Tak jsem se konečně prokousal posledními 120 příspěvky, které jsem měl do teď nepřečtené.
Musím říci, že jsem udělal moc dobře a že moc děkuji všem za to co napsali zejména pak Triglavu: OGMIOS, DARJEEL a NIKOPOL.
Jsem rád, že jsem si mohl přečíst o vaší práci a nabídnout vám vhled do mé. Když pracuji, obracím se ke směrům a elementům těchto směrů, pokud je se mnou někdo známý (aby se nebál) pak se také obracím ke slovanským božstvům, které tu s námi jsou už stovky let. Je úplně úžasné potkat v "podsvětí" humanoidní bytost se zubří hlavou, která se přišla podívat, kdo přišel na návštěvu. Křesťani by utíkali před čertem, pak mi byl popsán Veles, kterého jsem poznal jako vládce podsvětí - podzemí a potkal jsem ho i jako vládce lesa. Jsem ten co běhá nejen s vlky a opravdu si to zvířecí společenství užívám a vše co přináší za informace a medicínu. Jednou ze zvědavosti jsem si zavolal pavouky, byl to úžasný zážitek :-D
Houbičky ani nic podobného nepoužívám, tudy má cesta nevede, vše jedu přes nějakou funkci mentálu. Přesně to neumím nazvat, než bych to hledal v knihách, tak budu raději dělat něco užitečného .-)
Někdo se tu ptal na Ježíše. Přes šamanskou cestu jsem ho nehledal, ale jednou ze zvědavosti, jaký vlastně je ten vyzáblík z lágru, jsem nahlédl. Byl jsem sakra překvapený. Je to ohromná kosmická zářící bytost, která snad ani nemá biblickým bulvárem nic společného. Křesťanství nemám rád, proto říkám, že mám tuhý kolena. Rozšířilo se jen díky hamižnosti králů, kteří ve jménu boha zabíjeli, aby mohli krást cizí majetky. Přírodní náboženství pak deformovali a z Velese udělali ďábla, takže se vlastně místní lidé bojí spojit se ze zemí a čerpat z ní moudrost a sílu. Po křesťanství přišli komunisti, kteří zadupali zadupávače. Vlastě zloděj okradl zloděje :-D No a teď tu máme holou planinu, na které teď rosteme. Nemáme své vlastní kořeny ani moudré letité starce, což by mohlo vypadat negativně, ale má to i pozitivní stránku věci, že tou neznámou tradicí nejsme zbytečně poutáni. Jsou tu zbytky obřadů k ročním obdobím, jako čarodějnice, letnice, slunovraty, vánoce apod. Očekávám, že od amerických šamanů se naučíme moudrosti vlastní země a ti, kteří přijdou po nás už nebudou muset přebírat semínka naší země, ale že prohloubí cestu, kterou teď hledáme a nacházíme.