• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nas teda nikdo moc dojidat nenutil, snad az na koprovku. Ale tu ja mel vzdycky rad, takze opet zadna potiz.
    FIN
    FIN --- ---
    TIGRE: u některých jídel mi trvalo až do dospělého věku, než jsem se - pochopitelně jinde a v jiné kvalitě - "znovu naučil jíst"...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KEMAL: já to taky poměrně často házel pod stůl, abych se vyhnul přísným očím učitelky-kápa, která měla zrovna službu u kýblů :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já co jsem viděl nejhorší na vlastní oči tak bylo, že si kuchařka někam dala naběračku, a tak nabrala horkou bramborovou kaši rukou, dlaní ji zkušeně rozmázla po talíři, třemi prsty do té hmoty udělala rýhy, do které následně nalila UHO a talíř podala vyděšenému prvňáčkovi... ten obraz mám v hlavě dodnes, ZŠ Norbertov, počátek 90. let .)

KEMAL
    KEMAL --- ---
    já to sypal na podlahu ... jednou (dvakrát?) jsem byl přistižen tak jsem to musel uklidit, jinak nic :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    hehe, tak to vas s prehledem trumfnu :)

bejvalka mi rikala, ze nesnasi cocku. a kdyz jsem se ptal proc, prisla s pribehem. byla jako malinka v nejakych laznich kvuli plicim. dali ji tam cocku, kterou uz tehdy nemela moc rada. a rika mi, ze ji "trochu vyblinkala na talir". jenze museli dojidat, takze ji "tety" donutily tu cocku dojist :))
    FIN
    FIN --- ---
    PREVIT: naprosto souhlasí. když mě nutili dojíst, šíleně jsem se pozvracel - a vůbec jsem pak měl nějakou dobu problémy se zažíváním - načež máti došla do školy a po těžkém boji jsem dostal zvláštní výjimku: nemusel jsem chodit na obědy. netřeba dodávat, že zatímco "soušky" mě dávaly za odstrašující příklad, spolužáci mi skutečnost, že tam nemusím a "trpím" o chlebu, sýru a pažitce, ukrutně záviděli...

příčinu stavu jsem začal chápat kolem sedmé třídy, když jsem v 15:30 pozoroval ty tlustý nenažraný kachny (= naše kuchařky), kterak se kolébají ze školy směrem ke svým nedalekým domovům s taškama doslova vyboulenejma a přetíženejma všemožnou kvalitní potravinou a kusem masa, který u řezníka býval "pod pultem pro známé"... tehdy začalo být jasno, kde kvalitní část denních zásob končí. a jeden z důvodů, proč žereme takové strašlivé blafy.

TIGRE: ano, pokud jsi masochista a rád týráš sám sebe, tak je :-)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    DOCKINEZ: Ja mam zase netypicky dobrou zkusenost s jidlem na vojne. V Pisku tenkrat (1977/78) varili vazne dobre. I UHO (univerzalni hneda omacka) byla dobra! Mozna to bylo i tim, ze jsme byli v jednom objektu s velitelstvim armady (ale nejedli u nas).
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    To jsem takhle znechucen odesel z jidelny bez obeda a sel jsem kolem skolnich popelnic kde zrovna bezdomac bastil primo z popelnice to na co ja jsem se odmital i podivat.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    DOCKINEZ: Sladká rejže je super, třeba jasmínová, trochu rozinek, skořice, kari. :) (Ale to se nedá s jídelnama porovnávat, žejo...)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ja - rocnik 1978 - jsem byl v jidelnach na ZS docela spokojen, a krome odporu k ryzovymu nakypu (coz je ale perverze an sich - sladka rejze je ohavnost podobna sladky housce v mekáči) na mne vaznejsich nasledku nezanechala. Asi jsem mel kliku.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: aby neunikla podstata příspěvku -- paní je za věci veřejné:-)

v druhý části osmdesátých se to už žrát dalo, aspoň u nás na strossu.. ale furt jsme dost někde jinde, než když jsem ve finsku zašel do školní jídelny (měli například i semínka) .. od tý doby je veškerej vyvařovací průmysl u nás prostě humáč.. včetně jídelen pro pracující který kolem sebe vidím.. ještě že si vařím, případně občas zajdu k indinánům aj. ale žít věčně ze zdějších obědů, to chce českej žaludek..
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    To byla vůbec velmi praktická dovednost, kterou v nás školní jídelny vycvičily... Poblít se na povel. :) To na Západě uměj jenom fakíři.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CROME: My jsme měli živý kompost, jmenovala se Bára a dojídala po všech všechno. Nevděčné děti se jí pak posmívaly, že je tlustá.
    CROME
    CROME --- ---
    A pak ty priserny zeleny varnice a v nich caj s mlikem!
    U nas se nedojeny jidla hazeli pod stoly, strkali do kvetinacu, kreckovali do tvari a vzapeti vyplivovali v prujezdu..
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    PREVIT: ja nemusel (asi jako jedinej na ZS) jist kvasnicovou polevku. 2x jsem se z ni poblil a souzky ucitelky pochopily ze se pobliju i po treti.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Za velke vitezstvi jsem tenkrat povazoval, kdyz mi dala doktorka papir, ze drzim redukcni dietu a nesmim jist polevky, coz byl humus nejvetsi.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Na školních jídelnách byly vždycky nejlepší ty tácy, na které se dávalo jídlo. Dost páchly, jak je omývali špinavým hadrem, a měly od plísně začernalé rohy a vůbec po čase se začínaly zajímavým způsobem deformovat. Do toho kuchařky s hlubokým hlasem, srostlým obočím a rukama zocelenýma žárem od ploten. Jaj dětství - je na co vzpomínat!
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Já jsem vystřídal za život přesně 8 velkokapacitních stravovacích zařízení a můžu říct, že s každým dalším jsem vždy pociťoval změnu k lepšímu. Z toho vyplývá, že úplně na začátku to musely být hrozné, hrozné blafy.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PREVIT: Presne, ja se diky skolnim jidelnam naucil neobedvat vubec a zustalo mi to dodnes! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam