• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    BONGI
    BONGI --- ---
    JOSEFDRUHY: Mylis
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    TIGRE: Co to je vůůůbec "znečišťování" životního prostředí. ?? Příroda sama sebe svým vývojem "neznečišťuje" ? My lidé znečišťujeme né přírodu, ( jí nevadí pneumatiky na skládce ) ale sobě své "potřebné" prostředí. ( mýlím se ? )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: Dávám za názor pochvalu.
    FIN
    FIN --- ---
    LOPIK: tigre to řekl za mě. já bych jen dodal, že po roce 1989 jsem zaznamenal drastické zlepšení životního prostředí (počíst si můžeš tady http://snehulakvparnemlete.wordpress.com/2012/10/17/jakpak-se-nam-promenila-priroda-v-praze-1989-2012/) a přitom dneska člověk má potenciálně daleko větší luxus, takže evidentně to lze.

ale obávám se, že není žádné rozumné vysvětlení pro nebetyčnou holost stupidity tvrzení "Na otázku, jestli lidské aktivity neničí životní prostředí: To je takový nesmysl, že snad větší jsem neslyšel"... navíc tazatel jistě nemyslí tázaného *životní úroveň*, anóbrž životní prostředí, jak se obvykle myslí, tudíž ani toto vysvětlení, jak se obávám, neprojde. klaus je vůbec v ohledu životního prostředí a přírody náramnej vůl. a to i přes nepochybnou pravdu, že svoloč jako greenpeace je politická a praporem přírody se leckdy pouze maskuje. i přesto ale...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LOPIK: já se teda nedívám na svět očima ledního medvěda, ale znečištění životního prostředí vidím a dotýká se mě. mezi spaním v trávě a sraním si do vlastního (byť luxusního) hnízda existuje poměrně široká škála pro kompromis.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK: Že je pak u většiny za kreténa je pak druhá věc :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Btw. k tomuhle: „Na otázku, jestli lidské aktivity neničí životní prostředí: To je takový nesmysl, že snad větší jsem neslyšel.“
    Když chceš provokovat (jako že on vždycky) a koukáš se na to z pohledu člověka tak se dá říct, že jen díky lidským aktivitám nespíme v trávě a nechodíme nahý. To že si v zimě můžu doma vlízt do teplý vany je proti tomu co bych dělal někde v lese, opravdu spíš zlepšení mýho životního prostředí.Když myslíš jak lední medvěd, tak lidi životnímu prostředí asi nepřidávaj. Proto na podobný otázky odpovídá tak jak odpovídá.
    FIN
    FIN --- ---
    LOPIK: nemyslím, že havel byl andílek. jsou dokonce věci, které bych mu vytkl. přesto ale, naštěstí, alespoň první prezidentování uhrál dobře.

klasu naopak řekl, přikryl a udělal takové prasárny, že fakt, že umí nosit oblek a artikulovaně se vyjadřovat, to u mě nevyváží. a i pragmatismus musí mít své hranice. nakonec, nacisté byli pragmatici jedna báseń a rád je kvůli tomu mít nebudu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Všechno je to o tom úhlu pohledu :)

Se vším co píšeš souhlasím, protivnej člověk to je, stejně jako až přehnanej pragmatik. Na druhou stranu je to ale pro tu vrchnolnou politiku asi nutná vlastnost, stejně jako zbytnělý ego. Havel byl jen jeden (a ani on nebyl zdaleka takovej andílek, jak se z něj dělá), pro další takový typy tam už není místo. Dřív jsem Klause taky nesnášel, ale posledních pár let ho respektuju.
    FIN
    FIN --- ---
    LOPIK: "On je jen jako jeden z mála schopnej vidět možnosti kde jsou a naopak se neupínat k ideálům, který nejsou reálný" - a které, prosím tě?

jinak opět částečně souhlasím: dokáže se neuvěřitelně přizpůsobit - občas, když zrovna ego nevládne - a měnit názory a věci které říká. je to jistě velice pragmatické jednání - a pragmaticky, zcela a totálně, jednávají ti největší hajzlové.

oposmlouvu uzavřel poté, co horoval a svým příznivcům sliboval, že nikdy.

zde máš sérii jeho životních výroků
    Citáty a výroky - Václav Klaus nemluví za mě
    http://www.nemluvizame.cz/
    řada z toho jsou dost neuvěřitelné věci. stupidní a hloupé. osobně u mě kralují následující:
    "„Pavel Bém bude považován za jednoho z nejúspěšnějších primátorů, které kdy Praha měla.“
    - jistě, *svým zvláštním způsobem* bém skutečně velice úspěšný byl. málokdo povolil a zúčastnil se zlodějen tak brutálních. klaus si ho váží.

O odposleších, které v březnu odhalily obrovskou míru korupce na pražské radnici: „Odposlechy jsou strašně nešťastná věc, která ničí demokracii.“
    - není co dodat. morální vyznání v kostce. ostatně to následující rovněž:
    „Je obtížné rozlišit čisté a špinavé peníze, protože to na nich není poznat.“
    - a pragmatické, ano, dokonce velmi.

tento výrok:
    "„Na otázku, jestli lidské aktivity neničí životní prostředí: To je takový nesmysl, že snad větší jsem neslyšel.“ "
    prozrazuje autorovu naprostou a gigantickou stupiditu. a kdo takový nesmysl bude hájit, je taky vůl.

ona je to vůbec celé pěkná sbírka.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FIN: On je jen jako jeden z mála schopnej vidět možnosti kde jsou a naopak se neupínat k ideálům, který nejsou reálný. Hodně lidí se přes tohle nedostanou a pak mu nemůžou přijít na jméno. (těch příkladů je spousta - už od Komárka, který ho nenávidí kvůli tomu, že mu dal sežrat, tím že si dovolil politikařit už ze začátku, že na to nemá. Pak to "zhasnutí světla" - jinou variantu jak rychle rozdat velkou část státního majetku (bez toho aby šel do ciziny - to tenkrát nebylo přijatelný) nikdo ani nenavrhnul, natož aby za to nějak bojoval. To samý ta slavná oposmlouva - jak to chodí, když se dohodnout neumí sledujeme posledních deset let..)
    FIN
    FIN --- ---
    LOPIK: ve zbytku se krutě mýlíš - přežil všechny průsery, u kterých celou dobu také byl, a vždycky dokázal vysvětlit, že za to mohou ti druzí. je to obdivuhodná schopná schopnost a kdyby ho nebrzdilo přebujelé ego, které mu občas zatemňuje rozum, byl by to jistě nejschopnější hajzl v naší novodobé historii.
    FIN
    FIN --- ---
    LOPIK: částečně s tebou souhlasím: já si totiž dokonce myslím, že je prakticky všeho schopný, jak již spoustakrát dokázal.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Trochu toho Klause démonizujete - byl a je to jeden z nejschopnějších politiků, kromě pár vyjímek je zbytek druhá nebo spíš třetí liga. Ale i tak jeden člověk neurčuje určení celýho státu. Tohle možná platilo chvíli po revoluci (kde hrál Klaus zásadní roli, ale podle mě to dopadlo pořád dobře) ale ne dvacet let.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    FIN
    FIN --- ---
    abych pravdu řekl, začínám jeho chování nyní chápat. děsí mě tato věta:
    Klausovo první funkční období vypršelo 7. března 2008, kdy po své volbě rovněž složil přísahu pro druhé období. Jeho druhý mandát vyprší 7. března 2013. Pro následující volbu prezidenta České republiky už nebude moci znovu kandidovat. Ústava mu však umožňuje kandidovat po zvolení dalšího prezidenta.[35]
    takže ten hajzlík se ještě určitě vrátí, neboť jeho ctižádost, jak poznamenal jeden člověk, kterého jsem znal, již v roce 1989 "je bezbřehá". onen dotyčný tehdy prorokoval, že klaus bude prezident, čemuž jsme se při prvních aférách dotýkajících se i klausova jména, smáli. dneska už se nesměju, dotyčný měl ve všem do písmene pravdu.
    FIN
    FIN --- ---
    LONESTAR: podíváme se na data:

* V prosinci 1989 se Klaus stal československým ministrem financí ve vládě Mariána Čalfy, nominovaným za Občanské fórum. V říjnu roku 1991 byl jmenován místopředsedou vlády ČSFR.
    * V červenci 1992 se Václav Klaus stal předsedou vlády České republiky poté, co ODS pod jeho vedením a s programem reforem „Svoboda a prosperita“ v koalici s KDS přesvědčivě zvítězila ve volbách do České národní rady (tehdy ještě v rámci československé federace). Spolu s předsedou slovenské vlády Vladimírem Mečiarem se významně podílel na dojednání rozdělení Československa, ke kterému došlo k 1. lednu 1993
    * Po rezignaci ministrů za KDU-ČSL a ODA podal Klaus 30. listopadu 1997 demisi z funkce předsedy vlády.
    * V následujících předčasných volbách (1998) získala ODS pod Klausovým vedením a po kampani, založené do značné míry na varování před nástupem levice k vládě, necelých 28 %. Vládu sestavil předseda vítězné ČSSD Miloš Zeman, ovšem za podpory opoziční ODS, dohodnuté v tzv. „opoziční smlouvě“. V rámci rozdělení funkcí podle této smlouvy získal Václav Klaus post předsedy Poslanecké sněmovny. Pragmatické řešení rozdělení moci a kontrast s předcházející výrazně protilevicovou kampaní ODS se staly předmětem ostré kritiky z nejrůznějších stran. To vedlo k nespokojenosti části veřejnosti, vyjádřené například iniciativou „Děkujeme, odejděte!“ (listopad 1999), která bezvýsledně požadovala odchod Klause i Zemana z politiky (prosinec 1999).

a shrneme si to: klaus to byl po celou dobu, kdy proběhla celá tzv. privatizace a řada lumpů si v podstatě rozebrala nejlukrativnější majetky. byl ministrem financí, posléze předsedou vlády.

jestli máš náhodou dojem, že veškeré lumpárny začaly až v roce 2000, tak jsi, s prominutím, blázen.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    prostě jen nastavil směr - zasadil a teď sklízí ... jen by mě zajímalo, zda mu to někdy dojde. i když asi ne, svou rodinu docela zabezpečil, takže ho nemá co trápit..
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    "ten člověk ale musí mít ukrutnou sílu"...
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    LONESTAR: ne klaus "jen" privedl oposmlouvu k zivotu se vsim co to prineslo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam