• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: prave ze zminoval osvicentvi a madam Blavatsky. ze pry zacla takovej proud kterej pak stoji za dnesnima "bajema" ktery maji lidi vic pritahnout k puvodnim kulturam. je to odvrat od cirkve kterej zacal reformatorkskejma snahama nekdy v 16. stoleti ci driv. tak tak nejak se to vyvyjelo az dneska z toho mame takovej ten duchovni proud ala new age, tedy takova velka sprsklotina, duhovej klan.
    TEECA
    TEECA --- ---
    NIKOPOL: je to bytost, která mě ochraňuje, takže většinou se na něj obracím v tomto smyslu.... když potřebuju, tak ochrání, pomůže... ale pokud se na něco zeptám, tak mlčí (jak jsem psala 3 roky jsem jenom věděla, že je), ale asi kdybych na tom zapracovala tak by se to zlepšilo.
    S těmito bytostmi nepracuji, ale královna pralesa ukáže co je třeba, tak jsme se setkali. Odpovědi na otázky dostávám z jiného zdroje - pracuji s rostlinami. Že je ve formě draka, mě nepřekvapuje je mi dost blízký, ale není to silové zvíře, to mám jiné.
    Kdybys měl nějaké knihy, info o dracích (když jsi s ním taky komunikoval) k doporučení, byla bych ráda
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRUDRIGER2: já to vnímám podobně, že často to hledání člověka přivede na místo odkud vyšel ...
    tak nějak i chápu podstatu hledání, vycházíš z nějaký pozice na dlouhý cesty hledání, aby si se vrátil tam, odkud si vyšel, do pozice bez hledání.

    už jsem tu psal, že ať jsem o kristu doposud zjistil cokoliv, vždycky mě to dovedlo k úvaze, že to musí bejt prostě frajer.
    o křesťanství nejde vůbec, on ho nezaložil a možná to ani nechtěl po jiných (jak furt obhajujou různý články v bibli v tomhle smyslu)... spíš mi to přijde jde o to poselství, který jsem zatim nepochopili, neintegrovali do svojí zkušenosti a tak ani nejsme schopný se vyhrabat z toho v čem se dneska plácáme.

    z jiných zdrojů vím, že kristovu energii chápou jako prospěšnou už i duchové, jsou poučování v přírodních školách o jeho podstatě, přijímají jeho zvěst a učení a postupují dokonce v jeho jménu.
    což je skoro neuvěřitelný, my bohabojní lidé se plácáme v haluškách a mezitím nám evengelium zvěstujou i rostliny a kameny a domácí skřítkové a duchové elementů.
    srandovní :-)

    a my ne a ne se poučit ..
    moje učitelka, indiánka, prý se měla velmi na pozoru a nevěřila mu, když za ní poprvé přišel a řekl jí, že je tu "ku pomoci", "aby pomáhal" (s ohledem na to, co všechno křesťané napáchali na jejích lidech)
    teď už ho má ráda, nevadí jí, že je bílí :-)

    newage tos to pojmenoval celkem přesně: to je totiž oranizace, ale kvůli svejm záměrům je (imho) hodná zatracení

    new age je podle mě pro new order .. a new order je globální a centrální, proti přirozenosti, proti životu ...
    a co je proti životu, tomu já říkám satanismus
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    NIKOPOL: já bych ti organizace nezatracoval. libí se mi výrok s bible
    Kdo hledá najde
    a to je podle mne důležití, neodsuzovat, že někdo je již na cestě ale práve ted je to new age. kdo hledá najde.
    Znám komu kamarádů, který začali s budhismem prošli si zenem aspon to studovalia praktikovali a nakonec skončili u neortdoxneho krestanstvi. Evidentne jim ta kristova enregie dava silu....
    Ale ono je v celku kde se clovek prave nechazi, jestli na zacatku nebo na konci cesty, dulezite je ze uz na cestu vykrocil.....
    nevím neznám te, ale určite sš není zlatej hošík, každý z nás má vroubky, udělla v živote soustu chyb a dá se řící když vidím na ulici ožrelého týpka, jak něco vrávorá, mohl jsem to byt v klidu já sám....takže neposuzovat.
    Jinak mne v tomto tak trochu zaujalo to že některž co léčili reiky začali přecházet na kristovu energii
    napr tady http://reiki-leceni.cz/
    jasně proč tydle věci píšu v šamanismus foru je fakt, že při mých vizích krista potkávám a promlouvám.
    Zatím to není nějaké časté, ale aspon mne ve vizích se zjevuje ako jeden z jiních, netáři se výjimeční atd atd.....
    Dokonce se dá říci že sám sem byl překvapenej že jsem jej potkal po tom co jsem jako pták přiletel do oázy v poušti kam mne poslal můj průvodce, po tom jak sem se jej ptal že jak to je s tým kristem.... nemá to ale nic společné s krestanstvím, modlením atd, je to jedna s postav ve vizích se kterou promlouvám a jeho energie je docela silná...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    TEECA: jakože se k němu modlíš a nic z toho, voláš ho ku pomoci a nepřijde .. nebo jak jednostranná ?
    u mě je to často jednostranný proto, že často nedokážu jejich odpověď hned zpracovat a víceméně se uchýlim k nějakýmu "hmm, tak díky, tohle nechápu, ale zkusim na tom pracovat"
    odpověď draka jsem nechápal .. 2 až 3 roky .. a její smysl jsem hledal v obsahu svojí mysli a nečistotě vlastního srdce nebo záměru. Teď nedávno jsem po přečtení jedný historický knížky zjistil, že jsem byl dost sebestřednej ve svym chápání a že jeho odpověď nejspíš směřovala do úplně jinýho regionu než já se jí snažil situovat nebo řešit.
    zajímá mě jestli ta ceremonie, ty ceremonie, nebo celá praxe kterou se zabýváš nějak s těmito bytostmi pracuje nebo je to víceméně nějaká shoda tvýho naturelu a praxe(víceméně nezávislé), že se ti drak zjevuje jako silový zvíře nebo osobní průvodce?

    OGMIOS: .. to se neslučuje stim, co jsem vyzkoumal já. ... Můžeš se ho pls vyptat, kdo podle něj jakože používal, stavěl ty legendy v devátenáctym století a pro koho ... když to je jaksi už dávno po francouzký revoluci ? (srovnání: osvícentství atd.)

    já asi věřim v legendu o tom, že tam na těch ostrovech, vzniklo autentický předání "dobrý správy" poskládaný takle(grál, artuš atd.) proto, že to vyrůstalo z jiný tradice než je židovskej mesianismus a příběhy antických hrdinů řeckého původu

    nicméně koukám grál, andělé ježíš tady nějak nedopadli na úrodnou půdu .... a asi ani v žádnejch jinejch auditkách včetně těch křesťanskejch, magickejch, nebo dokonce těch, co se hodlají zabívat bohem s velkým B ...
    takže asi nic a sorry .. už Vás s tim nebudu otravovat .. je vidět, že to křesťanství to fakt úplně posralo a minimálně v našich končinách (jako asi i celosvětově) vypěstovalo v řadě lidí opravdovou, často neskrývanou nenávist.
    běda nám, tohle je fakt věk rozpuku satanismu - ono to často neni do očí bijící, ale ve většině těch lidskoprávních, humanitárních a po svobodě volajících organizacích se schovává rozklad společnosti a smrt, a to platí i pro většinu spirituálních organizací (často prosáklí newage)

    imho je to krátkozraký .. nasírat se na anděli, velebit rostliny nebo naopak .. mě to přijde, že to jsou ty samý bytosti
    TEECA
    TEECA --- ---
    NIKOPOL: vždycky jsem tak nějak tušila, že mi něco pomáhá... při ayahuasce resp. v období po (cca 3 roky zpět) jsem v meditaci zjistila, že je to drak, ale nechtěl se mi ukázat celý, říct jméno, nic... jenom jsem o něm věděla. Na podzim jsem byla zas na ceremonii a tam mi jméno ukázal... Od té doby ho cítím, a když je potřeba, poprosím a pomůže... Ale je to tichý společník, takže komunikace je prozatím vcelku jednostranná
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak jsem trochu probral se znamym co se venuje krestanske mystice tematiku gralu a vetsina je krestanskeho puvodu. jsou sice keltske legendy ale pry vetsina byla vytvorena v 19. stoleti pro potreby duchovniho obrozenectvi a dnesni generace na to navazuji. dale tez se pry vyuziva gral v alchymii ale k tomu by asi vic vedel Kuato.
    zaver je spis takovej ze je nekolik zpusobu jak na gral nahlizet a spis nejde o objekt jako takovy ale pouziva se to jestli jsem to dobre pochopil jako nastroj rozvoje. bohuzel pro dnesek vyprsel cas a musel odbehnout.
    doporucil mi k cteni pribehy od Chretien de Troyes a The Holy Grail od Richard Barber.
    to jen tedy k nakousnutymu svatymu gralu tady.
    ja osobne jsem se se symbolikou svateho gralu setkal v modernich praktikach keltskeho samanismu coz bude pravdepodobne inspirovane temi novdobymi legendami. nicmene jako nastroj mi to prislo dost mocny. my to pouzivali jako nadobu do ktere jsme ukladali energii modliteb a vizi. koncentracni nastroj, jako lupu pro zviditelneni vizi v sobe a jejich zesilene uvedeni v materialni svet. pro ty ucely byl tvar poharu vytecny na te energeticke urovni.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    takže asi nic, ok...
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    NIKOPOL: vynasnazim se ;) cteni jde postupne, kdyz zvladnu za den dve strany tak je to velky uspech :)
    jinak k tomu krestanstvi - kdyz uz ste to tu nacali, taky jsem byl nucen do kostela a k ruznym tem "ritualum" - coz melo "prekvapive" opacny efekt - naprosta averze ke krestanstvi ve vsech jeho podobach at uz zjevnych tak skrytych :D ale musim uznat ze po cestach co sem si usel si z nej v posledni dobe neco vzit obcas dovedu, coz jsem rad, protoze jak se rika - na každém šprochu pravdy trochu :D
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRUDRIGER2: jo ty seš ze slovenska ... tak to chápu. jedna moje bejvalka je taky ze slovenska, vlastně dvě, a obě měli babičky docela jakože pobožný a ani jedna nemůže křesťanství ani cejtit ... z jedný se dokonce stala genderistka a pracuje pro nějakou slovenskou vládní genderovou instituci (pro autogenocídu slováků) ... vidí to, že brání práva žen, co všechno jim muži provedli a prováděj a samozřejmě je pro rodinui ale jednim dechem dodává, že sexuální orientaci si každej může vybrat sám ... nic nechal jsem se unýst.

    mě vychovali ateisti. můj asi tak první kontakt s ježíškem, mimo toho že jsem věděl, že je to to miminko, co leží v jesličkách a o vánocích nosí dárky, byl, že jsme přišli s babičkou na hřbitov a babička se tam potkala s nějakou jinou babkou, že se znaly, a začaly spolu něco povídat. Už nevim co, ale babka se pak ptá: "chtěl bysi žít věčně?" ... já: "jo chtěl" .. babka: "tak to musíš skrze našeho pána Ježíše Krista"
    což mě jako malýho docela odrovnalo a nasadilo brouka do hlavy, co to jako má znamenat a jak to stim světem je?

    nicméně: co o tom pánovi slyšim, čtu atd. .. pokaždý dojdu k myšlence, že to musel bejt prostě frajer :-)
    posléze jsem se dozvěděl, že seveřani, kelti v anglii .. a asi ani pohani u nás neměli moc problém (možná všichni kvůli missii svatýho kolumbana, která prej do našich krajů dorazila daleko dřív než ciril s metodem a po něm přišlo ještě něco pravoslavnýho) Ježíše přijmout, protože byl prostě v pohodě a působil spíš jako další síla, pomocník, příslušník kterej se jim do jejich pantheonu hodil a v určitym smyslu ho i doplňoval a možná završoval (možná zase jen nějaký období jako něco jako když Ásové zvítězili nad Vanama).

    DARJEEL: jo imho je to téma související se šamanismem .. když to teda bereme, že skrze komunikaci s duchem přivádíme komunitu a svět zpět k harmonii. (+ poslední odstavec Druidrigerovi by to snad mohl obhájit i proti hejterům jako seš ty :-) )

    OGMIOS: imho jj
    SMILDASMIDLASON: díky za podporu.
    odpověď: ano mám ... ptej se
    (konkrétně se skupinou původně z ?argentýny, brazílie? (mluví se tam portugalsky) řikají si děti slunce, jejich směr je takovej jihoamerickej šamansko křesťanskej synkretismus, v praxi volaji elementy, babičku Zemi, ale taky panu Marii s Ježíšem a k tomu jejich lokální svatý, který většinou nesou označení Mistr)

    TEECA: zajímavé, můžeš tu zkušenost, zkušenosti nějak rozvést, přiblížit prosím ? .. jak víš, že se jmenuje takle, když si sním nemluvil ?

    SCHWEPZ: a nic víc nám o tom neřekneš ?

    KALICOR: jasný :-) v pohodě ... ale ne, že se zapomeneš přihlásit :-) .. btw: jak to jde, to čtení ?

    DRUDRIGER2: vsadim se, že tebe na prvním místě :-)

    imho je grál spojenej s keltským pohanstvím a gnosticismem, gnostickou mystiou a až potom s křesťanstvím.
    a mám dojem, že ani katolíci se o tom pojmu moc nešířej, natož aby snim pracovali, a to i když to stěma legendama ke kterým se hlásí přímo souvisí. Mi přijde, že jestli o grálu křesťanství něco říká, tak to, že se uvažuje, že ho měl k dispozici šalamoun a tak se ztratil, další jiní pak bájej o tom, že ho získali templáři, a další a další o tom kam se snim potom pohnuli jestli do francie, anglie, skotska nebo dokonce německa. (samozřejmě pokud se tom uvažuje v tý rovině, že je to nějaká rituální mísa)

    schodou okolností ... grál, pohár, mísa, kotel (hojnosti,kouzelnej,čarodějnickej),, nic?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no pokud vezmu v potaz preneseny vyznam slova saman na nekoho kdo kraci mezi svety...
    nicmene pokud se podivam na povesti o svatem gralu a zamerim se na anglickou cast toho pribehu tak se dostavame do keltske rise a keltskeho zásvetí a tam uz by ten jejich svaty gral mohl byt vyznamnou samanskou proprietou.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    SCHWEPZ: a mne taky?
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    jinak k andelum - ma nekdo neco precteno z angelogie? jsou to 2 velke bichle a kdyz jsem videl autora u pokecu s duskem, tak me nektere jeho vyroky prisly dost zajimave, i kdyz obcas si podle me veci moc bere - ale holt kazdy jsme nejaka povaha ;)
    Angelológia dejín 1 | Sophia
    http://www.sophia.sk/kniha/angelologie-dejin
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    NIKOPOL: cervenou knihu ctu, tak zatim nechavam otevrene at se tu verejne neztrapnuju :D ne ze by mi to nejak extra vadilo, ale proste jsem ve 1/3 a jeste me tam ma urcite co prekvapit ;) pak muzem dat pokec, ok? ;)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Mluvil jsem s Jéžíšem a všechny vás pozdravuje.
    TEECA
    TEECA --- ---
    NIKOPOL: já mám zkušenost (ne jednu) s archandělem azraelem... rozhovor jsme nevedli, ale vnímám ho poměrně často
    SMILDASMIDLASON
    SMILDASMIDLASON --- ---
    Moji drazí...

    S tvrzením o Grálu v celku souhlasím, není snad symbolem napojení se na boží podstatu? Jestli používáme Bůh, Bohové, Duchové, Vesmír, Univerzum, nebo cokoli, není to jedno? Jde o cíl. Přiznávám ale, že jsem chytil jen konec diskuse, tak se jen vyjadřuji k tomu, co jsem zaregistroval a omlouvám se případně za opakování myšlenek a tak.

    Nicméně, přišel jsem původně s jasným dotazem na jiné téma: Máte někdo zkušenosti s rituálem Ayahuscy? Léčení se s ní, učení se, obřad, cokoli, ale osobní zkušenost... Díky moc
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    A zakotvil bys mi ho samansky? nejak mi pojeti gralu v samanismu co znam unika...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: hele gral je podle me docela samansky tema.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam