• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: otázkou je, jestli to nechat plavat a nebo stále doufat... ta druhá varianta je energeticky hodně náročná....
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: co nadelas, mame jen sebe. vse ostatni je luxus.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: tohle chápu a uznávám, ale ted pro všechny. co kdy je moje rodina opravdu tragická a nedaří se mi té rodině nijak pomoct. Jsem v tu chvíli ochuzen o tu celistvost .. o ty kořeny, které hledám... tedy bych nemohl být v tomto životě šamanem.... nebo pohled na rodinu je už přenesený a dá se za rodinu považovat bližší vztah s lidmi, kteří nejsou pokrevní rodina? Máte na tohle někdo ucelený pohled?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: že se staraj o svůj kmen, klan, bytosti v okolí a přispívaji k harmonii světa...vidis to tohle pro me nejsou znamky samana. to jsou znamky dobryho cloveka.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: ňuňu, malej :-)

    NIKOPOL: to máš teda tvrdý data, Nikopole :-))) bys mohl udělat statistiku :-) podělíš se s náma o jména nebo přezdívky nebo to taky patří do tajného Dragelova seznamu :-)))

    A ještě by mě docela zajímalo, podle čeho se ta práce pozná, že je přesvědčivá, o čem to teda je.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    šaman je imho totiž povolání/zaměstnání (i jako v těch kmenech to tak vždycky bylo) ..
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    já osobně viděl zatim tři lidi, který mě přesvědčili, že jsou šamani. že se staraj o svůj kmen, klan, bytosti v okolí a přispívaji k harmonii světa (pracujou) z českýho prostředí (ztoho o tom jednom jsem docela dlouze pochyboval). Pak jsem teda viděl ještě víc lidí, co tvrdili, že se zasazujou o harmonii světa, pracujou ... a buď pro mě to tvrzení nebylo úplně přesvědčivý a nebo jsem se za toho člověka rovnou začal modlit...

    pak jsem viděl ještě 9 jakože importovanejch většinou domorodejch šamanů, z toho s 5i z nich jsem měl intenzivní zážitky (v jejich přítomnosti nebo dokonce při práci) a z toho jeden se celkem bych řek prokázal, že zase tak úplně šaman neni (nicméně nějakou práci odvedl) a dalšímu tu práci věřim i když jsem neměl tu čest. Totální vyjímkou z těch 9ti je pak Marko Pogačnik, neni domorodej indián, neřiká si šaman, a přesto to šaman je a jeden z těch hustčích :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: fnuk..a ja uz doufal ze nas tu je vic na okoli :(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: a první cenu získává...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: ten od cesky lipy jsem ja nebo nekdo jinej?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    JASONEKK: ještě přidám... to mudrlování s lidmi... o to nejde. Jde o sdílení jejich energií. To je pocit, to je subjektivní to je pro mne i důkaz. (berte jako jeden z možných příkladů)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KUATO: No a já mám svůj pohled založený na svých zážitcích... to je to co je pro mou subjektivní realitu důležité :) Tedy moje koncepty se opírají o mé zkušenosti, nebo zkušenosti z objektivní (společné) reality, které jsou podložené společným zkoumáním... v podstatě hovořím vyznání se a snahu o propojení subjektivního a objektivního světa.... snad to dává smysl... pro mne ano.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JASONEKK: napsal jsi, ze hledas dukazy nebo ukazy pro sve koncepty. koncept je vlastne "nazor" nebo "teorie". nejake uz mas, menit se budou cely zivot. jenze koncept, ktery nema provazani na realny zivot je k nicemu, i kdyby byl "pravdivy". tedy podotykam, ze jeho spravnost muzes proverit treba praxi a to stejne dobre, ne-li lepe, nez mudrovanim s dalsimi lidmi.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DARJEEL: nedělám Bablionskou věž ;) tohle je jen symbióza duchovního a materiálního pojetí světa... aby to mělo hlavu a patu a nebylo to jen o "víře".....
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JASONEKK: to jo... já jen, že to uspořádání je jen taková šlupka... aby se neřeklo :-)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DARJEEL: pro mne má smysl poznávat a mít to poznání nějak uspořádané... to abych se v tom vyznal :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KUATO: tomu co píšeš asi tak úplně nerozumím, nebo jsi nepochopil/la co jsem tím myslel já :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JASONEKK: každá struktura půjde jednou k zemi, aby mohla vzniknout nová... copak i tisíciletý lotos má svůj květ trvalé na hladině rozevřený? :-))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JASONEKK: rozumím, já též... jenže to je těžký, jeden z Brna, další z České Lípy, od nevidím do nevidím makají v práci, přes víkend jsou na zahradě a v lese, do toho pár Pražáků co by se slézt mohli, no tak aspoň plkáme tady, jaký to je v oddělené skutečnosti :)

    OGMIOS: sem na první přečtení viděl "rozbijem"... koncepty jako hračky, sem s nimi :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam