• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Asi jsem se nevyjádřil přesně. Ani nevím jestli to mám vysvětlovat.
    KUATO: jak píšeš spousta lidí spousta lidi trpi akorat proto, ze maji hlavu plnou zloby vuci sobe i druhym. Ale trpět můžeš třeba i tím, že si nejsi jist svým rozhodnutím. To utrpení může být tak jemné, že ho můžeme zpočátku interpretovat jako slast. Utrpení pro někoho může být chápáno i v pozitivním světle.
    KUATO: ano souhlasím, že život je slast, ale není utrpením i to, když ti ten pocit/stav někdo nebo něco upírá ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: a dneska bych te tesal do kamene :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: naopak by se dalo rict, ze od urcite urovne (pochopeni, rozsireni vedomi) se zivot stava neuveritelnou slasti, protoze kdyz clovek vidi tu harmonii vsude a ty logicke pochody a vyvoj, tu velikost a bohatost kosmu, tu krasu kazde jednotlivosti, natoz kdyz je to organizovane v celych systemech a svetech, pada do extaze, ze tomu muze byt svedkem, ze se na tom muze podilet, protoze je to 1000x vic, nez si umel predstavit i v tech nejdivocejsich snech. urcite stupne poznani jsou jako nekonecny orgasmus vyvolany videnim a zitim Krasy Sveta, jen staci se na nej kouknout.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: nemyslim si to. spousta lidi trpi akorat proto, ze maji hlavu plnou zloby vuci sobe i druhym a na tehle zlobe a sebeublizovani maji vybudovanou identitu. diky tomu i neutralni jevy interpretujou jako ublizovani/utok na sebe - pred domem rvou (sousedovic rozezrane) decka, u dva baraky dal steka (ten zkurveny) pes, ve zpravach jenom zlo a ublizovani = cely svet stoji za hovno. misto - je super, ze decka si umi vyhrat, je skvele mit psa, ktery ohlida barak a hned tak nekoho nepusti do dvora, misto zprav si muzu pustit vecernicek s vilou Amalkou nebo se muzu jit projit nekam do parku.. :o). a to nemluvim o nasi nevedomosti - protoze kdyz ta se zmensi a ja zacnu rozumet procesum, ktere se mi dejou, tak i utrpeni, kteremu se nemohu vyhnout (nemoc..) je nahlizeno jen jako bolestive vjemy na urovni tela, ktere ale nemusi vyvolat utrpeni (mysli).
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    tyhlety absolutní výroky....;)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DRAGEL: nj v podstatě ale všichni trpíme celý život :-) Jen si to neuvědomujeme :-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KEIKIN: Už v první větě mluví o utrpění a během toho videa to několikrát opakuje.
    Někteří lidé potřebují trpět, aby cítili své tělo a to že vůbec žijí.
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    proč to ALE ??
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JASONEKK: je to takový esomashup, ale pokud někomu pomohla tak je to asi dobře :-)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KEIKIN: Oberon, Zapper, Reiki - Nejprve působivé video, ve druhé fázi zajímavá reklama. Zná jí někdo osobně?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Šamanka Taisha Tauma - Medailonek
    http://www.youtube.com/watch?v=Nu2HBgYaE9w
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRAGEL: díky .. ,
    četl jste to někdo už ? ...
    mě už se to párkrát připletlo do cesty, ale (snažim se omezovat v nakupování dalších knih)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    DARJEEL:
    DRAGEL: Samozřejmě, jde o to jak si to člověk definuje..božstvo nic definovat nepotřebuje imho.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OLIAS: Ale jen nahrává, jak to budeš mít ty sám či božstvo samo je věc jiná ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Šla tu řeč o Žídkovských bohyních.

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OLIAS: a jak to každé božstvo může mít jinak .-)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    SCHWEPZ: Myslíš, že božstvům, se kterými si povídáš, se lépe bytuje v upravené krajině s vyhlídkami a lavičkami, nebo v divoké a často špatně prostupné krajině? ,)

    --------hezky nahrává k tomu, jak božstvo vlastně vnímat..
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    K energii krajiny:
    Minulý rok v létě jsem se dostal ke Kutnohorským menhirům.
    Menhir u Kutné Hory | Denemark – občanské sdružení
    http://denemark.jidol.cz/projekty/ostatni/menhir-u-kutne-hory/
    V době mé první návštěvy to bylo smutné místo, připadalo mi to jako kamenný sad, bez nějaké síly. Nedalo mi to a kontaktoval jsem Denemark, který tento kruh vytvořil. Přes tenhle kontakt jsem se dostal k Pavlu Bartlovi, který kruh či kromlech "opravoval". Na konci prázdnin jsme se s ním setkal osobně. Dozvěděl jsem se, že tenhle kruh je součástí mnoha různých kamenných řad a menhirů po ČR. Dostal jsem úžasnou přednášku a cítil jsem, jak naše země skrze tyto kameny "dýchá" v jakém si energetickém spletenci, který začíná už na Pražském hradě, tím úžasně velkým obeliskem u chrámu sv. Víta.

    Jeden můj kamarád je hajnej, tedy ten co se stará o stromy, nikoliv co mezi nima zastřelí. Z jeho přednášek o různých druzích lesů apod. vyplývá, že v naší zemi už 200 let nevyrostl "divoký les", všechny stromy jsou sázeny lidmi, popřípadě se o ně lidi starají a tak s nima mají naše stromy pouto. Proto, když čech zajde do "divokého" pralesa, může se bát, protože tam stromy s lidmi nemají tohle spojení.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Ke slovanskému šamanismu:
    Byl jsem na dvou Ordeltových přednáškách i s ceremoniemi, abych se něco naučil. Za mě mohu říci, že volání Svaroga či Velese je pro mě zážitkem. Vnímám skrze tyto "bohy" duch předků tohoto místa a spojení s nimi. Minimálně půl roku používám při procházkami lesem koncovku, tedy koncovou píšťalu, která je tradicí pasáčků v našich zemích. Je to nástroj větru, takže duchové na ni dobře slyší ;-) Jeden z mých kamarádů je druidem www.boii.cz, kde dělá keltské ceremonie. Abych pravdu řekl tak mě to neoslovuje a je tahle mystika pro mě docela složitá.
    Ordelt se na svých přednáškách dotkl třeba Strážnických slavností, věcí, které se tam ukazují či dějí a ukázal to jako pohanskou tradici úrody atd. Takže tradice je je. Můžeme se tou tradicí nechat omezovat, můžeme ji použít pro svůj vlastní růst, či se od ní můžeme odrazit a na jejím základě vystavět tradici novou. To podle mého teď Ordelt dělá.
    Tradice a učení předků tu je. Vyučuje se někde na Un. Karlově na nějakém oboru slovanství, přesně to nevím, jen to povědomí v našich lidech není.

    Tím samozřejmě nikomu neberu to, že své šamaňárny dělá s keltskými božstvy, či s jinými entitami, které potká.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OGMIOS: no jo, to by se mohlo, my to děláme u pramene pod horou každý rok z jara, je to ceremonie. Většinou je k tomu i nějaký land art.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SCHWEPZ: nevim jak bozstvum ale projevit rrspekt pramenu a vycistit ho by se mohlo
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OGMIOS: já potkávám lidi, kteří se aktivně starají o krajinu; dobrovolně ve volném čase čistí, sází stromy, dělají land-art, obnovují staré cesty a úvozy, různě přispívají ve svém okolí "společné věci"...ale znám také "poutníky krajinou" (a nejsilněji asi kamarád "indián" Hubert), který péči o krajinu de facto odsuzuje a vyhledává divokost, respektive bezzásahovost.

    Myslíš, že božstvům, se kterými si povídáš, se lépe bytuje v upravené krajině s vyhlídkami a lavičkami, nebo v divoké a často špatně prostupné krajině? ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam