OGMIOS: neuraž se, ale pro mě jsou ty místní tanečníci slunce snad až moc romantický. taky mi dřív chodily pozvánky na něco ... nejdřív to byly akce s Pablem, pak jakože setkání společenskýho klubu pablo russela, jestli se tomu tak dá říkat ... pak nějak chodit přestaly. řek jsem si, že to má asi tak bejt a nechal jsem to bejt.
nicméně potku bych dal :-) kde kdy je nějaká blízko ? (praha ... to je to město, tam žiju)
OGMIOS: .. já vim o indiánech pramálo, spíš bych řek, že to jsou romantický mýty alá zlatá ratolest. ... nicméně mi tak z principu přijde, že ani v jejich ideální společnosti se spojení s nějakou duchovní úrovní úplně běžný nebylo, pak by asi logicky nepotřebovali instituci šamana a jejich folklór by nebyl nasycenej příběhama o tom jak hloupej honza upřímností z hladu k síle přišel, získal jídlo, ženu a stal se náčelníkem..
což teda nechci nijak popírat jejich přirozenou spiritualitu nebo na spirituálních principech založenou životní filosofii.
to jakože si myslim, že v normálnim životě byli prostě takový naturalistický, praktický .. i když s ohledem a respektem k silám přírody, vesmíru a vědomí si svýho původu.
LILY: hmm jako dobrý .. jen myslim, že zjištění, že když postavim dva a více jedinců do prostoru (i bez instrukcí) spíš dřív než později vydají nějaký signál, že o ostatních minimálně ví (jejich pocity, postoje atd se i z povahy signálu dají často předpovídat) je docela ranej výdobytek sociální psychologie.
zatím to vypadá prostě jako práce ve skupině. ... teorie morfologických polí .. nejsem si jist, ale měl jsem dojem .. je uznávána i západní vědou.