OGMIOS: no .. já zrovna nedávno ... orel mě vzal a někam nes, když jsem se ptal, kam letíme řikal, že za králem. když jsme tam byli, myslim, že to byl on, ale v rovině boží, tak jako Odin se nakonec stal pánem všehomíru. dal mi pár rad a úkol, jehož provedením si nejsem příliš jist.
jinak mi o setkání snim povídala indiánka, a řikala, že když ho viděla poprvé, při vědomí všech věcí, co provedli křesťani jejím lidem, řekla "co chceš?" .. odpověď byla "jsem tu abych pomáhal" ,,, "no dobře. ale moc se ke mě nepřibližuj".
když pak potřebovala pomoc, zpoměla si na ježíše. a volala ho ... a říká mu "chceš pomáhat? .. já zrovna ztratila klíče od auta, je noc a my tady v cizím městě, daleko od domova jsme v tíživý situaci".
nic se nestalo. ale měla pocit, že se má vrátit do jednoho obchodu, kde se stavovali někdy odpoledne. příbuzní jí to rzmlouvali, že je to blbost, že je noc a i kdyby tam klíče byly nebude tam nikdo kdo by jim je vydal.
nicméně, nemaje lepší řešení vydala se zpět do toho obchodu. když se k němu blížila uviděla, že dveře jsou alinko pootevřené a skrz mezeru se dere ven světlo. pospíšila zaťukala, vstoupila a řiká "dobrý den, omlouvám se, že vás tu přepadám, ale chtěla jsem se zeptat jestli se tu nenašli klíče?"
pán za stolem jí výtal a s úsměvem na tváři jí říká, že to snad není možné, že je jistě pod ochranou boží nebo ve spojení s prozřeetlností, protože on sám neví z jaké pohnutky se zdržel v obchodě až do momentu "... kdy zavolal velký šéf a řekl mi, že někdo si přijde vyzvednout klíče ať tam ještě zůstanu"
dále dle odčitých svědectví (včetně mého) je energie ježíše krista přítomna vždy při rituálu (a teď nevim jak tomu řikaj) přijímání svátostí, oplatka a víno nakonci mše, přesně, jak slibuje v bibli (nevím na jakém místě).
v té situaci taky akorát zářil .. a žehnal lidem.
při svojí poněkud anticírkevní orientaci jsem si ale řekl, že nejsem křesťan a že to asi neni pro mě. (což teď je jaksi trošku na písku, vzhledem k tomu naposled :-) )
já ho chápu jako bytost dobrotivou, ochranitele ... spasitelem si nejsem zatím úplně jist, předevšim pa k proto, že nevim, co se tim myslí.
ale husťák všech hustců to teda bejt musel, prostě frajer :-)