• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    celá věc se dá taky pojmout jinak ....

    (vono samozřejmě je lepší, když už se je na nějaký bývalý posvátný nebo energetický místo, jít třeba ve víc lidech ... a když jdu sám je třeba být bdělý)

    nicméně ... (trošku bych se vrátil k tomu, chodit na místa, sladit se se zemí ... kam chodit a tak) tady nám soudruh [ CUCHULAIN @ ŠaManYsMuS ] píše, že mu připadá jedno, kde se to dělá, že sladit se dá kdekoliv a že on na tom vidí přínosnej hlavně ten sociální aspekt (že se sejdem) a že pachtit se na nějaký místa speciální je zbytečně vynaložená energie ...
    (co mi přijde jako nejdůležitější je, že v tomhle vesmíru je málo která vynaložená energie zbytečná :-) )

    (omlouvám se za román, třeba někdo najdete sílu to přečíst :-) )
    onehdá jsem se tu taky ptal jestli někdo znáte marka pogačnika nebo pavla kozáka, nikdo neodpověděl. ptal jsem se proto, že oba pánové jeden původně umělec, druhej původně (teď už nevim) technicky zaměřenej člověk se oba starají o něco ve smyslu energie země, duch místa atd.
    (k těm pánům resp. ke čtení knih, co napsali. jsem se dostal díky jistému zážitku se stromem, který byl (řekněme) hodně nestandartní resp. dost mimo všechno, co se normálně, většinově považuje za přijatelný. nehledě na společenskou přijatelnost šlo o zážitek natolik inspirativní a vědomím prodchnutý, že my nešlo o tom pochybovat anebo to znovu popírat.)
    časem se mi dostalo dalších informací ... o stromech (a pak i dalších věcech)...
    jedna stěžejní "informace" (i když teď nemůžu dohledat, kde jsem jí vzal) byla o tom, že australští domorodci milují stromy, prý snimy komunikují a co víc ...
    Prý si přes stromy nechávají vzkazy a dokonce umí je používat jako "telegraf".
    to spolu s dalšími informacemi (většinou čerpaných z děl těch dvou pánů) to vedlo k představě, že v přírodě existují spojení, naprosto reálná, skoro fyzická, kanály spojující jedno místo s jiným. (což už není úplně to samé jako "všechno souvisí se vším" nebo "všechno je propojeno")
    u pogačniky se taky dočtete, že to, že existují nějaká energetická místa, duchové stromů, míst, pramenů a hor není jen tak pro srandu králíkům. naopak, že tyhle konkrétní entity existují až kvůli potřebě jejich služeb, jejich práce na určitém místě z určitého důvodu.
    proč je tu země a proč jsme na ní my teď přeskočme, ale dá se v tom tušit, prozatím třebaže poněkud samoúčelný zaměr "pro život" nebo záliba v životě, v nespočetné mnohosti různých krás a odlišností tančící pospolu v jednotě.
    aby život, v tom smyslu, jak ho tu na zemi prožíváme vůbec mohl být musí být z něčeho fundovaný ... z energie.
    ta energie není jen tak všude ... ale pochází z určitých "zdrojů" ... těmi hlavními jsou, zcela zjevně, slunce a země ... dále pak víme, že dalekosáhlí vliv na nás, a na vše tady snámi žijící, mají také tělesa v prostoru okolo země ... hvězdy, souhvězdí, planety, měsíce ... a z toho tak trošku do dáli usuzujeme na to, že ani tihle velikání to nemají jen tak od sebe ... ale ty zase napájí vesmír svým způsobem .. asi možná .. ze svého středu.

    na zemmi pak jde o to, že ... všechno co tu je roste ze země a pod nebem.
    opět zjevná spojitost - ale jak je z toho život?
    prý vše co je, je podílem (vzniká ze spojení) energie kosmické .. energie nebe .. a energie země.
    protože země je hmotná stejně jako vesmír je prostorný, hmotný .. stejně tak energie, kterou napají život není tak nějak všude, ale je distribuováná do periferních oblastí jistou energetickou sítí (možná sítí života), která stejně jako země a vesmír je hmotná nebo minimálně s hmotnou úrovní bezprostředně souvisí.
    tak vzde ve fyzickém prostoru můžeme dojít na místa, která jsou dejme tomu místem setkání různých impulzů a nebo na místa fungující jako tratě a nebo distribuční ulzy.
    aby vše fungovalo, aby všechno přišlo tam kam má, specifická místa (specifické povahy a funkce) od svého založení už ze svojí povahy (je žívý, inteligibilní (poznatelný, dělá zkušenost) a komunikace, spojení schopný) nechce být sám, a hledá si sobě příbuzné "kamarády", spojence (tak jak už to ve vztazích nebo ve skupinách bývá) podle toho jestli se doplňují, vyvažují.

    z toho pak vychází, že jestli jsou nějaké tratě a dráhy spojení po kterých proudí nejen informace, ale dokonce cosi z čeho vše živé roste (životní síla) možná se těmi kanály přenese i něco jako přídavek něco čím přispějeme ... a že tohle je to co křováci v austrálii vědí, a to je to, jak to dělají.

    jako obecně existuje krajina se svými distribučními uzly .. i naše země má takové uzly rozvodů životní síly, a to jsou právě ty posvátná místa, většinou a původně posvátné hory, posvátné prameny, jezírka, háje, mokřady atd.
    no a když máme posvátná místa, energoinformační uzly, dá se předpokládat, že jsou spolu nějak propojeni (teda propojeny).

    teoreticky by pak stačilo, aby každej znás došel ke svýmu uzlu a budem bubnovat všichni společně
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    aha, teď už chápu, že bubnování na václaváku se vás nijak nedotklo :-))

    OGMIOS: .. jo, omlouvám se, asi to vyznělo, že bych chtěl a nevim co ... já už jsem to, jak by měl vypadat, řešil/viděl .. ale ještě k tomu nějk nedošlo
    ... nevim, jestli si troufám sám ... ale sám jsem ho udělal, tak by asi bylo fajn to tak nechat
    ... je tam taky to jak zmiňuje DRAGEL, jakože čim po tom vlastně malovat ... se to, možná tu, možná v nějakym jinym podobně zaměřenym klubu řešilo

    ...
    no ale když koukám na ty Vaše lokace, tak to skoro vypadá že praha je cca na půl cesty :-))
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    DRAGEL: na víkend kolem dne dětí bude u nás na zahradě veselo, kdyby se někdo chtěl přidat :-)
    https://www.facebook.com/events/455577214469320/
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Jsem z Pardubic.
    Já myslím, že pár duší na bubnování by se dalo sehnat ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    NIKOPOL: holky se ptaly na pomalování bubnu a Pavel Jasanský říkal, že barva časem opadá, že je nejtrvalejší asi hena. Já mám takovýho suruvého jelena, dělal jsem tohle poprvé a tak to taky vypadá, ale je můj ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: odborně by se tomu dalo říkat ruční buben, přesnou terminologii neznám :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak se uvidi :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    já jsem kousek od Kladna.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Jako když bychom aspon 1-2 ročně se nám povedlo vytvořit alespon trojice někde po republice ve stejný čas, tak bych to uznal... ;) A třeba bychom se sjeli někde na půl cesty všichni?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: nejhorsi asi budou vzdalenosti pro slejzani se fyzicky. asi nejste nikdo z ceskolipska co? maximalne se propojit :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: No bylo by fajn se slejzat a společně bubnovat... Já jsem navrhoval před delším časem, abychom šli třeba na slunovraty/rovnodennosti + "tématické" místo. Místo o kterém se ví, že je zde energetická zona. Myšlenka je: Sejít se někde v sobotu, dohodnout se na záměru pro večer a pak se vrhnout do večerního bubnování a případně i tance (já si buben beru a budu sedět :) ). Názory?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: design..hmm jde o to jestli umis malovat dobre. nekde jsem slysel ze v kulturach co bubnujou meli lidi se specialnim poverenim malovat bubny. jinak pokud chces vedet co na buben namalovat tak na nej bubnuj a ono to prijde. kazdej buben je jedinecnej a kazdej ma svyho ducha a i svou kresbu/podobu.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    slang, zkratka pro "šamanský buben" předpokládám :-)

    takový ten: dřevo ohnutý do obruče a kůže, blána napnutá přes to :-)) výborná věc


    hele .. máte nějakej design na bubnu ? já ještě ne .. teda vyjma kresby, která tam vznikla přirozeně z odstínů kůže
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: co znamena samanak? :D
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    já jsem to teď dost flákal ... spíš jsem používal chřestidlo

    ale rád bych nějaký společný bubnování :-) ... viz [ NIKOPOL @ ŠaManYsMuS ]
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Před pár týdny jsem přišel poprvé do dolního světa a před pár dny jsem si udělal svůj "šamaňák". Možná sem se mnou příjde pár dalších bytostí ;-)

    Chodíte občas bubnovat?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    škoda, že tady to zrovna nenašlo nic ... ale jinak to vypadá, že na nyxu i něco psal .. (KALIPH: docela dost i v tom channellingu)

    CON: jinak máš možná pravdu, že by se hodila nějaká propaganda možná to zkusim .. .třeba někdy po novu :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    NIKOPOL: Tak, rozhodně spousta lidí, které by třeba zajímal a rádi by do něj přispívali, prostě neví že existuje. Ne každej pravidelně prochází kategorie a kouká se, co je tu za kluby. Spíš asi skoro nikdo. Lidi se dozvídají o klubech náhodně, přes odkazy od jiných lidí. A tenhle není moc živej, tak se o něm moc nových lidí nedozvídá. Kdybys dal odkaz na něj do několika vhodných klubů, s poznámkou "je tady klub o šamanismu, kdo se o něj zajímáte, pojďte se zapojit", určitě by se našli noví lidi.

    Tak, když žil Rybosh, přitahovala sem lidi jeho osobnost, vedl šamanský diskuse v různých klubech.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---


    Tengrism - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tengrism

    Our ancestors always had very powerful shamans around -- the latter protected them, gave them blessings and ensured security and safety in all circumstances -- in everyday life, at a hunt, on a journey, and at war..."Shamanic practices may originate as early as the paleolithic, predating all organized religions, and certainly as early as the Neolithic period."Siberia is regarded as the locus classicus of shamanism." The term "shaman" is a loan from the Turkic- Tungus word saman, meaning "priest" or "the one who know" of the Ural-Altaic tribes of the Turanians".Shamanism is the term that Westerners use for the ancient spiritual beliefs of Central Asia, Siberia, Caucasus and Eastern Europe.A more accurate name for these beliefs is Tengerism. Tengerism means a reverance for the Sky-God "Tengri" while “Shamanism” seems to mean reverance toward shamans. Shamans are not to be worshiped but merely respected as priests of Tengerism. Calling our beliefs “Shamanism” would like be like calling Christianity “Priestism” or Judaism “Rabbiism”.In Tengerism, the world is alive. The plants, animals, rocks, and water all have spirits. These spirits must be respected and cared for or the land would become hostile or barren.

    Therefore, protection and balance of one’s environment is of utmost importance.Personal responsibility is the second main tenet of Tengerism. Tengerists believe in a concept called buyan that is very close to the belief of karma. Being responsible for one’s own actions is the mark of an upright human being.The third tenet of Tengerism is balance. Balance is important to keep harmony within oneself, the community, and the environment. When things get out of balance, there are harmful effects. This is when a shaman is needed.The ShamanMany Westerners try to categorize a shaman as a “medicine man” or “witch doctor”.Siberian spiritual beliefs are far more sophisticated than that. There are many kinds of healers that are specialists in their field. There are otoshi (healers), barishi (bone-setters), and bariyachi (mid wives). All of these specialists are believed to have some form of help from the spirit world.It is the shaman, however, that is the true master of the spirit world.

    The shaman is chosen by the spirits at birth and an extra soul called an udha enters them. This soul helps them gather other spirit helpers that protect the shaman. Without this protection, rituals and other world journeys are dangerous and foolish to attempt.The main function of the shaman is to restore and maintain balance in his community. Shamans conduct blessings, rituals of protection, hunting magic, and divination. They also cure sicknesses that have spiritual causes such as spiritual intrusions, spiritual pollution, soul loss, and curses. Shamans are also the caretakers of traditional culture. Because of their knowledge of ancient tradition, their counsel has been sought throughout the ages..
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    :-) ...


    KALIPH: to platí i o tý kanálovací diskuzi ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam