• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: to jo, ale dokud si můžu vybrat, tak preferuju kruhový pohyb :)))

    NIKOPOL: proč utíkání? Tak to je o svobodné volbě, čemu chci věnovat pozornost a čemu ne, čím se chci obklopit a čím ne... samozřejmě je ta volba limitovaná okolnostma, holt máme český les a ne neprostupnou džungli, máme vesnice a malá sídla nikoliv megalopole :)))
    Do společný kasičky přihazuju, o tom žádná, jen vím, že můžu využívat vlastní svobody a udělat si některé věci po svým... lahváč a nadávání večer co večer u telky X koukání na západ slunce a večery u kamen :))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: to jsem tim ja rict treba nechtel. to ze je milujes neznamena ze musis byt soucati jejich pletich. a to ze jsi soucasti jejich pletich neznamena ze ti musej ovlivnovat zivot. je to o uhlech pohledu. nastolis si vlastni klid a mir a pak jen konas.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    mno já na to koukám asi trochu jinak ...
    někdo onehdá někde psal ... něco o přítomnosti, že ta nejvíc ktuální je teď, paj je ale i přítomnost tohodle měsíce, tohodle života .. nebo životní fáze
    teď zrovna se rodim tady v tom světě .. už několikrát se mi to povedlo :-| .. no a v tomhle světě jsou nějak i ty pleticháři a mám dojem, že je třeba je milovat stejně jako krabice

    víš jak, dá se utýct na konec světa a tam si bejt po svym a kochat se krásama a mohutností vlasní duše ... ale od tady tý naší společný kašičky asi nikdy dost daleko neutečeš ... vždycky nakonec přijdou až k tvýmu plotu
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: tak na to leda ze bys zacal milovat i ty krabice a napisy....to je potom to pravy kung-fu..jsi pritomen v kazdem okamziku sveho konani ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARJEEL: a pak teda o to víc poklesnu na mysli, když se v pondělí ráno vracím do světa krabic a nápisů, ale ono to není napořád, takže v pohodě :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: jj, však my víme, že víme, že láska ke všemu stvořenému, svět je magické místo permanentní permutace a jsme opice s mimozemským mozkem co letí na obří kouli někam do neznáma obrovským prostorem a přitom děláme neustálé otočky kolem 3 os :)))

    To co jsem napsal, je "jen" potrava pro hladovou mysl pana NIKOPOLa... a kdybych si měl tipnout (nevím jak to máš Nikopole), tak je to dost tím, v jakém prostředí člověk žije a čím se obklopuje... Pro mě třeba pomyslnou misku vah převážilo to, když jsem koupil zahradu s chajdou u lesa a začal tam trávit v podstatě veškerý volný čas... od té doby spodní čelistí dřu po trávě a jehličí, když v tichu mysli koukám na tu nádheru a její pomalé proměny napříč dny a týdny :)

    A hrozně mě potěšilo, když jsem si nedávno přečetl v jedné knize od Jiřího Kuchaře, že šaman mu tam povídá něco o tom, že nejdůležitější silou ve vesmíru je právě láska ke všemu stvořenému... tak mě to zahřálo na srdci, že jsem teda asi na tý správný polňačce směr stanice slunce :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: vidis a to mi je kuprikladu uplne jedno jestli nas svet je vyssi nebo nizsi. nas svet je desne nadhernej a mame tady hojnost a moznost uvedomit si ze muzeme dokazat vsechno co chceme. muzeme zit krasnej dobrej zivot plnej spravedlnosti, nebo byt Pleticharem Obrovskym a kdyz na to prijde tak klidne muzu byt i psem :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: to se na to spatne divas. napr.: me je treba osobne jedno co se deje v nasem state na urovni politiky. to neni muj svet. at si tam delaj co chtej. muj svet je ma rodina, to ze chovam zvirata a mam zahradku. nekdy prsi a zplesnivej mi rajcata a nic z nich neni. ale pristi rok to zkusim znovu. a presne takhle to mam i s tim zbytkem. pokud nekdo nekde pletichari a hazi klacky pod nohy tak je jen na me jak me to ovlivni. zdali to muj svet zbori a nebo to beru jen jako okolnost podle ktere se zaridim.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: hele ono to "nestarám" má jednu takovou pragmatickou rovinu, kterou bych nazvál "sféra dosahu" nebo "sféra vlivu"... prostě na některé věci jedinec nedosáhne, jsou moc velké, makrospolečenské jevy, ale svůj malý živůtek může ovlivňovat docela dobře... z tohoto hlediska mi příjde mnohem rozumnější vést dobrý život a těšit lidi ve svém okolí, než se snažit prodrat do iluminátských lóží a zanést tam semínko revoluce :o)

    A jak je to možné? Některé šamanské tradice tvrdí, že náš svět je spíše nižší svět než vyšší, tj. směrem od středu je kousek dolů, takže spíše předpeklí než přednebesí... ale stěhováci jednou za čas jezděj, tak se můžeš svézt .-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: mno já trpim tou vadou, že ze světa vyděluju tak maximálně sebe (to je prokletí i požehnání) na druhou stranu vidim, ale ten svět tam venku jako svůj svět
    souhlasim, že ta bída tam venku je možná jen díky nevědomosti toho, co je uvnitř (.. a že změna se dá dosáhnout jen proměnou vnitřní) .. na druhou stranu tohle jsem slyšel už mockrát, "tohle neni moje věc, o to se nestarám, starám se o sebe" jasně jasně ... "jak je ale možný, že teda nehledě na to že to neni tvůj svět přesně v takovym světě žiješ?"
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: a co teprv fraktaly vid :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Halt někdo se rád pohybuje ve světě čtverců a někoho víc baví kruhy a spirály ,-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: no jinak ja treba mam znameho co pise krestansky zamerenou literaturu, ale spis ohledne tech malo znamych krestanskych veci a praktik. treba o krestansky meditaci atd. stravil spoustu casu studiem ruznych knih a pramenu. je to vlastne uz starsi clovicek. kdyz jsem videl jeho knihovnu doma tak to bylo moc zajimavy. samy odborny knizky na historii a krestanstvi a podobne. klobouk dolu.
    takze nekomu vlastne tohle ponoreni se do krestanstvi je prospesny. ale je to jen jedna z mnoha cest.
    me se totiz pri tvym textu vybavili lidi co jsou pohlceni iluminati a pododbnymi. a videl jsem takovy lidi co je to pohltilo a myslely jen na to jak ten nas svet je pohlcen spiknutim. podle me je to uplne jedno. klidne muze bejt. ale to neni muj svet. muj svet je priroda a duchove. slunce, zeme, mesic. zvirata a kameny. proto samanismus, protoze pro me samanismus je naslouchanim svetu. naslouchanim podstate. a formu to muze mit jakoukoliv :D
    proto ja vzdycky rikam ze clovek by se mel zamerit na sebe. na svuj svet. svuj svet vytvarime sami v kazdem momentu.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    to joo no :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: no to je spis tema pro zajemce o rozkryti spiknuti sveta. ja si myslim ze nema cenu se tim zabyvat..at si kazdej dela co chce. at se spolcujou, kujou, planujou a rozvracej. honbou za moci se akorat zdrzujou. a stejne jako je jejich snaha zbytecna pro ne, tak je uplne zbytecna i pro me. ja ziju tady a ted. mam k dispozici vse kolem sebe. to co s tim udelam je jen a jen na me. vsechny odpovedi se nachazeji smerem dovnitr meho nitra.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    HONZAL: ty vole to chci taky umět :-))

    DRAGEL: ahoj :-) .. píšeš to sice trošku nasraně, ale pěkně - já tohle téma křesťanství, bible, zednáři, osvícentsví teďka docela řešim.
    dřív jsem všechny tradiční nauky docela odmítal, protože jsem považoval jejich moudrost za ztracenou a nebo překroucenou. yáviděl jsem indiánům reconquistu, že trvá jen 500 let, ne jako u nás 1000 let až 1500 (jak jsem se domníval).
    nedávno jsem ale objevil křesťanské zápovědi pohanských přežitků z roku 752.
    díky němu jsem zjistil, že křesťanům to prosazování novýho kulturního rámce vůbec dobře nešlo, a že se lidé vraceli, ať už vědomě nebo nevědomě ke zvykům zažitým, zděděným po předcích.
    no a co hlavně jsem zjistil, že oni to původně asi ve většině, mysleli dobře - prý se jim zdálo, že člověk je příliš připoután silou země a jejích cyklů a taky mysleli, že je třeba člověka pozvednout a priblížit k bohu.
    jak to celý dopadlo, je težký soudit, protože třeba ještě na konci 18. století byla víra v živly ještě živá mezi obyčejnými lidmi. chodilo se na sněmy k vodě, obětovat, věštit atd. mimo toho že křesťanství takřka adoptovalo většinu původních náboženských motivů (který v sobě v nějaký formě, oni jsou na ty dogma, zakonzervovalo) zdá se, že se jim nepodařilo se tak jednoznačně a plošně uchytit, jak nám to církev a historie tvrdí.
    nicméně: jak to vypadá, tak za ten dnešní svět bez boha a bez víry, křesťanství samo nemůže.

    oni při tom prosazování vlastní svébytnosti asi nasrali docela hodně lidí, a asi ne jenom lidí. dokonce, jak už jsem psal, se jim asi podařilo stvořit věci, který do tý doby neměli obdoby.
    že křesťanství ke slávě pomáhaly nejrůznější řády asi víme, že některý ty řády byly sami za sebe, to se dá taky dohledat.
    no a že spousta lidí byla dost nasraná na křesťany chtěli se rozvíjet, někdy dokonce duchovně, a nechtěl to dělat v rámci křesťanský církve, která se už za tu dobu prokázala, že je to spíš moc, mašinerie na její získání a udržení.
    a tak asi vyniklo společenství, řád svobodných zednářů, kteří si tak nějak jeli svoji duchovní praxi paralelně s křesťanstvím bez větších sporů.
    jak vysoce postavení kněží tak vysoce postavení zednáři v té době byli muži na svém místě a o tom, jak se svět má nebo jak to ve světě (především s mocí) je, dobře věděli.
    někdy v letech 1800 - 1870 se ale ustavovala a drala na výsluní ještě jiná moc a protože po sléze přestalo být jasné, které zednářské lože byly kompromitovány touto novou mocí a které ne, stalo se, že papež zakázal zednářství jako celek, protože se domníval, že v rámci zednářských loží vznikl komplot na rozvrácení a ovládnutí církve zevnitř, tak že si získají kněze na svojí stranu už v mládí, výukou v seminářích a na školách.
    zdá se že tenhle komplot byl alespoň částečně úspěšný, že stojí za výměnou moci v evropě po způsobu komunistické nomenklatůry (která jak se zdá to původně odkoukala právě na tomto zde), za francouzkou revolucí, posléze za porážkou napoleona a ovládnutím británie ... a po koloinální a imperiální moci británie, následoval celý svět.

    takže abych to shrnul .... křesťani to původně asi mysleli dobře. že dneska žijeme ve většině bez boha a víry není jejich vina. je to práce spolků v nitru křesťanské církve, které dlouhodobě a vědomě podporují úpadek a přeměnu jak církve tak celé společnosti.
    kolem a kolem ... někdo to takhle chtěl, církev k tomu jen zneužívá

    ono to asi zní jako konspirační teorie, ale mnohem spíš jsou to konspirační historický prameny, fakta .. jestli se těm vrstvenejm doměnkám tak dá říkat :-)

    ale co teď stím ?

    (zájemce rád odkážu na prameny odkud jsem čerpal. případně jsem otevřený diskuzi .. protože asi brzo OT, kdyžtak v poště)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Podpoříte??

    Neviditelný svět kreativcisobě
    http://www.kreativcisobe.cz/neviditelny-svet/?project=227
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SAJFA: ikdyz i s plnym batohem se da lozit do kopce..akorat to cloveku desne trva..ale zase ma clovek sanci si driv uvedomit ze ty cihly mohl vylozit uz nekde dole. pripadne to proveri vuli ze clovek opravdu tu vahu sveta chce nyst.
    SAJFA
    SAJFA --- ---
    taky mám jedno moudro z kopců: "Batoh je vždy plný."
    :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam