TEECA: ahoj :-) děkuju za přiblížení.
královna pralesa, to zní hezky, kdo to je ? (nebo kde se vzala)
knihy o dracích žádný nemám, když jsem o tom něco hledal našel jsem většinou jen beletrii, nebo alepoň myslim, že to byla beletrie. (Mlhy Avalonu že by ? .. nevim)
Měl jsem období, kdy jsem se o tom, chtěl víc dozvědět .. to jsem objevil ty knížky ale do jejich shánění se mi nechtělo. Taky jsem narazil (budˇje to rok nebo dva) na ženu, co dělala v praze seminář. Podle popisu se zdálo pracuje s tím víc a už zná nějaký tajemství a minimálně nějaký základy chtěla na tom semináři/workshopu sdílet.
zkusim najít, jestli mi po tom něco zbylo.
Já draka potkal nečekaně, pátral jsem kde je, kde byl knížecí stolec těch prvních českých knížat ... už podle legend je spojenej s pradávnou úrovní tradice, velice artušovsky lazené bych řekl :-)
šel jsem na posvátný místo, který se zdálo s tím souviset, a chtěl vědět, kdo tam bydlí ... :-) zdálo se, že mě zná. setkání to bylo, asi jako chodit 10 let do školy a každej den po cestě vídat někoho stát u cesty, nebo něco okolo, pak zdárně pokročit do života, za několik let po střední, vkročit do karierního života, jet na stáž do ameriky a na letišti tváří v tvář potkáš tuhle osobu, cos potkávala v mládí každej den.
při tom průzkumu souvislostí jsem našel, že draci jsou prý reprezentanti sil země. že snima pracovali drujdové a že taky v keltský tradici, toho, co po ní zbylo a v tý navazující beletrii se o nich dá něco dozvědět.
pokud máš něco ty, nestyď se :-) dáme hlavy dohromady
OGMIOS: blavatska ... hmm .. tý ženský moc nevěřim, imho čarodějnice, satanistka, zasvěcenka vysokýho stupně, vidící do intrik za scénou, v tý době byl svět ještě malej a všichni, kdo měli, co říct, se mezi sebou znali.
jo, celkem to zapadá, ja říkám satanistka a ty že začla něco, co je dneska newage (imho satanismus).
duhovej klan ... jak jsem pochopil, tak v poslední době nevim, jak moc dozadu, si duhovou přisvojili teplý bratři a sestry, a navzájem se tim poznávaj, svolávaj a podporujou, bacha na všechno, kde je duha.
KUATO: .. mm . .a alchymie má nějakou návaznost provázanost na magii západního typu, nebo jsou to cizí, nezávislí, možná dokonce protichůdný disciplíny?
čarodějnickej kotel, kouzelnej kotel, keltskej kotel hojnosti, podle tebe nemaj spojitost, případně ideovou návaznost s čimkoliv spagyrickym, v čem se míchaj, zpracovávaj ty ingredience.
resp. neslibuje se tam taky, že když budeš míchat dost dlouho a pořádně, a jednobodově se přitom staneš součástí přeměny, stane se něco kouzelnýho .. a lektvar, ty sám .. nebo jinej poloprodukt bude obzvláště žádoucně pročištěnej, případně super připravenej pro, léčení, další míchání atd. ?