• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: vstup je šamanská technika vstupu do podsvětí síly, víc pouze osobně ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: a dneska jsem pozoroval lednacka u reky. priletel, sedl si na protejsim brehu na vetev a sedel tam. az dneska jsem zjistil ze tam lita lovit poter. koukam na nej najednou sup, bum rana o vodu a uz byl zpatky na vetvi s mini rybkou a letel si to zpatky domu. nadhernej ptacek. pro me zjeveni :)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    DRAGEL: Co míníš tím každým vstupem?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Silové zvíře či průvodce ... za zvuku bubnu jsem vstoupil do podsvětí a přišlo se na mě pár zvířat podívat, nakonec mě vedl brouk. V podstatě v každém vstupu mám zkušenost s jiným průvodcem. Poznal jsem gorilu, pavouky, jelena, lišku, vlka, holuba ... každé zvíře má svou informaci a je zajímavým průvodcem.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ALIQUPISO: ke mně přišli před nějakou dobou na Liáně... tak nějak sami... šaman mi ten den na konzultaci před ceremonií řekl, že mám dělat to co cítím a nechat se tím vést, tak jsem si řekl ok... a když jsem se napil medicíny, tak mi nahoře na hlavě "vyrostl" výr, co žije u nás na skále kousek, ke každé ruce přistáli dva ptáci (sojka a káně - s nimi hodně komunikuji když jsem v lese, nosím jejich pírka v klobouku :-)
    no a pak se ještě přitočila liška, to je "moje" zvíře už dávno a na rameno sedla veverka, aby mi kryla záda... tam u nás zahradě žijí dvě, chodí nám na ořechy a hrávají si tam...
    tak nějak samovolně prostě to přišlo... a teď mi čas od času přijdou i třeba při těžký terapii na pomoc, aby drželi pole nebo dodali sílu nebo ke mně nepustili něco moc zlýho :o)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jak jste hledali své totemové zvíře? Bo nějaká silová..? Docela by mě zajímaly zážitky a dojem z toho, které máte...
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jedna z mého nového oblíbeného místa v lese. Připadá mi ten vyvrácený kořen jako šaman.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    OGMIOS: Jn, také jsem jednoho viděla minulý týden tuším, ale nejsem si jistá, jestli to byl ledňáček, každopádně byla to fajn podívaná.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a dneska jsem pozoroval lednacka u reky. priletel, sedl si na protejsim brehu na vetev a sedel tam. to je pro me taky zjeveni takovejhle ptacek :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: lol ukazoval jsem to kamaradovi co bydli u me za garazi a von na me.."neukazuj mi to, neukazuj mi to..na me takhle taky lezou porad" :D von totiz sbira ruzny krivy vetve a koreny a dela z toho bytustky.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: prostě klasický domácí skřítek ;-)
    Ve slovanské spiritualitě by se mu asi řikalo "Domovij" nebo tak nějak podobně ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: no mam ho na dreve, mam stary prkeny dvere u kulny a letokruhy vytvorily obrazek trpaslika. docela jsem koukal :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: inu zima na krku, stahujou se do tepla :o)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak mam na zahrade asi trpasliky :D jsem ted zaviral drubez, stojim potom na dvorku a posvitil jsem baterkou na drevo a byl tam :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    RAEL: to ano. je mnoho ramcu/paradigmat, skrze ktere se da pohlizet na svet a uspesne v nem pracovat v oblastech okultniho charakteru. a vsechny mohou vest k dobrym vysledkum. jen abychom se pak domluvili napric "tradicemi", tak je vhodno venovat neco psani, abychom jak pises vyjasnili pojmy :o).
    RAEL
    RAEL --- ---
    KUATO: Díky Zdá se, že pro úspěch debaty je nejdříve nezbytné si sjednotit pojmy ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: ano rozlisuju vyssi/nizsi ve smyslu subtilnejsi/hutnejsi na pomyslnem zebricku jakesi abstrakce, kdy "nahore" je cista touha/schopnost/moc tvorit (rovina oznacovana nekdy akasou, nebo zivlem ohne, niz idea/myslenka (toho, co vytvorit - mentalni rovina, zivel vzduchu), niz idea se zacina uz formovat v astralu v uzke vazbe na fyzicky svet (hleda si v nem podle nejakych podminek misto, kde se muze projevit - tedy astral, zivel vody), fyzicky svet, dokonceni "krystalizace" puvodni ideje do pevneho rukou uchopitelneho tvaru - zivel zeme.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: já to chápu tak, že pojem vyšší používáš ve smyslu flexibility a schopnosti prostupovat mezi světy (a jevy)... v tomhle smyslu je člověk "jak nahoře, tak i dole", dlící uprostřed světů, může sledovat drobné pohyby mikrosvěta a obří kolotání kosmu okolo nás. Což pro bytosti nižší ani vyšší jaksi neplatí. Ono je to také spojeno s daní v podobě utrpení, když by bylo moc utrpení nebo moc blaženosti, tak o tohle putování budeme mít mnohem menší zájem... so let´s plainswalk!!
    KUATO
    KUATO --- ---
    RAEL: ano, vychazim z magie evropskeho typu, nicmene nemyslim si, ze je v rozporu s magii samanskou. vetsina entit samanskych je pro maga nejen "evropskeho typu" (protoze jak v buddhismu, tak i indickych tantrickych naukach se pracuje s ruznymi rady entit) entitami "nizsimi". oznaceni "nizsimi" neni mysleno nijak pejorativne, ale ve smyslu, ze jsou uzce spjaty s jevovym svetem (protoze jakoby zajistuji jeho funkce), tedy mohou byt i velmi mocne v ramci sve "sfery zajmu", ale z urciteho pohledu jsou jen malo zajimave pro ziskavani abstraktnejsich znalosti, ktere jsou bliz k "subtilnim" nebo "neprojevenym" aspektum universa. nicmene nevylucuji, ze mohou existovat entity, ktere maji natolik siroky "vertikalni" zaber, ze se vztahujou od (neprojeveneho aspektu) Boha az k (fyzicky projevene) zemi, jen ja jsem se s zadnou takovou nesetkal. on svet je velky a clovek muze narazit na prekvapeni i po desitkach let badani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam