• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: a o tom je pro me prinos samanismu.ze se clovek nauci byt kazdou nohou v jinym svete a presne vedet ktera bije a interagovat na vsechny strany a spravne zaroven. proste ze se ti ty svety nepomichaj. pac kort u nas to lidi neskousnou kdyz jim zacnes vypravet o tom ze te navstevujou trpaslici a vily a tak. je to takovy tabu(ja vim nedokonalost spolecnosti ale co nadelate) no tak pri samanskejch cestach se clovek uci a vi v jakym svete je a jak se tam chovat.
    taky je tady jedna uroven sveta kde kazdy jsme kazdym, respektive my vsichni co jsme kdy byli jsme a budeme jsme jen manifestaci jednoho vedomi a proto vlastne jsme kazdym ikdyz prozivame realitu zdanlive jako jednotlive bytosti.
    pro me osobne prochazeni svety nebyl nikdy problem. dost me v tom vytrenovaly houbicky. jednou jsme takhle snedli houby a kdyz to najelo a z cloveka se stala zdivocela blazniva opice tak v ten moment dostali kluci schyzu ze neni piti a zacli sklouzavat k ty temny strane a ze nemuzou do kramu ze jsou zhoubovany jak slak..tak rikam..co blbnete to prece nevadi, se snad umim zaridit ne..a vyrazil jsem do kramu, nic si z toho nedelal ze pulka kramu byla jedna velka barevna halucinace. nasel piti, zaplatil podekoval a sel. nasel jsem ty trosky, dal jim piti a hned se meli lip. pritom se stacilo zaridit, prizpusobit podminkam, prijmout halucinace a kracet ve dvou svetech zaroven :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: chce to filtrovat jen to z jakyho uhly se na to divas.
    ono je trochu blby kdyz se cloveku pomichaj uhly pohledu a zacnes vsem tvrdit ze ses jezis..ti to nikdo nezbasti :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: lol no vono to je docela prakticky..ja takhle par let nazpatek ve skotsku vyrazil do hor na par dni a rikam si dole na nadrazi u uschovny schranky jestli bych nemel odlozit nepotrebny veci a vzit jen to co potrebuju(mel jsem na zadech necelejch 30kilo batoh), ale rekl jsem si ze to je zbytecny. jak ja vul si potom nadaval :D no a jdu takhle po hrebeni a miji me skupinka a kdyz kolem me presly tak zdalky slysim jak se jeden mladas pozastavuje ze nechape proc se lidi tahaj do kopce s takovou bagazi :D
    no a vloni jsem sel do jineho kopce s kamaradama a jak takhle jdu a voni blazni se tahnou s planama a tak..tak mi doslo ze je zbytecny tahat se do kopce s prilis velkou zatezi. vse jsem odlozil u cestu a vylezl lehkej na kopec a na kopci jsem prozrel.
    proto si myslim ze by lidi meli lizt na kopce apod aby zjistili co je v zivote opravdu dulezity a co ma cenu si do toho pomyslnyho zivotniho kopce vzit sebou :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    69 nepřečtených příspěvků. to bude asi znamení. jdu s tím za Janinkou :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: tak to bude správně :-)
    mno a kosmický energie jsou činný i na zemi, vždyť o tom je celá astrologie, neni asi úplně od věci okouknout zdroje.

    DARJEEL: to asi jo .. ale tak každej máme nějakou cestu, předky, historii životů na zemi .. atd.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: noo to víš, já taky někdy dlouhé hodiny přemýšlím, tak občas vymýšlím hovadiny... ale občas to tak podivně zapadá...
    kdoví jak to je, já měl pocit, že si zažijeme nebo zažili jsme všechny životy všech... že jsme vlastně všichni jednou už byli tím Ježíšem a jsme tedy vykoupení, stejně jako Buddhou a tak tedy máme dovednost nehybného bytí atd. ale nevím, chce to filtrovat, co už jsou moc psychotický úlety :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: se mi líbí Tvoje selský rozumy, to je tak správně zemitě zenový a přitom to tak přesně trefuje podstatu věci... fakt paráda :))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: hmm ja jsem kupodivu skromnej..ja jsem rad za to co vidim :D respektive ja mam vize a potom je zpracovavam...stopuju jejich vyznam a ten vetsinou postupne prichazi. nekdy ty maj zazitkove velkej ocas a ziju z toho jeste hodne dlouho po tom.
    nicmene treba kuato zminoval kosmicky aspekty. ja treba taky cestoval do kosmickejch sfer, ale prinosny mi pro tento zivot prijde zit tady v nasem svete a nikam jinam na dlouho necestovat. respektive zatim nemam potrebu pro neco takoveho.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    .. mnó .. ono jak je všechno živý, tak jsou vlasně všechno individua, bytosti, víc nebo míň napojený na univerzální principy, až na ten poslední.
    takže vlastně kdykoliv když jsi v kontaktu s čímkoliv ... někdo ti něco ukazuje, vidíš kolo času, jsi se stromem, s kamenem, runou, písmenem, sporákem, přírodním duchem/energií .. vždycky se můžeš zeptat .. prosím řekni mi jak se jmenuješ (způsobem jakému porozumím), prosím ukaž mi svoji podobu, prosím řekni mi, jaká je tvoje medicína ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: hmm..no ja prave to co poznavam tak nezahrnuje tolik nejaky nadprirozeny bytosti, bozstva ci svaty...samozrejme ze nejaky bytosti clovek potkava, ale spis my vize zahrnujou jiny veci. kolo casu, zdroj vsehomira. jediny kdy jsem mel silnou interakci takhle s bytosti bylo kdyz me slunce vzal a ukazal mi devastaci sveta a rekl ze se to musi zastavit. jinak ma zkusenost je spis v ramci poznani toho jak se tocej kola vesmiru.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: ... ježíš je imho sluneční hrdina, nositel světla. takže asi je to v pořádku.
    myslim, že k tobě přijdou jen ti, který jsi schopen uznat (případně si snima dovolit setsang) .. to ale platí i o těch ne tak hodných bytostech.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    hmm..ja nikdy zadnyho takovyho svatyho nepotkal, ja potkavam treba slunce nebo mesic..
    no pro me je konkretne slunce nejvetsi autorita :D
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DARJEEL: to máš asi pravdu .. sice mě ještě nenapadlo, že vykupoval ty budoucí hříchy .. ale vlastně to vnímám dost podobně. předevšim stou vinou, která je tu doslova všudypřítomná.
    co mi stim zmůžem: .. po tý cestě, co jsem povídal, si taky nejsem jistej tim, že nějaký oni něco dělali a sekali. když o tom teď mluvím vlastně jsem zažívat dost rozpor mezi touhle naší kulturou a jejím odkazem, dědictvím a tim co sám považuju za správné, dobré ... dokud jsem neviděl sám sebe ve zbroji.
    on konc konců žádnej čas neexistuje, všechno je teď.


    OGMIOS: dobře to píšeš, nicméně chození na kopec se nám taky dochovalo, před týdnem jsem byl na winterbergu a místní kostel tam zrovna tu neděli pořádal pouť na Kvildu :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    lidi malo chodej na kopec, teprve kdyz jde clovek na kopec tak zjisti ze je zbytecny se se spoustou veci tahat
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: potkal, ale nic neříkal, jak píše Kuato, jenom zářil :))) ale on tam byl i Buddha a vůbec další archetypy... a úplně moc živé vody jsem si od tam neodnesl, takže si to pamatuji tak mlhavě :o)

    NIKOPOL: tak on přesahuje celé křesťanství, vždyť jsou teorie, že žil už kdysi dávno a ne kolem roku nula, navíc to byl aramejec... a prvotní křesťané, kopti atd. to byli extatici, k šamanům měli imho blízko... to že se z toho potom stalo to co se stalo, to už je záležitost mocipánů...

    A imho pro nás evropany má speciální význam ještě v tom, že skrze jeho soucit dochází k oduštění našich hříchů... já to chápu tak, že v tomhle jsou mystické dějiny tak nějak reverzní, on vykoupil svojí obětí hříchy, které jsme po planetě teprve měli nasekat (kolonizace, otrokářství, imperialismus US, dosaď si dál cokoliv) a vlastně nám pomohl v tom, že tahle fáze se stala, ale už není třeba se za ní vinit... (ano, vnímám tam riziko zproštění se odpovědnosti, ale zase co třeba naše generace zmůže s tím, že frantíci, španělé a angláni dělali bordel po celé planetě, teď už nic)... ale třeba pocity viny a s tím spojený strach, to vnímám jak ve svý rodině, tak třeba i u jiných lidí.. i třeba na terapiích, takovejch lidí, co se za něco viní...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: no .. já zrovna nedávno ... orel mě vzal a někam nes, když jsem se ptal, kam letíme řikal, že za králem. když jsme tam byli, myslim, že to byl on, ale v rovině boží, tak jako Odin se nakonec stal pánem všehomíru. dal mi pár rad a úkol, jehož provedením si nejsem příliš jist.

    jinak mi o setkání snim povídala indiánka, a řikala, že když ho viděla poprvé, při vědomí všech věcí, co provedli křesťani jejím lidem, řekla "co chceš?" .. odpověď byla "jsem tu abych pomáhal" ,,, "no dobře. ale moc se ke mě nepřibližuj".
    když pak potřebovala pomoc, zpoměla si na ježíše. a volala ho ... a říká mu "chceš pomáhat? .. já zrovna ztratila klíče od auta, je noc a my tady v cizím městě, daleko od domova jsme v tíživý situaci".
    nic se nestalo. ale měla pocit, že se má vrátit do jednoho obchodu, kde se stavovali někdy odpoledne. příbuzní jí to rzmlouvali, že je to blbost, že je noc a i kdyby tam klíče byly nebude tam nikdo kdo by jim je vydal.
    nicméně, nemaje lepší řešení vydala se zpět do toho obchodu. když se k němu blížila uviděla, že dveře jsou alinko pootevřené a skrz mezeru se dere ven světlo. pospíšila zaťukala, vstoupila a řiká "dobrý den, omlouvám se, že vás tu přepadám, ale chtěla jsem se zeptat jestli se tu nenašli klíče?"
    pán za stolem jí výtal a s úsměvem na tváři jí říká, že to snad není možné, že je jistě pod ochranou boží nebo ve spojení s prozřeetlností, protože on sám neví z jaké pohnutky se zdržel v obchodě až do momentu "... kdy zavolal velký šéf a řekl mi, že někdo si přijde vyzvednout klíče ať tam ještě zůstanu"

    dále dle odčitých svědectví (včetně mého) je energie ježíše krista přítomna vždy při rituálu (a teď nevim jak tomu řikaj) přijímání svátostí, oplatka a víno nakonci mše, přesně, jak slibuje v bibli (nevím na jakém místě).
    v té situaci taky akorát zářil .. a žehnal lidem.
    při svojí poněkud anticírkevní orientaci jsem si ale řekl, že nejsem křesťan a že to asi neni pro mě. (což teď je jaksi trošku na písku, vzhledem k tomu naposled :-) )

    já ho chápu jako bytost dobrotivou, ochranitele ... spasitelem si nejsem zatím úplně jist, předevšim pa k proto, že nevim, co se tim myslí.
    ale husťák všech hustců to teda bejt musel, prostě frajer :-)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: :-))))
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: ja mel jednu takovou vizi pred cca 13 lety, a nerikal nic, jenom zaril :o). imho na to, aby krestanstvi prezilo takovou dobu, kdy hlavne v zacatcich bylo silne pronasledovano, tak si myslim, ze neni mozne, aby za nim nestal nejaky silny impulz.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: hmm..potkal jste nekdo jezise na svejch samanskejch cestach? rikal neco jestli byl nebo nebyl?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DARJEEL: no třeba i vážně :-) .. konc konců on už žádnej další avatar po ježíši nebyl (omlouvám se muslimům za nerespektování postavy mohameda, ale to je spíš z důvod, že o něm nic nevím a jeho současní stoupenci se mi jeví jako poněkud agresivní)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam