• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Každý jsme nějaká lidská bytost a nejsme si stejní. Vždy budou lidé se kterými jsem v harmonii a ti, kteří se mi nelíbí. Pak je to o tom do jaké míry umím tyto bytosti tolerovat. Rozhodně nebudu milovat všechny, protože to není harmonické. Na téhle planetě se potkalo mnoho různých entit z různých vesmírů a proto to tady takhle vypadá. Všichni se pak učíme ovládat hmotu, abychom tohle učení předali "svým".
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Soudíš mě tedy? :-D
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DRAGEL: omlouvas soud nad druhym clovekem? to je mi tedy lito, ale tohle omlouvat nebudu protoze to postrada lasku :) tobe tedy preji vic otevrit srdce :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: no puvodne se me dotklo "Pokud si myslíte, že jste fetky, co to mají zmáknutý..."
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Můžeš soudit i sám sebe, neříkej, že to neznáš. Lidské bytosti k tomu nepotřebují přísedící ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Z toho celku, co jsem napsal jsi vytrhl to, co tě zranilo a v tom se teď dloubeš.

    Učení rostlin má svůj význam, mám k tomu hlubokou úctu (to jen opakuji).

    Psal jsem o tom co jsi psal zde: OGMIOS, že je plno lidí, kteří rostliny užívají "pro srandu" a podobně. Tedy bez "práce". To jsem nazval "fetkou".
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DRAGEL: holt z tebe citim prilisnou povysenost, mam to jinak, verim v to ze i ten co si vybral delsi a trnitejsi cestu jednou dojde poradnych dalek a zkusenosti a tudiz vzdavam hold vsem :)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    OGMIOS: yes! me hodne pomohlo zavitat do raw veganstvi, neni to jen o tech oblibenych ale o vsech :)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: To je Tvá vlastní interpretace. Rozhodně budu věci psát ze svého vlastního já a ne kvůli tomu, aby si to někdo vyložil tak či onak. To je teď důvod, proč tu spolu píšeme ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: uceni rostlin neni jen o psychedelickych rostlinach. kazda rostlina ti ma co rict. kazda rostlina ma svoji esenci a da se primichavat do zivota.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    OGMIOS: k tomu jsem se jiz vyjadril v te diskuzi Reiki, kterou timto dal spinit nebudu, ale myslim ze je zcela zretelny muj nazor na toto tema.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KALICOR: je zase pravda ze u nas vetsi cast tyhle skupiny hleda cestu vychodiska z nudy zivota. proste chtej zazit prdel.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DRAGEL: kdo ti dal pravo takhle oznackovat lidi ktere neznas? pracuju take s tim co vidim a dle tveho "Já lidi nesoudím, já je vidím. Jsem svědkem." je tam na me az prilis durazu na ja, a to nepovazuji za dobre znameni ;)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Cítíš to tak? Zasáhlo tě to?
    Pracuj s tím.
    Tohle je základni ezoterická práce se svým vlastním egem.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: kde neni svedka, neni zalobce. kde neni zalobce, neni soudce...nebo tak nejak. je pravda ze si to beru osobne. ja mam dost zkusenosti s psychedelikama a jejich svety a mrzi me ze to je redukovany na fetku. zvlast tyhle veci jak fungujou z podstaty tak nejsou vhodny pro vytvoreni zavislosti/fetkovitosti.
    on je to totiz hlavne nastroj poznani. dovoli udelat narazove to co clovek jinak musi delat dlouhou dobu a to je rozpousteni zivotnich zalezitosti, zivotnich balastu a nadvlady ega. tohle vsechno se misto v dlouhem casovem horizontu deje behem +- prvnich 2 hodin. potom jsi za egem a muzes pracovat. nicmene je to jen pomucka a jak efekt odezniva tak se musis poskladat zpatky.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DRAGEL: nezlob se na me, ale rict o velke skupine lidi, kteri hledaji cesty z pomoci psychedelik fetaci je podle me soud.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    HONZAL: To je každého věc. Učení rostlin a další jakékoliv psychedelické diskuse do reiki rozhodne nepatří. Můžete si s tím hrát či na to hrát, je mi to jedno. Jsem co jsem nestydím se za to a jdu svou cestou. Pár let "stopuji šamanismus", před tím to byly síly přírodních elementů, před tím reiki a před tím ....

    Až přijde čas na učení rostlin, tak to přijmu, zatím jdu jinými cestami, tuhle vnímám a poznávám, protože k tomu mám velký respekt. Tedy práci s rostlinami, to co vidím okolo sebe rozhodně práce není a proto na to ukazuji.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: no ono je otazka co se naucis. to samotny poziti rostlin je vetsinou velice silny a cim vetsi zmatek clovek v sobe ma tim vetsi zmatek je kdyz potom uzije psychedelicky rostliny. ja po svych zazitcich a hlavne po tom co jsem videl na lidech razim ze by to clovek mel uzivat za asistence cloveka znaleho, dobreho pruvodce po druhych brezich. priprava potreba je, jinak to je jen o uvolneni vseho. ono te to totiz hlavne rozemele a ty se potom musis poskladat a kdyz ti to nedojde ze je na tobe jakou realitu volis a jak se poskladas tak se muzes vratit blbe. to ne, ze ne. a hlavne tomu jak tady u nas v cechach lidi neco zbastej, zazijou zivot prevracujici zkusenost a pak nevedej jak to integrovat..to je podle me naprd, nebo to ze si to lidi davaj jen kvuli srande. videl jsem ty pohledy kdyz pak lidi tejdny chodili a premejsleli co s tim zazitkem nadelat.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Já lidi nesoudím, já je vidím. Jsem svědkem.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DRAGEL: tak v te diskuzi na duhovych jednorozcich v souvislosti s psychedelickou zkusenosti psal jen clovek, ktery nakonec priznal, ze ji nikdy nezazil.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DRAGEL: trochu smutne, z meho pohledu. sam se to ucim a myslim ze bys na tom mel zapracovat i ty - nebyt soudce, nesoudit lidi, protoze si myslim ze nam to neprislusi, a navic to vytvari hodne temna
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Formálně jsi se ohradil, fajn ;-)
    ... zaznělo to tam, protože jsme to tak nějak cítil, víc k tomu nedokážu napsat. Nebylo to nic osobního, jen jsem chtěl upozornit na to, že není všechno úplně happy.

    Beru šamany, kteří užívají rostliny a z této moudrosti pak vycházejí. I když na tuhle cestu jsem ještě nevstoupil chápu to a respektuji.

    Před pár dny jsem si koupil CD http://www.csfd.cz/film/307296-maestra-ayahuasca/ kromě další věcí se tam říká, že je potřeba dodržovat přísnou dietu, aby tě to pak nesemlelo. Tohle jsem slyšel nedávno u potní chýše od kluků, kteří byly v americe někde asi v amazonii, nebo v Peru, přesně to nevím a prošli tam pár věcma.

    Protože tyhle věci nedělám, mám o nich jen jakousi letmou povědomost, bez osobní zkušenosti.

    Ono když občas potkám "uživatele", kteří mi vyprávějí jak běhali po zahradě, že tam někdo je a přitom tam nebyl, tak se pak není čemu divit, že mi občas ulítne "fetka". Zkuším pak těmhle lidem vysvětlit dimenze vnímání a to, čeho byli svědkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam