• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    CICO
    CICO --- ---
    ...tak určitě!

Jsme jiní, demokratičtí, tvrdí komunisté. Podobně mluvili i před pučem - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/komuniste-jsou-dnes-jini-dolejs-dnb-/domaci.aspx?c=A121015_221447_domaci_hro
    BONGI
    BONGI --- ---
    FIN: Celou dobu se ti snazim vysvetlit, ze je to hodne o otazce nabidky. Zkouseni novych stran typu VV, Lidem apod fakt neni cesta. Tlak na vytvoreni novych stran, ktere budou mit perspektivu neni zkouseni stylem dneska tuhle, zitra jinou. Podivej se napriklad na nabidku stran na Vysocine, kdyz pominu Zelene a Piraty tak je nabidka dost hrozna. A jeste se na to podivej z pohledu obyvatele Vysociny a ne Prazaka - Pirati proste sanci nemaji a Zeleni nemaji u venkovanu sanci. Ono teoreticky radit z pohledu velkomestskeho intelektuala je jine, nez to vnimat z pohledu mistnich, ktere fakt maji jine priority - napr. zamestnanost, zemedelskou tematiku, dopravni obsluznost, voda, kanalizace atd .... ideologie je skoro na poslednim miste.
    FIN
    FIN --- ---
    BONGI: je báječné, že si tak ceníš svůj hlas. a je dosti blbé, že kvůli tomu, že si řada lidí tolik cení svůj hlas, nakonec opět vyhrají rudé svině hnány tou částí lidí, která si to tolik už necení. co na tento způsob argumentace ještě mám říci?
    trochu mi to připomíná první díl "jistě, pane premiére", kde se jim hacker čerstvě stal premirérem a mimo jiné dostane do ruky červené tlačítko - a pak se ho v hovoru expert rakouského původu táže, kdy teda konečně ta krize bude, aby zmáčknul. postupně se dostanou až k rusům na předměstí piccadilly a hacker se ještě pořád nedovede vymáčknout, kdy už teda bude ta krize - a stejně tak my, čeští voličové...
    23 let se to sere a my jsme stále více znechuceni, ale namísto toho, abychom se rozhodovali a o to usilovněji k volbám chodili a zkoušeli nové a jiné strany, čím dál víc na to "znechuceně kašleme" a se ujišťujeme, že to přece ještě není tak hrozné, že by mohlo být i hůř a tak dále.
    hůř jak a hůř kdy? až doopravdy zase budou vládnout komouši anebo s nimi například sociální demokrati (co mi to hergot jen připomíná...), to už konečně budeme chtít hromadně volit a nebudeme blít? no jenže pokud já si pamatuji, tou dobou - kdy hypoteticky rudé svině konečně pevně vládnou - už většinou volení jaksi moc... nefunguje.
    nakonec, stačí se podívat do ruska, jak báťuška putin, když konečně začíná ztrácet popularitu a nafingované podmořské objevy nezabírají, najednou dokáže se situací a nespokojenými oponenty tvrdě zacvičit.

nekritisuji oprávněné znechucení z naší pravice - kritizuji naprosto blbý způsob reakce na ně. namísto, aby lidé tu ceninu svého hlasu rázně a opakovaně ku změně uplatňovali, schovají si ji doma. chápu. naši předkové si taky schovávali. pak přišla zápotockého reforma a ceniny byly kde? v prdeli, totálně v prdeli. tak jen aby ty naše ceniny nakonec taky nebyly bezcenné. to celou dobu říkám.
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    A co vlastně je ten komunista? | dialog.ihned.cz - Komentáře
    http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-57914560-a-co-vlastne-je-ten-komunista
    CICO
    CICO --- ---
    BONGI: ...ano, i takové sypání totiž může být strašně, ale strašně falešné...)
    BONGI
    BONGI --- ---
    CICO: Ja take, ale obavam se, ze ikdybych ho videl na fotce sypat ptackum, tak bych se sam sebe ptal, co zatim vezi ...
    BONGI
    BONGI --- ---
    FIN: Ne, znamena to je, ze stejne jako si ted cim dal vic cenim svuj cas tak si cenim svuj hlas, abych ho daval nekomu jen proto ze... a zpusoboval si tim davici potize.
    To uz by fakt musela hrozit skutecna krize ....
    CICO
    CICO --- ---
    BONGI: ...já bych toho pána nejraději viděl, jak sype někde v parku ptáčkům, ale obávám se, že mnohem reálnější jsou všechny možnosti o nichž píšeš...)
    FIN
    FIN --- ---
    BONGI: souhlasím - ale to neznamená, že se na volby vykašlu anebo půjdu a čssd a rudé svině zvolím, že.
    BONGI
    BONGI --- ---
    CICO: Zajimalo by me, co udela nasledne Klaus? Podle meho necha ODS padnout na hubu a vnitrne se rozlozit ( k tomu uz neni moc potreba). Pak mozna vejde a aniz by mu hrozil nejaky risk z neuspechu vyjde ven s novou frakci typu "nova ODS", podobne jako to udelal pri jejim vytvoreni z obcanskeho fora. To jeho jeho sance, mala ale je.
    Pripadne mu jeho zbytnele sebevedomi nasepta a pokusi se ODS reformovat jako celek. Jenze zakladat stranu a hajit ji proti mafianum nez ji jimi prolezlou a na nich zavislou cistit. Pokud to nerozpozna, pujde do kopru s ni.

No a jeste zbyva moznost, ze se primo nezapoji a bude hracem "s poradnim a komentujicim hlasem"

No jsem zvedavy.
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    CICO
    CICO --- ---
    BONGI: taktéž...nicméně teď nechme žvanily z rudých řad dokázat, že jsou těmi posledními, kteří mohou ke kýžené změně jakkoliv pozitivně přispět...)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: vol Svobodné :D
    BONGI
    BONGI --- ---
    A abych ukoncil muj vstup, tak sam za sebe : ja uz proste odmitam volit radoby pravicove strany ODS a TOP09 jen proto, ze nechci aby byla zvolena CSSD nebo komuniste. Delal jsem to dlouho a uz nebudu!
    BONGI
    BONGI --- ---
    SMRGL: No zvledem k tomu, ze se politicka garnitura u moci ( co do osob tyce) nijak zvlast nemeni uz dvacet let - naposledy od vitezstvi nove Klausovy ODS, tak ti volici, zas tak moc nepreskakuji. Koneckoncu oscilace mezi hlavnimi politickymi stranami (vetsinou dve) probiha skoro vsude. Navic si nemyslim, ze by pravicovi volici volili z rozhorceni (trucu) levici, maximalne nejdou k volbam. Zvlast kdyz maji zkusenost, ze i ti nezvoleni se "nejakou nahodou" po par mesicich ocitnou zase skoro tam, kde byli predtim - viz Praha, severni Cechy, Karlovarsko atd.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FIN: Dobra, nechme dohadovani o tom, zda Cesi jsou hromada kretenu ci ne. Mame na to zcela odlisny nazor a koneckoncu, kazdy sve oduvodneni. Tecka.

Vratme se k tvemu rozboru - realita je takova, ze pravicovi volici proste vyjadrili svou nasranost tim, ze nevolili ODS a TOP09. Koneckoncu i ja a Cico jsme tu po vyhozeni Pospisila a zduvodneni Necase prohlasili totez. Samozrejme, ze nevolit tyto strany neznamena volit levici. Jenze jit volit a nevolit hlavni strany, znamena bud mit nabidku alternativ nebo proste nejit k volbam. A tady je ten problem, tam kde existovala realna alternativa tam se to ve volbach projevilo, jenze v mnoha krajich tato alternativa neexistovala. Realnou alternativou myslim sdruzeni/stranu, ktera ma realny program a ne jen populistickou retoriku pravicoveho ci levicoveho charakteru, stranu, ktera ma za sebou nejakou konkretni cinnost, plany, duveryhodne lidi a nejde jen o penize od statu za volby.
    Kolik si myslis, ze takovych stran je, ktere presahnou mistni meritka? A tam, kde nabidka neni, je volba nevolit. Mas tolik informaci, vytahl jsi paty z Prahy abys mohl davat odsudek ci rozhreseni.
    Dusledek je takovy jaky je, mohl by byt take takovy, ze aby byl jiny, jen by zabetonoval stavajici neunosny stav. Takze at se k sakru neco deje. Mne se vysledek take nelibi, ale jeste min by se mi libilo, kdyby se proste nic nestalo a s mirnou prevahou by zvitezilo CSSD, ktere by pak dohodou s ODS ci TOP zakonzervovalo stavajici stav ( konecne zname to z Prahy, ne?).

Jak jsem psal, krajske volby maji charakter komunalnich ci regionalnich voleb, nejsou to volby do parlamentu a pokud ma odnekud prijit facka a impuls pohybu, at uz je treba negativni, at je to odsud.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Dnes jsme diskutovali s kolegou na téma voleb.

Podle něho jsme nevyspělý národ a podstatná většina voličů se chová jako malé děti - pokud se jim něco nelíbí, ihned volí protistranu jako odvetu. To samé platí o politicích, ti jsou horší než malé děti.

Jeho poznatek z doby sametové revoluce, kdy se docela angažoval. Pokud lidé byli na václaváku, tak skandovali a vypadalo to, že pro převrat a usměrnění k lepšímu udělají vše. Když se ale vrátili na svá pracoviště, nebo bydliště, úplně zlatentněli a čekali, že jim každý vše přinese pod nos. Toto platí o dost lidech dodnes...

Nadhodil jsem Finův názor o české idiocii a on se tomu od srdce zasmál...

FIN
    FIN --- ---
    a zároveň - toť malý dodatek - jsem také přesvědčen, že následné zdůvodňování "ale zas tak špatné to nebylo" je jen zoufalá obrana rozumu před stresem plynoucím z přiznání "bože, já mám kolem sebe vážně celkem hromadu volů", protože kdybychom se tu bavili a předem věděli "no, hoši, na následující volby se většina národa vysere a zbytek prakticky zvolí oranžovo-rudou", rozhodně bys to ani ty, ani já (já zbytečné dokládat) za nějak extra dobré nepovažoval... a vlastně asi jen málokdo z našich známých...

proto bych i radil: konec omluvné (inteligenčně)protistresové obrany. žijeme v národě, kterej poněkud retardovaně za 23 let ještě umí se svými možnostmi zacházet jen velice málo a je to neveselá situace. (a ne, rozhodně to tak nefunguje "i všude jinde".)
    FIN
    FIN --- ---
    BONGI: když se chceš handrkovat o slovíčka... hurá vpřed:
    Mimochodem klasicka ukazka tveho zevseobecnovani :" ve skutečnosti kašlat na volby a pak si zdůvodnit, že top zase tak špatné není - jako to to právě děláš ty..." Jedine volby, na ktere BUDU kaslat je prima volba prezidenta, jak jsem hlasil dopredu. :DDD
    vzhledem ke kontextucelkové argumentace je celkem jasné, že pojmem "kašlat na volby" nemyslím zrovna bongiho, toho jednoho, ale "lidi obecně". více než jasné to musí být, když vzápětí dodávám "mizivá účast 37 %"... není pochyb, což?
    budeme-li pokračovat dále, je pak jasné i to, že přístavek "- jako to to právě děláš ty" se vztahuje spíše k "pak si zdůvodnit, že to zase tak špatné není", což navíc je jistě dáno i tím, že jsem ti nikdy nevytýkal, že bys snad k volbám nechodil (protože se známe a navzájem o sobě víme, že k nim chodíme - není-liž pravda?) (byť za nemoudré pokládám, že na volbu prezidenta hodláš kašlat, ofc, minimálně v prvním kole rozhodně), ale za to "omlouvání", což opět musíš vědět více než dobře, protože jsme spolu my dva konkrétně na téma "je tu tak v prdeli (fin) x ale nepřeháněj (bongi)" rovněž v minulosti hovořili - není-liž pravda?

takže když se mě ty ptáš "čteš?", mohl bych já celkem v klidu opáčit "ano - a ty?" protože: "proč to, co říkám - a ty víš, jak to celkově myslím, známe se - interpretuješ právě a jedním tímto způsobem, který jen celek myšlený jistým způsobem (viz předešlé) upravuje na nahrávku na smeč proti jednomu a ještě mnou původně ne výhradně zamýšlenému (a lehce jinému) významu?"

a jsem zplna přesvědčen, že vše v prvním odstavci uvedené oba víme, protože se známe. takže: já čtu - ty? a proč to takhle děláš? to je myšlenka, že by náhodou na postřehu "no vážně si počínáme trochu jako hlupáci" (myšlen celek, český volič jako stádečko) tolik nepřijatelná? já bych raději namísto rozverných osobních poznámek "čteš?" slyšel dobré argumenty, proč je tedy nevolení (u nás časté) a následné omlouvání toho (u nás časté) anebo házení oranžovorudým sviním tak chytré a prakticky do budoucna užitečné... neboť veškeré postřehy, jež jsem zde dnes ventiloval, mne vedou k závěru, že je to rozhodně ta blbější volba z možných.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam