BONGI: je báječné, že si tak ceníš svůj hlas. a je dosti blbé, že kvůli tomu, že si řada lidí tolik cení svůj hlas, nakonec opět vyhrají rudé svině hnány tou částí lidí, která si to tolik už necení. co na tento způsob argumentace ještě mám říci?
trochu mi to připomíná první díl "jistě, pane premiére", kde se jim hacker čerstvě stal premirérem a mimo jiné dostane do ruky červené tlačítko - a pak se ho v hovoru expert rakouského původu táže, kdy teda konečně ta krize bude, aby zmáčknul. postupně se dostanou až k rusům na předměstí piccadilly a hacker se ještě pořád nedovede vymáčknout, kdy už teda bude ta krize - a stejně tak my, čeští voličové...
23 let se to sere a my jsme stále více znechuceni, ale namísto toho, abychom se rozhodovali a o to usilovněji k volbám chodili a zkoušeli nové a jiné strany, čím dál víc na to "znechuceně kašleme" a se ujišťujeme, že to přece ještě není tak hrozné, že by mohlo být i hůř a tak dále.
hůř jak a hůř kdy? až doopravdy zase budou vládnout komouši anebo s nimi například sociální demokrati (co mi to hergot jen připomíná...), to už
konečně budeme chtít hromadně volit a nebudeme blít? no jenže pokud já si pamatuji, tou dobou - kdy hypoteticky rudé svině konečně pevně vládnou - už většinou volení jaksi moc... nefunguje.
nakonec, stačí se podívat do ruska, jak báťuška putin, když konečně začíná ztrácet popularitu a nafingované podmořské objevy nezabírají, najednou dokáže se situací a nespokojenými oponenty tvrdě zacvičit.
nekritisuji oprávněné znechucení z naší pravice - kritizuji naprosto blbý způsob reakce na ně. namísto, aby lidé tu ceninu svého hlasu rázně a opakovaně ku změně uplatňovali, schovají si ji doma. chápu. naši předkové si taky schovávali. pak přišla zápotockého reforma a ceniny byly kde? v prdeli, totálně v prdeli. tak jen aby ty naše ceniny nakonec taky nebyly bezcenné. to celou dobu říkám.