• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Netuším, zda má Bublábláto nějaké svolení. Říkal, že před rokem dělal "rodinou" potní chýši s Robertem Johnem Stojícím medvědem a ten o ní řekl, že je pěkná a čistá. Bubla o tom řekl, že to byla taková maturita :-D Já jsem svým založením strážce a rozhodně to má Bubla zvládnutý a v pohodě. Teď jde o to jak to cítíte vy sami.
    Jinak tahle záležitost není komerční a Bubla to dělá ve svém volnu a je to jeho srdeční záležitost. Jde taky o to, zda ho k nějaké takové chýši přemluvím. Jinak chýše dělá podle slunečních cyklů o rovnodenostech a slunovratech. Do jeho chýše se vejde do 20 lidí a když rozešle emaily s pozvánkami, tak za 8 hodin po odeslání má plno bez ohledu na denní či noční dobu rozeslání pozvánek.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    BBAN4N: Už to tam přesáhlo "zdravou míru" tohoto spojení.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    nebo jinak, leceni samotny beru, ze je vhodny na cisto, ale tematiku jako takovou nevnimam nijak oddelenou...naopak :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: podle mě ty nástroje nejsou nijak oddělený, to vytváří jen bludná anti propagadna, která je mezi některými lidmi šířena. Většinou z nevědomosti, druhá sorta lidí to pak dělá proto, že otevření se na psychedelikách nezvládli integrovat nebo to jednoduše zapomněli
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    no Fear, Love only ;)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ale no tak, venku takovy slunecny den a budem upadat do zoufalstvi a beznadeje? vse je to take dost na nas, zda ma sanci neco takoveho nastat, nebo se snad mylim? :) nase myslenky a slova se projektuji v teto realite, tudiz je vice nez vhodne je cilit tam kde jsou nase sny a prani
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: právě na ten "hon na čarodějnice" jsem myslel :/ vzhledem k tomu co se zase kolem děje jen pevně doufám, že se nebude smutná historie opakovat :/
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: no taky tu bude dost lidi co to delaj uz peknou radku let. ono se to casem podda a zabydli kdyz nedojde na dalsi hon na carodejnice.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Chápu jak to myslíš... škoda je jen, že starších/stařešinů/guruů u nás moc nemáme. Spíše hrstku. No jak už jsem tu kdysi probírali. Je potřeba vytvořit nové kořeny, když tu starých moc nezůstalo. Snad budeme mít štěstí a budeme mít mnoho generací příležitost kořeny řádně zapustit a dědit informace a být součástí toho řetězu... :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: no tim jsem spis chtel rict ze by lidi nemeli byt prilis hrr do toho vest potni chysi neb si muzou na sebe nalozit prilisne bremeno ktere nezvladnou. chce to rozumet procesum ktere v ni probihaji. pokud dostanes povoleni vest potni chysi od starsich tak to znamena ze te uznali hodneho a schopneho tu chysi vest. samozrejme pokud starsi nejsou tak i tak muzes byt schopny tu chysi vest a zvladnout vsechny procesy v ni probihajici. to se nevylucuje.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KALICOR: nehodilo. reiki je totiz jeden z nastroju, stejne jako psychedelika. to jake nastroje kdo pouziva je na kazdem z nas. to ale ze se vyhani psychedelika z reiki mi nadsazene pridje jako kdyz by se vyhanely sekery z diskuze o kladivech.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    BBAN4N: jestli k tomu muzu neco dodat, tak chapu tvuj pohled a je mi i docela blizko tva zkusenost, mozna by se ale precejen spise hodilo zalozit auditko reiki s prichuti psychedelie ci neco na ten zpusob, co myslis?
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    DRAGEL: Podle mě vyháníš psychedelii z Reiki zbytečně. Sám jsem k Reiki došel skrze psychedelické zkušenosti, začalo to posíláním si energie s jedním mocným dubem a pokračovalo to dále podobnou formou na tripech a i v praxi za střízliva. Vyvrcholilo to zasvěcením do Reiki na nejtěžším tripu v mým životě, dva týdny před plánovaným prvním týdenním Reiki seminářem. Tam jsem i v knížce o Reiki zjistil, co vlastně znamenají ty symboly, které jsem na tom iniciačním tripu viděl. Do tý doby jsem chtěl bejt neovlivněn, tak jsem o žádných symbolech apod. nečetl. Podle mě může být psychedelie super nástroj na rozšíření citlivosti + je to dobré na vizualizaci, protože v tom stavu člověk vidí, jak energie proudí. Reiki beru spíše jako novodobou odnož určitého druhu léčení, který je mnohem starší a léčení s psychedelií (respektive se stavy rozšířeného vědomí a rostlinami) prostě úzce souvisí. Reiki je pěkná cesta a podpůrná léčba, nicméně podle mě psychedelie, je-li člověk nakloněn k léčení, ukazuje hlubší přičiny a karmický vzory nemocí..
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    JASONEKK: jo a vše to bylo o sdílení s kruhem lidí, o zpěvu, o přáních, znovuzrození...
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: rozumím, já měl initipi se 3 lidma. Neznám nikoho kdo je zasvětil, kdo by jim dal oprávnění. často mají data/informace načtené, zažité s jinýma lidma (staršíma, déle praktikujícíma), navzájem se od sebe učí, jeden z nich je Míra Kašpar, ten má dlouholeté reference a konexe s indiánama z Ameriky, tam to bylo hodně silný. Jeden kamarád 50 let. Ten má svou verzi, která je taky hodně silná (ne o intenzitě horka :) ) a jeden mladej kámoš cca 23 let, tak už se taky dostává do oblasti, kdy je to i duchovní záležitost. Ale prakticky jim nikdo nedal svolení, oprávnění, požehnání.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: a taky mi to napovi z jake tradice ta potni chyse vychazi.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: sweatlodge je tradicni vec. co jsem pochopil tak clovek dostava opravneni od starsich ze uz je zpusobily vest ten ceremonial a ze rozumi vsemu cos e tam deje a ze se taky sam s tim dokaze vyporadat a vycistit od tech veci co tam probihaj.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: první část tvojí otázky sdílím, ale s tím oprávněním... jak jsi to myslel?:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: to by nebylo spatny. kdo to vede tu chysi? a odkud ma reference, resp. opravneni vest potni chysi?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    no treba v ramci potni chyse se dela pust kdy se 4 dny postis a kazdej den je potni chyse a zavrseny je to posledni den 5tou potni chysi ktera je pres noc a konci s rozbreskem. tam se vetsinou vypravej pribehy behem ty chyse. chtel bych se vydat ted za mesic do anglie na tenhle pust ale zatim se mi nedari se urvat a mit na tu cestu finance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam