• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    CICO
    CICO --- ---
    "Když jsem hru psal, tak se bilancovalo dvacet let od sametové revoluce. A občas se objevovaly názory, že předtím bylo lépe" aneb co se aktuálně děje v ostravském divadle...

Tomáš Vůjtek: Opus pro Alenu Sasínovou-Polarczyk - Moravskoslezský deník
    http://moravskoslezsky.denik.cz/kultura_region/tomas-vujtek-opus-polarczyk20120120.html
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    TIGRE: vytecnej snimek a zrovna tuto fotku jsem nyni pouzil do novin k textu Hausera o znovuozivovani Althussera;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    La Chinoise (Číňanka) od Godarda je docela fajn! místy dada, ale fajn :)

V útulném francouzském bytě plného spisů Mao Ce-tunga skupina mladých studentů přemýšlí, jak změnit svět v komunistickou komunitu. Hlavou skupiny je Veronika. Ta navrhuje spáchat atentát na nějakého vysokého činitele. Začne se tedy usilovně zasazovat o realizaci svého záměru, přičemž si uvědomí, že je to jen začátek běhu na dlouhou trať. Godárdův film ze 60. let, kdy Amerika právě bojovala ve Vietnamu, vztahy mezi Sovětským Svazem a západní Evropou ochladly a daleký východ oprášil hymnu čínské kulturní revoluce. Film o naivních univerzitních studentech z buržoazního prostředí, v kterém si zahrála i Anne Wiazemsky, posléze Godardova manželka. Tento film se ve své době stal událostí a opět potvrdil Godardovu originalitu. Byl označován za prorocké dílo. Dnes, kdy maoismus je nahlížen poněkud jinak, film už tolik neprovokuje pro svůj politický obsah (možná v mnoha směrech diskutabilní), jako spíš pro koncepční originalitu.

Chinoise, La (1967) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/35150-chinoise-la/
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    jináč v Pullamonvy zmínka.. že když Gorbačov v 69 zavítal do ČR, byl překvapen občanským odcizením vůči SSSR, které vyvolal příjezd tanků a zpětně tak zhodnotil krok za špatný..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    kdo máte doma telku, pohrdání zdar dnes ve ~20:45! maoista šedesátých let, vítač ruských tanků během pražského jara a autora pravdy ( http://www.csfd.cz/film/35179-pravda/ ) ..

Godard naučil uhrančivou Brigitte Bardotovou Pohrdání — Kultura — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/161530-godard-naucil-uhrancivou-brigitte-bardotovou-pohrdani/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    OJIRIO:
    CICO:
    To je teď ale problém, protože vaše kombo přeci jasně dokazuje, že šlo o mletí píčovin. Jsem nějaký zmatený.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    honitbě zdar!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HAROLD: Meleš píčoviny
    CICO
    CICO --- ---
    ADMIX: jj, "hrdinové"...kdyby je starý Mašín chytl za kule, tak by zapřeli svoje matky i stranické legitimace...)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Ja tam ted vlez a nastesti jsem skoncil uz u rudy hvezdy s napise "rage against the Masin" nebo co to bylo :D
    CICO
    CICO --- ---
    OJIRIO: ...já o nějakém bolševicko-chajimovském masturbačním doupěti doteď taky netušil a jenom z představy, že bych se tam nějakým nedopatřením ocitl, je mi zle, ale soudruzi jsou nejen zmrdi, nýbrž i za všech okolností bdělí zmrdi...))
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    Nejlepsi je, ze jsem v tom jeho klubu jeste ani jednou nebyl, full ban tam mam asi jako preventivni opatreni :)
    Kdo kontinualne mele picoviny radeji komentovat nebudu :)
    CICO
    CICO --- ---
    DOCKINEZ: soudruzi byli, jsou a budou zmrdi, to by Tě nemuselo překvapovat...)
    CICO
    CICO --- ---
    HAROLD: "medle" si mě laskavě neber do huby, protože kuličky jsme spolu díkybohu nehráli...ok?
    BONGI
    BONGI --- ---
    DOCKINEZ: Rekl jsem svuj mazor a stojim si za nim. Za marxistu se nepovazuji a tudiz nevim proc bych mel zastavat stejny pristup jako oni. At si v tom klubu delaji, co chteji, ale my se opicit nemusime a na nejake odvety si take nehraji.

HAROLD: To je ovsem otazka subjektivniho pohledu ci kolektivniho pohledu stejne zamerene skupiny. Takhle by se dal odstrelit i SiWang tady. (stejne jako dalsi)

HAROLD: viz vyse, je to vic ad hominem nez o forme.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HAROLD: No jasně, kdo mele píčoviny, nezaslouží si tamní slovní ambrozii ani číst.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HAROLD: HAROLD: přesně.. a týkalo se to i xchaose...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Což je medle celkem jasně dokázáno kombem Cico, Komatsu, Lubob, Ojirio, _Benny...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    DOCKINEZ: Nepamatuju, že by tam šlo o opoziční názory... Jen o mletí píčovin.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BONGI: V chajimove klubu [ Marx a marxismus Durch-sich-selbst-sein ] opozicni nazory evidentne duvodem k RO jsou a soudruzi se s tim moc neserou:

Proto at jde do pici, farizej jeden.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam