• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SAJFA: ikdyz i s plnym batohem se da lozit do kopce..akorat to cloveku desne trva..ale zase ma clovek sanci si driv uvedomit ze ty cihly mohl vylozit uz nekde dole. pripadne to proveri vuli ze clovek opravdu tu vahu sveta chce nyst.
    SAJFA
    SAJFA --- ---
    taky mám jedno moudro z kopců: "Batoh je vždy plný."
    :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    tanec Zaoli
    Zaouli de Manfla - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=jZ572yLH9sc
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---


    Kdyby měl někdo chuť na setkání. Asi se tam ukážu v sobotu se svýma dětma.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Tak jsem se konečně prokousal posledními 120 příspěvky, které jsem měl do teď nepřečtené.

    Musím říci, že jsem udělal moc dobře a že moc děkuji všem za to co napsali zejména pak Triglavu: OGMIOS, DARJEEL a NIKOPOL.

    Jsem rád, že jsem si mohl přečíst o vaší práci a nabídnout vám vhled do mé. Když pracuji, obracím se ke směrům a elementům těchto směrů, pokud je se mnou někdo známý (aby se nebál) pak se také obracím ke slovanským božstvům, které tu s námi jsou už stovky let. Je úplně úžasné potkat v "podsvětí" humanoidní bytost se zubří hlavou, která se přišla podívat, kdo přišel na návštěvu. Křesťani by utíkali před čertem, pak mi byl popsán Veles, kterého jsem poznal jako vládce podsvětí - podzemí a potkal jsem ho i jako vládce lesa. Jsem ten co běhá nejen s vlky a opravdu si to zvířecí společenství užívám a vše co přináší za informace a medicínu. Jednou ze zvědavosti jsem si zavolal pavouky, byl to úžasný zážitek :-D
    Houbičky ani nic podobného nepoužívám, tudy má cesta nevede, vše jedu přes nějakou funkci mentálu. Přesně to neumím nazvat, než bych to hledal v knihách, tak budu raději dělat něco užitečného .-)

    Někdo se tu ptal na Ježíše. Přes šamanskou cestu jsem ho nehledal, ale jednou ze zvědavosti, jaký vlastně je ten vyzáblík z lágru, jsem nahlédl. Byl jsem sakra překvapený. Je to ohromná kosmická zářící bytost, která snad ani nemá biblickým bulvárem nic společného. Křesťanství nemám rád, proto říkám, že mám tuhý kolena. Rozšířilo se jen díky hamižnosti králů, kteří ve jménu boha zabíjeli, aby mohli krást cizí majetky. Přírodní náboženství pak deformovali a z Velese udělali ďábla, takže se vlastně místní lidé bojí spojit se ze zemí a čerpat z ní moudrost a sílu. Po křesťanství přišli komunisti, kteří zadupali zadupávače. Vlastě zloděj okradl zloděje :-D No a teď tu máme holou planinu, na které teď rosteme. Nemáme své vlastní kořeny ani moudré letité starce, což by mohlo vypadat negativně, ale má to i pozitivní stránku věci, že tou neznámou tradicí nejsme zbytečně poutáni. Jsou tu zbytky obřadů k ročním obdobím, jako čarodějnice, letnice, slunovraty, vánoce apod. Očekávám, že od amerických šamanů se naučíme moudrosti vlastní země a ti, kteří přijdou po nás už nebudou muset přebírat semínka naší země, ale že prohloubí cestu, kterou teď hledáme a nacházíme.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    CUCHULAIN: Jeho vlastní potní chýše začla být před dost dlouhou dobou malá, tak se dohodl v Sudislavi u Kubasů. Říkal že je to chýše na 3 koně ... no skoro byla :-) Dokonce jsem se na nikoho netlačil, chvílema jsem hledal, jestli tam nejsem vlastně sám, protože tam bylo prostoru na tančení, jsem zvyklej se mačkat pot na pot :-D a to je pak nářez, když slyšíš prosby toho vedle sebe ;-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    DRAGEL: Víťa je fajn. Už jsem ho dlouho neviděl kulicha :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: ivanku ivanku :D
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: na modlení jsem tuhej v kolenou ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    CUCHULAIN: s Víťou. Dostalo se mi cti dělat ohniváka, tak to ještě zpracovávám, protože je to úplně jiný zážitek.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    DRAGEL: s Robertem?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: malo ses modlil..priste prosim se modli za aspon 1000 prispevku clovece :D
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    jsem si dal jednu potní chýši a je tu přes 100 příspěvků .... si myslím, že nebyla zas tak dlouhá ... :-D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a tohle je taky dobrej trenink :D
    Spinning Lady Right & Left Brain Test
    http://www.mindmotivations.com/resources/free/rightleft-brain-test
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUCHULAIN: pane vy jste jantar :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no cestovat neda...tak to neber...to je prave ze jizda :D
    no proste dobra prilezitost jak se naucit byt pritomen v kazdem okamziku. nemas cas na to sednout a meditovat, ci samansky cestovat. tak proste konej a bud pritomen v kazdem svem cinu. to je stejne ucel :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: tak kdoví, jak to s tím cestováním je... já si aktuálně pohrávám s konceptem, že se cestuje do nitra vlastního těla... on tam ten vesmír totiž obsaženej je... takže se vlastně nehneš z místa, ale přitom projedeš vesmírem. Jak nahoře tak i dole...

    Jo a souhlas (v určitým úhlu, když už jsme načli tu geometrii .) s tím necestováním.. pro mě je v tomhle velká kotva domeček a zahrada, který potřebujou ještě hodně péče, aby zase nabrali svoji bývalou slávu. A u toho se jaksi cestovat nedá, když člověk přes den maká v práci a o víkendech tuní zahradu :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: jo to kazdopadne jsou tu cinny :D jen jsem tim chtel rict ze nemam potrebu cestovat mimo tuhle nadhernou Zemi :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no ja si myslim ze vsechno je dovednost a tudiz vse se da vytrenovat :) staci chtit a pustit se do toho. ja treba neumim jen to ceho se bojim a nezkusim to a nebo to co nechci umet.
    pro me nejvetsi moudro ktery mi kdy prislo bylo ze jaky si to udelam, takovy to mam :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: znáš Zen aneb umění údržby motocyklu? A vlastně i závěrečná pasáž Pokojného bojovníka zahrnuje tématiku výstupu na kopec... já teda u toho vylejzání ka kopec si vždycky vzpomenu na Freuda (zvlášť teda českomoravská vysočina má optimální tvary kopců :-) nicméně ten spirituální rozměr tak prostého činu jako je lezení na kopec je evidentní...
    Velká bagáž, to je jedno z témat, se kterým válčím, ale postupně se to poddává... takovou zkušenost výstupu na kopec by si měl zažít každý, ale ve vhodně nastaveném kontextu, aby mu to docvaklo :)

    OGMIOS: vždyť jasně, ony se naštěstí ty otevřený brány vnímání po čase zavírají :o)

    OGMIOS: hele tak to znám, ale bacha, on fakt ne každej je v tomhle skilled... zažil jsem podobný situace, pro mě taky není problém se i úplně vyndanej ovládat a komunikovat v normálním světě, ale respektuju, že spousta lidí to neumí, protože to fakt asi neumí (nebo nechtějí umět, ale v rámci mýho světonázoru je dobrý respektovat hranice druhýho člověka a jeho obrany)... podobně mě vytáčelo, jak jsou některý lidi neohrabaný a mají malý povědomí třeba o věcech v jejich nejbližší blízkosti - jako děcku mně dycky matka šlapala na hračky na koberci a evidentně si jich nevšimla, to stejný v dospělosti kamarádi i žena jsou schopný třeba shodit z lavičky na které sedí nějakou věc, nevšimnout si toho, pak na ní ještě šlápnout, takový to slonovství v porcelánu. Ale s tím nic nenaděláš, stejně jako s tím, že si někdo nastaví hranici, že prostě zhoubovanej nemůže do obchodu, protože to ty lidi určitě poznaj!!! (a i kdyby poznali, tak co, že, jdeš si jenom koupit pití a ne jim vybrat krám :o)
    Možná i to co popisuješ je nějaká dovednost, která se fakt hodí pro "kráčení v obou světech" :o) Mě by zajímalo, jestli se to dá vytrénovat a nebo to buď máš a nebo nemáš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam