• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Takové autidko by nežilo. V Reiki je dost prostoru a tolerance na témata spojená s ním, ale tohle už šlo mimo. Potřebovalo to lehkou korekci, aby si někteří něco uvědomili.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KALICOR: nehodilo. reiki je totiz jeden z nastroju, stejne jako psychedelika. to jake nastroje kdo pouziva je na kazdem z nas. to ale ze se vyhani psychedelika z reiki mi nadsazene pridje jako kdyz by se vyhanely sekery z diskuze o kladivech.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    BBAN4N: jestli k tomu muzu neco dodat, tak chapu tvuj pohled a je mi i docela blizko tva zkusenost, mozna by se ale precejen spise hodilo zalozit auditko reiki s prichuti psychedelie ci neco na ten zpusob, co myslis?
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    DRAGEL: Podle mě vyháníš psychedelii z Reiki zbytečně. Sám jsem k Reiki došel skrze psychedelické zkušenosti, začalo to posíláním si energie s jedním mocným dubem a pokračovalo to dále podobnou formou na tripech a i v praxi za střízliva. Vyvrcholilo to zasvěcením do Reiki na nejtěžším tripu v mým životě, dva týdny před plánovaným prvním týdenním Reiki seminářem. Tam jsem i v knížce o Reiki zjistil, co vlastně znamenají ty symboly, které jsem na tom iniciačním tripu viděl. Do tý doby jsem chtěl bejt neovlivněn, tak jsem o žádných symbolech apod. nečetl. Podle mě může být psychedelie super nástroj na rozšíření citlivosti + je to dobré na vizualizaci, protože v tom stavu člověk vidí, jak energie proudí. Reiki beru spíše jako novodobou odnož určitého druhu léčení, který je mnohem starší a léčení s psychedelií (respektive se stavy rozšířeného vědomí a rostlinami) prostě úzce souvisí. Reiki je pěkná cesta a podpůrná léčba, nicméně podle mě psychedelie, je-li člověk nakloněn k léčení, ukazuje hlubší přičiny a karmický vzory nemocí..
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    JASONEKK: jo a vše to bylo o sdílení s kruhem lidí, o zpěvu, o přáních, znovuzrození...
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: rozumím, já měl initipi se 3 lidma. Neznám nikoho kdo je zasvětil, kdo by jim dal oprávnění. často mají data/informace načtené, zažité s jinýma lidma (staršíma, déle praktikujícíma), navzájem se od sebe učí, jeden z nich je Míra Kašpar, ten má dlouholeté reference a konexe s indiánama z Ameriky, tam to bylo hodně silný. Jeden kamarád 50 let. Ten má svou verzi, která je taky hodně silná (ne o intenzitě horka :) ) a jeden mladej kámoš cca 23 let, tak už se taky dostává do oblasti, kdy je to i duchovní záležitost. Ale prakticky jim nikdo nedal svolení, oprávnění, požehnání.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: a taky mi to napovi z jake tradice ta potni chyse vychazi.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: sweatlodge je tradicni vec. co jsem pochopil tak clovek dostava opravneni od starsich ze uz je zpusobily vest ten ceremonial a ze rozumi vsemu cos e tam deje a ze se taky sam s tim dokaze vyporadat a vycistit od tech veci co tam probihaj.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: první část tvojí otázky sdílím, ale s tím oprávněním... jak jsi to myslel?:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: to by nebylo spatny. kdo to vede tu chysi? a odkud ma reference, resp. opravneni vest potni chysi?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    no treba v ramci potni chyse se dela pust kdy se 4 dny postis a kazdej den je potni chyse a zavrseny je to posledni den 5tou potni chysi ktera je pres noc a konci s rozbreskem. tam se vetsinou vypravej pribehy behem ty chyse. chtel bych se vydat ted za mesic do anglie na tenhle pust ale zatim se mi nedari se urvat a mit na tu cestu finance.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DARJEEL: jsem to tak trochu tusil :) dikec
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KALICOR: dost pokročilá tahle technika, není to jen tak... hledej odkazy na dunkelterapie, dark room retreat
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    JASONEKK: hm, pravda, toho docilit doma, bez toho abych timto omezoval spolubydlici docela problem. to si rikam, ze asi bude lepsi objednat nekde v horach chatu na vikend, a jit do toho proste :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KALICOR: Důležité je totální zatemnění... super simulace byla Neviditelná výstava v Praze.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    JASONEKK: dik, predpokladam ze to bude poradna sila :) rekl bych, ze asi nebude spatny si dat jeden takovy den v domacich podminkach, abych tak nejak vyzkousel jestli na takovouhle seanci opravdu mam? ;)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KALICOR: kdyý máš potřebu, tak si s tebou může povídat, když musíš ukončíš to.... je to dost intenzivní. Asi bych tam hrál na buben a brumli:)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KALICOR: Znám jen dva lidi, kteří o tom vyprávěli. S jednou jsem byl ve Skřidlech, ta popisovala prostě. Jsi v chatce, kde je vše zatemněno. dohodneš si stravu a pití (režim a skladbu), pravidelně ti chodí někdo, kdo nevstoupí bez ohlášení... někde to dost podrobně popisuje Dušek. Stále to samé. Tma na několik dní (víkend i déle). jsi sám se sebou...
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DRAGEL: to zni dobre, ale pravdu rict asi bude tech seanci ve tme vice :) slysel jsem to od jardy duska, tusim ze se bavil o nekolika dnech ve tme, nejak si moc nedovedu predstavit jak to probiha? jestli je soucasti i pust a tak podobne
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Slyšel jsem o ceremonii nočního ohně, kdy se u ohně bubnuje celou noc až do svítání. S úsvitem ti má přijít odpověď na tvou otázkou na kterou myslíš celou noc při bubnování.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    kdyz uz tady vzpominate takove praktiky zajimave, nemel by nekdo informace o seancich ve tme? jak to probiha popripade jestli mate nejake zkusenosti nebo znate nekoho kdo pomaha provest dychtivym dusim? :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: Díval jsem se na fotky.... zajímavé, necháme to tu déle, aby mohl každý reagovat. Zatím bych to bral jako super možnost. Uvidíme co se ukáže dál....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam