DOCKINEZ: No jen malokdy se s trebou mijim v nazorech, nicmene v tomhle pripade ma Fin pravdu. Respektovani vysledku demokratickych voleb z hlediska legislativniho vubec neznamena, ze musim svesit ocas a cekat na pristi volbu, jako moji jedinnou obcanskou sanci za ctyru roky ovlivnit statni ci komunalni politiku. Protesty v ramci demokraticky uznavanych prav proti stavajicimu estabishmentu, byt demokraticky zvolenemu, patri k demokracii uplne stejne, jako ty volby. Ale predstava napr. extremu, kdy v demokratickych volbach zvitezi komuniste, a ja na cele volebni obdobi se smirim se situaci, byt by kroky teto demokraticky zvolene vlady sly proti memu presvedceni, a budu drzet obcansky poslusne hubu, je pro me neunosne.
Nikomu neberu jeho presvedceni ci hodnoceni techto iniciativ, ale rozhodne by nemel dehonestovat tyto aktivity v odkazu na demokraticke principy. Koneckoncu me napr. serou akce odboru, kdy pozaduji odstoupeni ci odvolani ruznych clenu vlady, ale tezko je budu odsuzovat na zaklade toho, ze tato vlada byla demkraticky zvolena a tudiz, neni narok.
Ja se proste take tezko smirim s komunisty ( a zvlast s temi, co maji "zajimavou historii") v kazdem zastupitelstvu, byt tam byli zvoleni demokratickou cestou.