• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub

Tento klub slouží k boji proti komunismu (a zejména bolševické totalitě) mírovými prostředky. Je třeba stále připomínat fakta těm, co zapomněli a předávat zkušenosti těm, co v tom svinstvu nežili.

Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SHEALA --- --- 22:25:13 7.12.2011 ---
    me ten socik prisel jako takovej ustav socialni pece. Proste, klienti sou lehce nakrmeny, lehce pripocurany, a ven se vylezt neodvazi, protoze by je vrchnost servala, a ignorujou ty, co sou zavreny v klecovejch luzkach.
    rozbalit záhlaví
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    HAROLD: Aspon do ted tady byl...:)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PREVIT: Nechvalme dne před večerem...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    HAROLD: Internet
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Bártu?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Je zázrak, že máme ... eh ... co vlastně máme?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    je zázrak že jsme měli českou sodu!
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Ústav pro studium totalitních režimů se v tažení proti levicovému extremismu nezapojí - Romea.cz
    http://www.romea.cz/cz/zpravy/ustavu-pro-studium-totalitnich-rezimu-se-v-tazeni-proti-levicovemu-extremismu-nezapoji
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ono staci vzpomenout na Nejistou sezonu, a to verim, ze byl jen slaby odvarek reality.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CICO: MP by v bývalém československu tvořit nemohli, o tom se rozhodně nepřu. Je zázrak, že jsme měli Cimrmana :)
    CICO
    CICO --- ---
    TIGRE: v pohodě...) tak mohlo by to být chápáno jako jedna z hyperbol, které jsme pro tento klub oprášili, ale i když se budeme brát smrtelně vážně, tak zůstává faktem, že Látající cirkus vznikl z valné části v době, kdy byla M.T. ministryní školství ve vládě zmiňovaného E. Heatha a Smysl života i Život Briana pak v době, kdy byla ministerskou předsedkyní...) další podrobnosti o vztahu britského konzervativního establishmentu té doby a skupiny MP neznám, stejně jako mám zásadní mezery o tebou popisované cenzuře...podstatně větší přehled mám ovšem o míře cenzury v tehdejší ČSSR a tudíž jsem si naprosto jist, že MP by museli "podstatně ubrat" a tvořit pod pseudonymy...)) (bez hyperbol a zcela vážně, bohužel...)
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHEALA: Nene, proste jeden bezny rok obcana, ktery nema zadnou protekci :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CICO: Promiň, ale brát si do pusy Thatcherovou v souvislosti se svobodou projevu je humorné, předpokládám, že nechtěně. Předpokládám taky, že moc nevíš o cenzuře, který kabinet Thatcherové uvalil na britskýc tisk nebo třeba o britské Chartě 88, která usilovala o svobodu informací a bojovala proti zneužívání moci a ANO její jméno je odvozené od československé Charty 77... :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NJAL: ja sem to pochopila ze si meli zazit VOJNU za totace. Oni ty formalni kolektivy za totace meli sva specifika.
    NJAL
    NJAL --- ---
    LONESTAR: Ano, ja vim. A ne "olovena vesta", jak to blbouni prelozili. ;-) Ale mel jsem na mysli film.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NJAL: já jsem pochopil jaks to myslel :) ale "full metal jacket" je plnoplášťová kulka :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    LONESTAR: No nazev jsem si pujcil od Kubricka, ale celkove jsem si myslel, ze kdyby zazili jeden rok Ivana Denisovice mimo gulag, tak ze by si pak namety nekterych skecu asi trochu rozmysleli.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NJAL: co je to "rocni full metal jacket" ??? :o)
    NJAL
    NJAL --- ---
    CICO: Myslim, ze by se (aby je odvysilali) nedostali pres "vcera dnes a zitra - v sobotu vecer, v nedeli rano".
    CICO
    CICO --- ---
    ...jj, teď jsem tu chtěl napsat, že by mě taky zajímalo, kterak by asi hypoteticky vypadal Monty Pythonovský seriál pro ČST, resp. jejich celovečerní filmy, kdyby je v době svého působení, tzn. cca 1969-1984 čistě teoreticky (prakticky si to totiž představit nelze) natáčeli v ČSSR a ne v GB, mj. za konzervativních ministerských předsedů E. Heatha a M. Thatcher...)
    NJAL
    NJAL --- ---
    RUDOLF: Monty Pythony omlouva, ze meli hovno zkusenosti, co to obnasi, zit v "komunismu" pod vedenim komunistu (bez uvozovek). On by je takovy rocni full metal jacket pod vedenim radnoj partii vylecil z nekterych iluzi. I kdyz ano, pointa skece je hezka, wtz :-)
    A taky mam pocit, ze od doby, co udelali tenhle skec, docela pokrocili, staci si pripomenout cycling tour pana Pithera, kterakt se vydal s panem Gulliverem, co si myslel, ze je Trocky, do Sajuzu... To uz bylo trosku bliz vnimalni rezimu, jaky zvladli vyprodukovat komuniste...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ha, 2 dny sem se sem nekoukl a stale se to drzi, ja v tom uz pokracovat nebudu, co se kritiky reformy VS tyce, asi na to tez bude nejaky klub. tem co se me zastali posilam cest(souli soudryhy jako tigre;) a tem, kteri nejsou a stejne se me zastali (bongi) dekuji tez, vzpomenu na ne, az se verejne odhali, ze kapitalismus neni(tim jedinym a nejlepsim) koncem dejin a budu bojovat za jejich pravo si to nemyslet i nadale.
    odpoved na to co konkretne je na balikove textu spatne(dlle meho je spatne hlavne to, ze laviruje a rika v podstate, ze za svobodu ma cenu bojovat jen nekdy a nekde, coz zrejme neni pripad vysokych skol) napisu -budeli o to stat- cicovi do posty a bongimu dluzim vlastne odpoved taky, jak koukam na ten dlouhy post, no tak zejtra, mam desne prace...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam