• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub

Tento klub slouží k boji proti komunismu (a zejména bolševické totalitě) mírovými prostředky. Je třeba stále připomínat fakta těm, co zapomněli a předávat zkušenosti těm, co v tom svinstvu nežili.

Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SHEALA --- --- 22:25:13 7.12.2011 ---
    me ten socik prisel jako takovej ustav socialni pece. Proste, klienti sou lehce nakrmeny, lehce pripocurany, a ven se vylezt neodvazi, protoze by je vrchnost servala, a ignorujou ty, co sou zavreny v klecovejch luzkach.
    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: Nutnost/potreba uplacet proste NENI normalni a neni to v poradku, a Encyklopedie a slovník naučných slov říká o slově "normální" co ?? Normální je to, co dělá velká většina a dlouho dobu. Úplatky malé ( bonbošky, flaška, či jiná pozornost do 100,-K, i v té bankovce stokorunové ) tu byly za dob Babyloňanů, za dob Ublaj-chána, Petra Velikého i Roosevelta i Karla Čapka...prostě úplatky ve formě "všimného" jsou tak staré jako lidstvo samo. Je to v genech. Jenže korupce je něco trochu jiného, to není úplatek ve smyslu "pozornost", úplatek je něco jako "vynucení si" výhody. A na úkor většiny. Já prostě to tak chápu. Já sám úplatek nedal ( ač jednou ho naznačil, že bych dal ) nikdy v životě, natož se pokoušet o korupci.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOSEFDRUHY: Ale drobecky jsou stejne spatne jako jakykoliv jiny uplatek. Tenhle narod diky nim zije v dojmu, ze davat uplatek u doktora je v poradku, stejne jako davat uplatek na stavebnim urade, nebo kdekoliv jinde.

Nutnost/potreba uplacet proste NENI normalni a neni to v poradku, a je uplne jedno, jestli davam bura doktorovi, aby me vysetril prednostne, nebo davam 50 mega v igelitce zkorumpovanymu hajzlovi ve vlade, aby mi prihral nejakou zakazku. V obou pripadech jde o muj zisk nad ostatnima, dosazeny podvodnou cestou.

Nemate pravdu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: neřekl jsem, že "drobečky" jsou vpořádku. Řekl jsem, že doba naučila lidi dávat drobečky, a že nebyly až tak škodlivé ( kytička, bonboška, flaška - donutily úředníka vykonat více práce než mu kázala povinnost ). A řekl že drobečky nejsou totéž jako milionové korupční úplatky, že pohlavek dítěti není stejný přečin jako zbití do bezvědomí. Stále se snažíte oponovat ( spíš překrucovat ) za každou cenu jen aby jste nemuseli říci ( občas ) "náš pravdu". Já tento výrok jen dnes řek nejméně 5x.

To víte...charakter se pozná na maličkostech.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Hm... zajímavé žádná příležitost, zloděje nevyrobí ; příležitost je to, čeho se zloděj chopí.Čili : tam kde není příležitost, tam se jí ani darebák nechopí ( nemůže ) ... zajímavé. Budeme tedy budovat společnost na (ne)příležitostech anebo na mravní morálce ? Když nedáme zlodějům příležitost, tak se zlodějmi nestanou. Když ( notorickýmu ) vrahovi nedáme příležitost ( bude v pevnosti Board 30 let v kopce, sám ) tak z něj po celý život vrah nebude. - - zajámavá filozofie. Takže vlastně člověk nutně musí bžt zlodějem když mu společnost naservíruje příležitosti. - ...hm...hm. Zajímavě jste to podal. Zloděj není zlodějem dokud mu není podstrčena příležitost. ( ... a je-li mu příležitost podstrčena, měla by mu být podstrčena i "marxisticko-leninská teorie, či bible" ... ti už notorického zloděje co nikdy neukradl nic, neb neměl příležitost naučí tomu sebeovládání )
    hm...budu dál o tom přemýšlet jak fantastickou ideu jste vynalezl. Zloděje nedělá příležitost, jak jste řekl, ale vrozené nutkání krást, jak jste řekl. - zajímavé...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    A ta stale pretrvavajici nenavist k porevolucni dobe, a naivni predstava, ze zlodeji prisli odnikud az v poslednich 20 letech ... to snad ani nema smysl komentovat :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOSEFDRUHY: Vse podstatne uz bylo napsano. Ze zrovna vam pripadaji "drobecky" v poradku je v podstate ucebnicovy priklad toho, co je s touhle zemi spatne, a proc bude jeste peknych par let trvat, nez se z toho dostane.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: To je špatně nebo dobře, že jste se "pobavil" ? Asi máte chudý ( intelektuálně chudý ) život, když se musíte chodit bavit do antikomunistickýho klubu.
    Když sem dáte něco svého, z vlastní hlavy, možná se i já pobavím ( možná i popukám smíchy ...jak tak koukám do historie Vašich příspěvků ).
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: slušný člověk to vydrží. žádný alibismus. když selžeš, můžeš za to ty - žádné "příležitost dělá zloděje". to je hanebný alibismus. správně je to "příležitost přitahuje zloděje" a "příležitost ukáže zloděje".
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: opět musím zopakovat kolegu:

„Príležitosť robí zlodeja,“ je zvrátené príslovie, ktorí dokonale charakterizuje našu mentalitu a spoločnosť. Nie, príležitosť, ale absencia morálky je to, čo robí zlodeja zlodejom. Človek s morálkou neukradne iba preto, že môže.

- Arpad Soltezs

jinými slovy, žádná příležitost, ani daná zeměškůdcem klausem, zloděje nevyrobila - příležitost je to, čeho se zloděj chopí.

žádný alibismus, žádné "to oni" a "to ono". me, vždycky "my" anebo "někteří z nás".
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Teda pratele, poslednich 50 prispevku, to je skutecne hall of fame. Drobecky, vsimne, moralka ... skvele jsem se pobavil :)))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JOSEFDRUHY: To mnohe vysvetluje.:)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: S tou první částí souhlas. S tou druhou : Jistěže se svině nevyrojily přes noc po revoluci, nemohly, nebyly, proto se nevyrojily,..; a svině se "zjevily-narodily" právě tou ponukou Klause, pobídkami ke krádeži a korupci. (( je-li něco za plotem, cikán neukradne, ani ke krádežím vychovaný cikán neukradne, je-li to před plotem i slušný cikán odnese )). Je-li příliš mnoho šancí krást a korumpovat, tak "lechtiví slušní charakterové" to nevydrží...a kradou. Na vině je příležitost, a nabídla ke krádežím. Tu dala "nová Klausovská morálka".
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: Aj-jaj, já bibli nečet... sorry.
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: a taky platí, že tenkrát nemuseli soudruzi jaksi nosit melouny v krabicích od vína - oni si je rovnou vozili v tatrách, kam oni sednout mohli a prostý lid ne. taky nemuseli krást podniky, když jim patřil z definice celej stát, že? tedy patřil "lidu" a strana to za něj "spravovala". naprosto souhlasím s kemalem, nebylo to o nic lepší - jediné, co lze říci, je, že to bylo jiné. provedením.

nebo si vážně myslíš, že všechny ty svině se "záhadně" přes noc vyrojily po revoluci, kdy nám během 24 hodin z nepochopitelných důvodů část národa zmutovala směrem ke zlu? nikolivěk. byly tady už dlouho, narostly nám za socíku, (jak říkám) drobný český "šikovný" člověk byl jest jim podhoubím. to je celá, holá a, připouštím, rovněž velice nepříjemná pravda.
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: podívej, v bibli se neříká "nepokradeš nad 10 šekelů", ono říká "nepokradeš". a neříká se tam ani "nenavážíš křivě cizákovi-nesousedovi a panu doktorovi jo", ono se tam říká "nenavážíš křivě". to bych bral jako rozhodující vodítko.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: Souhla v tom směru a duchu jak si to označil-popsal. Přesto si myslím, že společnost za totáče který trval 40 let, že by se naučila těmi malými všiménkami ( flaška, bonboška ) krást a korumpovat ve velkém, v milionech, to se mi nezdá. Jistě, krádež malá nebo velá je vždy krádež, přesto mi jakýsi cit říká, že "krádež čokolády není stejným přečinem jako krádež 7 milionů" ( David Ráth aj. ) ... že pohlavek dítěti není stejný přečin jako zbití pěstí a kopancema do bezvědomí...prostě cit a intujice mi říká, že to není stejné.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: leckdo si i chaloupku docela levně postavil... z erárních cihel :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JOSEFDRUHY: prostě kradlo se minimálně v úplně stejném rozsahu jako nyní, případné drobné rozdíly v metodách vyplývají z rozdílného společensko-hospodářského uspořádání srovnávaných režimů
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEMAL: Korupce, ta velká, za totáče byla, jistě, ale ta se týkala jen pánů straníků, soudruhů na Krajích a na ÚV. To víme, že ti si stavěli chatky a byty ze státního. Takže...takže co ?, že by se tito bejvalí stranící přehoupli do současnosti a že by to byli oni co dnes korumpují ? ... (?), možná ano. Ale logika nad věcí říká, že komoušů bylo v 15 ti milionovém národě 1,1 milionu. V Čechách tedy odhadem 900 tis. Ti ale privatizovali (!) a jsou z nich boháči. Že by tito boháči ještě měli chuť korumpovat ? Pokud nekorumpují už, tak kdo ?, už žádný "volný" komunista nezbyl...; jak říkáte, že za totáče hlavně kradli na OPBH, chaty, pořadníky na auta, čili ve velkém - komouši, tak.. V malém jen lidičky s těma bonboškama...
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: a dodatek: ano, rudé svině mohly pěstovat nerovnou společnost mj. právě proto, že se řada lidí výborně přizpůsobila a jela v tom. jakmile půda sama plodí hnojivo, nemusíš už ty sám mít strach o úrodu :-)
    FIN
    FIN --- ---
    a úplně pregnantně související jev definoval můj kamarád a výborný slovenský žurnalista. takto:

„Príležitosť robí zlodeja,“ je zvrátené príslovie, ktorí dokonale charakterizuje našu mentalitu a spoločnosť. Nie, príležitosť, ale absencia morálky je to, čo robí zlodeja zlodejom. Človek s morálkou neukradne iba preto, že môže.

- Arpad Soltezs
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam