• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    NIKOPOL: Míra Kašpar je velice zajímavá osobnost. Dle mého není šaman!!! Je to duchovní člověk, který prošel a zažil spoustu věcí s šamany po světě. Zřejmě dovede i aplikovat některé dovednosti.... spíše bych ho klasifikoval jako fajn chlapa, zralého člověka, osobnost, starce s obrovskou zásobou informací a vědomostí. takový trochu guru. žije šamanismem. Jen pro příští srovnání jezdí v bmw asi X5! A co Ivo Musil? Toho jsem zažil jednou nedávno. Zvláštní člověk. Na mne působil jako zadumaný, závislý na cigaretách tak, že kouřil i mezi koly initipi :), očividně trpí nadváhou, miluje uzeniny, má fialové oteklé nohy... krásně mluví o životě, o lidských vztazích, má odpozorováno ty mužské a ženské rozdíly v myšlení, vytváří hezkou a přátelskou atmosféru. No a tak bych u něj zase nepoužil termíny šaman. Jen člověk, který žije šamanismem. Má hluboko do kapsy (podle jeho slov) a podle všeho ta situace pro něj není úplně příznivá. Nerozumím tomu, proč se dnes říká šaman kde komu. Přeci když se obleču jako lékař a budu umět předepisovat léky, tak to ze mně nedělá doktora (sorry za blbej příklad :)) Blbý je, že pokud se tomu člověk chce věnovat, tak musí být živ a tak si dopomáhá různými příspěvky na jídlo, dřevo, palivo a nevim co všechno ještě. Výsledek je z toho kšeft a kšeft bez marketingu (různé podoby) nejde. Tedy dostávám se k tomu, že pokud si osvojí vnímavá osoba, která je trochu psycholog šamanské praktiky, tak má obrovskou šanci na trhu uspět. Je pravdou, že oba pánové přitahují zajímavé lidi.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OLIAS: Sdílení a průvodce ...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: To je o bankovním úředníkovi ;-)
    "Roubíček tady maj 100 na oběd a nerušej mi boha!"
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: jeden z indiánských obřadů je obřad, kdy se ti dva stanou "rodinou", nevzpomínám si jak se to jmenuje, je to něco jako že jsou si otcem a dcerou a tak. Z logiky věci je to zajímavá věc, protože, když ti jako evropanovi náhle umře rodina, jsi vlastně bez rodiny. Tahle tu rodinu můžeš mít, kdy si projdeš právě tímhle obřadem. Je to jeden ze sedmi indiánských obřadů. Osobně si myslím, že je tona každém z nás jak věci přijme.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: .. to je jasný. jenže dobrej člověk to všechno dokáže/může realizovat bambilion způsobama, šaman je šaman proto, že tak činí v kontaktu s jemnohmotnými dimenzemi, skrze sílu a poradenství duchů případně jejich přispění nebo za účasti vyšších sil.
    jinak i v prostředí tradičních kultur jsou známy, řekněme, magicky působící osoby, které nejsou šamany, curanderos, ale něco spíš jako čarodějové (toho si vykládám jakože spíš tak jako si jede svojí a o okolí se moc nestará, spíš žije v ústraní, do záležitostí kmenu, klanu, blízkých se angažuje výjimečně, zištně nebo s jinou konkrétní motivací) o kousek jinde jsou zase lidé zacházející se silou libovolně nebo zlovolně, černokněžníci.

    DARJEEL: no jasně, podělim ... ale neberte to negativně, třeba musila jsem nikdy neviděl ani takový ty dva(pár), co maj šamanizmus na fb ... velmi uznávám Mílu Kašpara, druhej je můj kamarád, který příliš veřejně nevystupuje, třetí je jistý pan Slováček z okruhu dětí slunce ...

    pokračování později .. omlouvám se
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    JASONEKK: šamansky by se asi řeklo : problémy jiných nejsou ¨tvoje¨...ovšem to neznamená, že nemůžeš mít soucit (ale to je asi tak všecko)...Mít soucit nutně nemusí znamenat, že tomu druhýmu budeš chtít pomáhat -- za cenu vlastní síly, jejíž ztráta ti vlastně vadí...

    umí to někdo vysvětlit líp?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    KUATO: To je velká věta, ale Osobně si myslim, že ten konec tomu židovi vložili do úst, ale to ať si každej vyloží, jak chce, žejo..

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: jj, dokonce mám dojem, že jsem i většinu pobral, co říkáš na Melchizedeka? :)
    Slušně multidisciplinární, což? Až někdy hlava přechází :-))))
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    než se začnu obsáhle rozepisovat na jasonkovo, kuatovo téma ... četl jste někdo Prastaré tajemství květu života
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jsem dneska vecer nasel plechovku s trochou pisku uvnitr..no pekny chrestidlo a bubinek dohromady. tak jsem to hnedka vyuzil a prohnal si trochu energii. krasne to uvolnuje :)
    nicmene ma "samanska" praxe je posledni dobou omezena tak leda na tohle. zadnej kmen nemam. ono ve finale se chce cloveku i sdilet :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    JASONEKK: prekonane myslenky z davnych dob - ze sfery mimo cas :o))

    s "dobrem" je to imho obecne slozite. male osobni dobra se totiz z jine casove perspektivy nebo i jen jineho osobniho pohledu mohou jevit zase jako "zlo". ale chapu, ze pro pohanismus a samanismus jsou veci kolem rodu a kmenu dulezite.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    JASONEKK: u nabozenstvi vidim jako prvotni problem to, ze vznikne na zaklade zivota jednoho cloveka popr. skupiny, a ten clovek/skupina se cely zivot vyvijel aby dosahl te one moudrosti, na zaklade kterych pozdeji vznikne nabozenstvi, ktere se uz ale nijak dale nerozviji. takze je pro me v podstate mrtve v dobe sveho vzniku :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KUATO: hmmm s tím se neztotožňuji a ani nebudu ;) Tohle jsou překonané myšlenky z dávných dob.... chce to zase poskočit o ten stupeň v evoluci. Vidím kolem sebe, že to jde... ;) Vlivy náboženství jsou často dost mimo... prostě koncept pochopení světa a manipulace s lidstvem. Ted mluvím především o křesťanství a islámu... můj pohled na svět je bez těch pseudonáboženských pindů:) Prostě daří se mi toto... když jsi dobrým vzorem, tak se to dobro šíří kolem tebe. Počínaje úsměvem konče dobrými skutky. Vědomě se snažím pracovat na tom, abych dobro šířil (leč jsem člověk a mám své špatné dny) a škarohlídy a kyselé xichty tahal z jejich uzavřeného negativního světa... Věřím v dobro jako základ mého světa :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: to je ale desne divny a zavadejici. neni divu ze to nadelalo tolik zla ve svete.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JASONEKK: sice budu citovat jednoho zida, ale plati to "Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; a ‚nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina‘. Kdo miluje otce nebo matku víc nežli mne, není mne hoden; kdo miluje syna nebo dceru víc nežli mne, není mne hoden."
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: No vidiš.. tohle už je offNyx toppic;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: neznam tvou situaci. rika se ze kdo ma bejt v tvym zivote tak ten tam bude a nebo se vrati.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: otázkou je, jestli to nechat plavat a nebo stále doufat... ta druhá varianta je energeticky hodně náročná....
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: co nadelas, mame jen sebe. vse ostatni je luxus.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: tohle chápu a uznávám, ale ted pro všechny. co kdy je moje rodina opravdu tragická a nedaří se mi té rodině nijak pomoct. Jsem v tu chvíli ochuzen o tu celistvost .. o ty kořeny, které hledám... tedy bych nemohl být v tomto životě šamanem.... nebo pohled na rodinu je už přenesený a dá se za rodinu považovat bližší vztah s lidmi, kteří nejsou pokrevní rodina? Máte na tohle někdo ucelený pohled?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam