a predsa nas tak zavcasu odtrhnu od jej prs a odovzdaju spolocnosti, tej kulture, ktora je vylucne interakciou cloveka k cloveku,- akysi druh sobasov v tej istej rodine, ktoreho vysledkom je nanajvys ak anglicka slachta, civilizacia predurcena k rychlemu zaniku...


    H.D.Thoreau z eseje CHodza
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    REVAN: mimo tý Alicie Monguš ze sibiře a takovýho toho taky sibiřana je to určitě nejhustčí bytost, čaarodějka, učitelka, šamanka, co jsem kdy potkal
    jak píše OGMIOS, měla asi štěstí na zajímavý učitele, protože hlubokých učení zná nespočet .. a je úplně free říct a ukázat ti cokoliv si přeješ vědět
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    REVAN: ja bych rekl ze ac Alicie se ucila u indianu, tak v jeji praxi je i spousta new age veci. nicmene je dobra. pokud se zajimas o indianske tradice a zeptas se ji, tak ti rekne co je z indianske tradice a z ktere a co je new age. co ja wim tak se ucila vice smeru. krom treba Hopi se ucila i Hoʻoponopono. myslim ze co rikala tak mela stesti se ucit u dost zajimavejch lidi. ja byl s ni na kurzu par let nazpatek a dobry :)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    revan: v geertzovo monografii o hopiech o podobnych praktikach nepada rec
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Kdo se přidá? :-)
    akce Šamanské bubnování úplňkové « Tančící Orel
    http://tanciciorel.wordpress.com/2012/04/03/akce-samanske-bubnovani-uplnkove/
    REVAN
    REVAN --- ---
    Víte někdo něco více o indiánské tradici kmene Hopi? Co má toto znamenat? Kde se vzalo, že indiáni kmene Hopi praktikují "čištění aury", "otevření čaker", a jiné zjevně new age špeky inspirované indií? Není to nějaká blbost?

    Na svých seminářích pracuje s lakotským šamanským léčivým kruhem (Medicine wheel), lakotskou školou snů (the Dream school). Na seminářích používá a pracujes kyvadlem, krystaly, učí čištění aury – vykuřováním posvátnou šalvějí a pérama z ptáků, otevření čaker, lokalizaci duše, meditace. Přes tyto metody učí lidi transformovat a rozpouštět naše bloky. Pracuje tradičním způsobem, k poctě duchů, k léčení a k poctě Matky Země. Její přístup vychází z principu, že ona je pouhým nástrojem – Mostem, semináře řídí formou chanellingu.

    výtah z tohoto: http://www.ukamenneryby.cz/stone_fish/Alicie_Hamm.html
    F0N
    F0N --- ---
    Indiánské inspirace: 13. 3. 2012 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10318067268-indianske-inspirace/211562210300026/
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Pro ty co chtěli jít na ten Keltský telegraf: http://www.regenerace.cz/kelti2012.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam