• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: to je to co nevim..je to obskurdni skupina? je mozny ze by chodili na setkani proto ze chtej vytvorit komunitu tady v cechach misto toho ze budou sedet doma. nebo existujou v cechach "profesionalni" skupiny predkrestanskych tradic?
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: proc by lidi, kteri maji poznani chodili na schuzky podobnych obskurdnich skupin? ;o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: znáš to, ne? O_o
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: :P :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: prosímtě koukni se sobě před zrcadlem do očí a je to :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: z toho si nic nedelej. ja mam asi divnou skladbu vet pac si me porad lidi spatne vysvetlujou.
    no a ja jsem se tu zamyslel nad tim jak to vypada. jestli jste tim mysleli ze ty lidi vypadaj jako ze maj poznani nebo jako ze nikdo neni doma. pak jsem si rikal jestli to je videt na kazdym a pak jsem si rikal jestli je nekdo doma u me :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: tak to se omluvám.. asi mám dnes vztahovačnou náladu:) Prostě je to zvláštní zadumaný pohled... schválně si toho někdy všimni, když ty lidi koukají do "blba"...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: netrolim. jen me to zarazilo jak to muze vypadat.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: nejde o pohled, kterej maji ty lidi stále:) že ty dneska trollíš? :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: hmm to asi toho meli vic nez by bylo zdravo :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: chtěl jsem ten tvůj dotaz trošku odlehčit... jde o hluboký pohled do dáli a v divákovi to evokuje určitý pocit, který písemnou formou nedovedu sdělit.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: no akorat envim jak si to spojit s ucenim rostlin
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: a ještě ty značky dolarů ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: jako ze voci na vrch hlavy?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: viděl jsi někdy pohled strýčka Skrblíka? :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: jo? jak takovej pohled vypada?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: velice zajímavé čtení. Jsem zvědavý, jak se to dál vyvine;) Jinak se mi moc líbila věta končící "na jejichž očích bylo vidět učení rostlin. " Taky ten pohled poznám:)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    DRAGEL: pokud jste na Fb tady je pár fotek https://www.facebook.com/events/319440074900630/?fref=ts

    za překlepy se omlouvám, ale už nemám sílu je řešit ...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    NIKOPOL: Byl jsem se tam podívat. Přišlo 39 lidí, což mě dost překvapilo. Někdo z Rodné víry, kluk od Greenpeace, lingvista Jeníček Koňas a další. šlo asi o dvouhodinový kruh, kde Zdeněk nastínil, že by chtěl založit slovanskou skupinu, která by se opírala o místní tradice a to jak slovanské tak by spolupracovala s kelty. Bylo to jen úvodní setkání, zda to má smysl řešit a jít do toho dál. zkusím citovat Zdeňka :"Zajímám se o slovanství 7 let a rád bych udělal okruh lidí, kteří to povedou, když mě přejede auto, tak to nikomu nepředám a se mnou to i umře." Takže šlo o vytvoření jakéhosi jádra lidí, kteří půjdou dále.
    Pak jsme šli do hospody "na Hrádbách" kde jsi nás asi viděl. Ano máš pravdu, skupinka je to "slabá" plno lidí, kteří o "ezo" slyšeli a mají zájem. Nic hlubokého to nebylo, kromě pár málo jedinců spíše muži, na jejichž očích bylo vidět učení rostlin.

    Další setkání s ustanovením nějakých základů mělo být 23.9. na podzimní slunovat na hadišti za Bohnicemi ...

    Za dva dny na to se Zdeňkovi narodila dcera Lada.

    Zdeněk musel změnit místo konání podzimní ceremonie na Škvory u Úval, protože se na tom dohodl s Pavlínou Brzákovou a tak to taky vyšli v Regeneraci.

    Tak trochu organizační zmatky, ale i přes to se nás tam sešlo přes 60. Proběhla pouze ceremonie, kdy Zdeněk oslovoval východní stranu a mě požádal o oslovění spodního světa, takže jsem se při tom dostal do vnitřního kruhu. Bohužel to, kvůli čemu jsem tam přijel se nekonalo. Zdeněk čekal na nějaké dva muže, bez kterých to prostě nechtěl řešit. Podle jmen či přezdívek to znělo jako někdo z Rodné víry. (Rodná víra se bohužel stala klanem jednoho až "militantního" člověka, což ji začíná izolovat.)

    z emailu:

    Vážení přátelé,

    tak jsme včera společně prožili první společné setkání naší skupiny. Bylo to moc fajn, byl jsem potěšen, kolik nás tam bylo. Jsem moc rád, že jsme po slovanském způsobu přivítali magický podzim a užili si vzájemnou přítomnost.

    Nyní pro vás mám několik informací.

    1) Protože se mi narodilo miminko, holčička Lada, jsem do pondělí mimo a budu řešit věci organizace od úterý příští týden.

    2) Protože stále ještě nemáme název skupiny, sejde se vnitřní kruh u porady a ze všech návrhů vyneseme ty výsledené a z toho název vybereme. Na jeho základě uděláme email, který bude k dispozici lidem z vnitřního kruhu, kteří se budou starat o korenspondeci skupiny. Tento vnitřní kruh pak bude zodpovědný za plnění aktivit skupiny a jeho členové se ke vší spokojenosti budou střídat o vedení ceremonií. Ale o tom všem se bude teprve rokovat, tedy je to ve vývinu.

    3) Setkání vnitřního kruhu bychom začali řešit příští týden též.

    4) Dlaší oficiální ceremonie bude 31.10. na slovanském hradišti Zámka u Bohnic v Praze. Moc se na ni těším, až se zase setkáme a posdílíme spolu nové informace.

    Mějte se všichni moc krásně, ať vás síla předků doprovází a také humor a pohoda.

    Se srdečným pozdravem, Zdeněk Ordelt.

    Oko Bohu
    Tel: +420 603 509 654
    Web: www.okobohu.cz
    FB stránka:www.facebook.com/pages/Oko-bohů/431964793488831


    Bohužel tím, že na tohle nemá Zdeněk čas, tak je to takové neuspořádané a zatím z toho nemám dobrý dojem. Časem až se ustanoví nějaká vnitřní skupina a rozdělí se kdo co bude dělat, bude to lepší a informace půjdou jak mají a nebude se zbytečně dopisovat přes email hromadně "všem" což u 60 lidí je tragedie. Občas na Fb někoho "nabalím" koho poznám, ale zatím to nemá žádný tvar. Jde o to dohodnout skupinu, komunikaci ve skupině, najít slovanská božstva k jednotlivým svátkům slunovratů rovnodenností a dalších jako dušiček, dožínek, čarodějnic a hromnice, jde o to dohodnout se na ceremoniích a dalších věcí okolo a zatím je to jen chaos :-(

    No takhle to teď vidím já 31.10. musím být v práci, takže nic nestíhám a pokud se něco stane, tak beze mě ...
    Uvidíme jak zimní slunovrat ;-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRAGEL: myslím jsem je pak viděl u nás v hospodě ... ordelt asi s 10 lidma max ... několik starších lidí (šedivý vlasy, vrásky, opotřebovaný výrazy) několik mladejch (esotericky a zmateně vyhlížejících) slečen, obecně málo mužů, možná jen ordelt a jeden. původně jsem myslel, že jde o oslavu narozenin, nebo oslava ku příležitosti těhotenství ordeltovi přítelkyně ... bujaře se smál na celou hospodu.

    pokud tam někdo byl a méte výstup z tý akce, tak prosím sdílejte :-)

    tradice mě zajímá, myšlenka na založení nějakýho spolku se mi líbí, už mě taky napadla ... škoda, že v tom neni žádnej soulad ani kooperace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam