• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: Pane, pletete si torpéda s mloky. Končím tuto zbytečnou debatu.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    A timto zase z diskuse odchazim, nebudu resit ceskou politiku, dokud se vam vsem nebudu moct smat ze zahranici :) adios
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOSEFDRUHY: Je.

Pokud pro Vas neni, pak gratuluji - jste jeden z tech, kvuli kterym hodlam v nejblizsi dobe zemi opustit.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ADMIX: Stejnej pripad jsou kradeze maly vs. velky.

Kdyz byl tenkrat v novinach pripad, kdy nejaka zenska usnula ozrala na stanku nekde na trzisti, tak kolem ni chodili "obycejni lide" a vubec jim nebylo blby si neco ukrast. Vubec, ale ani trochu je nenapadlo, ze krast je proste nemoralni a spatne.

Tak proc se divime, ze politici kradou uplne stejne, jen v daleko vetsim meritku? Pro me je zlodej zmrd, at uz krade penezenku spicimu cloveku, nebo miliardy ze statni kasy.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: Jistě, celou dobu kritizuji korupci, jenže totálně odmítáte nejen pochopit, ale i slyšet, že malý úplatek, spíš forma všimného ( ona bonboška, či padesátikoruna u zubaře ) není K O R U P C I.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOSEFDRUHY: A to je presne to, kde korupce zacina. Tady flaska, tamhle tlacenka, tady obalcicka, tamhle sluzbicka, tady baracek, tamhle golfovy hriste, tady statni zakazka ... Lidem proste neni divny, ze delaji neco, co je zvracene a nemoralni, prijde jim to v poradku a normalni, protoze "to dela kazde"

To je jeden ze zakladnich duvodu, proc je tenhle narod tak zkurvenej.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: Naprosto jste to otočil...zbytečné Vám sáhodlouze podávat vysvětlení. Buď úmyslně nebo z nedostatku moudrosti nechápete.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SADY: Víte, já jsem dělal kdysi na odboru výstavby NV 5 let malého města. Lidé chodili a chtěli různé služby, většinou ty, které bych stejně udělal ze své povinnosti. A aniž jsem si o cokoliv řekl, strčili mi do šuplíku flašku, nebo mi dali tlačenku ze zabíjačky, či čokoládu, nebo jablíčka ze zahrádky. To se mi stalo tak 1x za měsíc. Byl to jakýsi "národní sport" přijít na úřad a donést pozornost. Odmítání nepomohlo, stejně mi to vnutili.
    Proto nechápu proč toto tu někdo nazývá korupcí a že je to "kurvení páteře národa". Ať se zamýšlím jakkoliv prostě pohlavek je pro mě něco jiného než zbitý dítě do bezvědomí ( všimné něco jiného než milionová korupce ). To ať se na mě pan BONGI i ostatní nezlobí, já to vnímám jinak. Sám jsem úplatek nikdy nedal a o žádné všimné si neřekl, to zásadně, neměl jsem na to povahu.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Proste me nezajima zadna bagatelizace uplatkarstvi za komancu ani zvelicovani uplatkarstvi dnes.

Mym ... asi ne cilem, ale snem je minimalni stat, kde nemusim nikoho uplacet, protoze s kym potrebuji, mam oboustranne vyhodnou dohodu, a urednika uplacet nemusim, protoze urednik nade mnou nema zadnou moc, dokud neporusim zakony. Zit a nechat zit :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOSEFDRUHY: Uplatkem si nic nevynucujete. Ja nabizim, vy prijimate, uplatek je vzajemna dohoda dvou stran, z niz profituji pouze tyto dve strany. Jedine, co si uplatkem lze vynutit, je nasledne vydirani jedne strany druhou, coz uz ale nepatri pod korupci, je to jen jeden z nasledku.

Korupce je proste spatna, at uz slovnik rika, ze je normalni (protoze to dela kazdy), nebo at uz tomu rikate vsimne nebo drobky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: Nutnost/potreba uplacet proste NENI normalni a neni to v poradku, a Encyklopedie a slovník naučných slov říká o slově "normální" co ?? Normální je to, co dělá velká většina a dlouho dobu. Úplatky malé ( bonbošky, flaška, či jiná pozornost do 100,-K, i v té bankovce stokorunové ) tu byly za dob Babyloňanů, za dob Ublaj-chána, Petra Velikého i Roosevelta i Karla Čapka...prostě úplatky ve formě "všimného" jsou tak staré jako lidstvo samo. Je to v genech. Jenže korupce je něco trochu jiného, to není úplatek ve smyslu "pozornost", úplatek je něco jako "vynucení si" výhody. A na úkor většiny. Já prostě to tak chápu. Já sám úplatek nedal ( ač jednou ho naznačil, že bych dal ) nikdy v životě, natož se pokoušet o korupci.
    BONGI
    BONGI --- ---
    JOSEFDRUHY: Tve bonboniery ci kyticky, jsou minoritni, tady se prevazne davaly "prachy do obalek" ... koneckoncu tohle slovni spojeni je znamo predevsim z te doby!
    BONGI
    BONGI --- ---
    JOSEFDRUHY: Co Vam mam na to rict? Ze techto pripadu bylo tisice? Ze brali remeslnici, zelinari, reznici, urednici za razitko, skladnici, funkcionari... Ze jedinym ucelem tohoto "vsimneho" bylo ziskat sluzbu ci zbozi na ukor tech, kteri ho nedali ci na nej nemeli? Ze prijemci techto uplatku dale spolu s vekslaky ziskavali dalsi nelegalni smelinou dalsi penize? Ze diky temto penezum meli v 90 roce vetsi moznosti? Ze velikost uplatku pro jeho odsouzeni neni rozhodujici? Ze tohle kurvilo pater naroda?
    Nemusim, ze, kdyz se zamyslis, prijdes na to sam!
    SADY
    SADY --- ---
    JOSEFDRUHY: prave ze drobecky jsou uplne nejskodlivejsi... pro jejich strasnou rozsirenost a blud, kteremu lidi podlehli - ze je to v poradku... a zacinalo to uz podelanou kytkou soudruzce ucitelce, kdy motivace nebyla ocenit jeji sluzby, ale predejit jeji sikane vuci svejm detem... jak ja to nesnasel!!! nemate pravdu
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOSEFDRUHY: Ale drobecky jsou stejne spatne jako jakykoliv jiny uplatek. Tenhle narod diky nim zije v dojmu, ze davat uplatek u doktora je v poradku, stejne jako davat uplatek na stavebnim urade, nebo kdekoliv jinde.

Nutnost/potreba uplacet proste NENI normalni a neni to v poradku, a je uplne jedno, jestli davam bura doktorovi, aby me vysetril prednostne, nebo davam 50 mega v igelitce zkorumpovanymu hajzlovi ve vlade, aby mi prihral nejakou zakazku. V obou pripadech jde o muj zisk nad ostatnima, dosazeny podvodnou cestou.

Nemate pravdu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: neřekl jsem, že "drobečky" jsou vpořádku. Řekl jsem, že doba naučila lidi dávat drobečky, a že nebyly až tak škodlivé ( kytička, bonboška, flaška - donutily úředníka vykonat více práce než mu kázala povinnost ). A řekl že drobečky nejsou totéž jako milionové korupční úplatky, že pohlavek dítěti není stejný přečin jako zbití do bezvědomí. Stále se snažíte oponovat ( spíš překrucovat ) za každou cenu jen aby jste nemuseli říci ( občas ) "náš pravdu". Já tento výrok jen dnes řek nejméně 5x.

To víte...charakter se pozná na maličkostech.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Hm... zajímavé žádná příležitost, zloděje nevyrobí ; příležitost je to, čeho se zloděj chopí.Čili : tam kde není příležitost, tam se jí ani darebák nechopí ( nemůže ) ... zajímavé. Budeme tedy budovat společnost na (ne)příležitostech anebo na mravní morálce ? Když nedáme zlodějům příležitost, tak se zlodějmi nestanou. Když ( notorickýmu ) vrahovi nedáme příležitost ( bude v pevnosti Board 30 let v kopce, sám ) tak z něj po celý život vrah nebude. - - zajámavá filozofie. Takže vlastně člověk nutně musí bžt zlodějem když mu společnost naservíruje příležitosti. - ...hm...hm. Zajímavě jste to podal. Zloděj není zlodějem dokud mu není podstrčena příležitost. ( ... a je-li mu příležitost podstrčena, měla by mu být podstrčena i "marxisticko-leninská teorie, či bible" ... ti už notorického zloděje co nikdy neukradl nic, neb neměl příležitost naučí tomu sebeovládání )
    hm...budu dál o tom přemýšlet jak fantastickou ideu jste vynalezl. Zloděje nedělá příležitost, jak jste řekl, ale vrozené nutkání krást, jak jste řekl. - zajímavé...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    A ta stale pretrvavajici nenavist k porevolucni dobe, a naivni predstava, ze zlodeji prisli odnikud az v poslednich 20 letech ... to snad ani nema smysl komentovat :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOSEFDRUHY: Vse podstatne uz bylo napsano. Ze zrovna vam pripadaji "drobecky" v poradku je v podstate ucebnicovy priklad toho, co je s touhle zemi spatne, a proc bude jeste peknych par let trvat, nez se z toho dostane.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ADMIX: To je špatně nebo dobře, že jste se "pobavil" ? Asi máte chudý ( intelektuálně chudý ) život, když se musíte chodit bavit do antikomunistickýho klubu.
    Když sem dáte něco svého, z vlastní hlavy, možná se i já pobavím ( možná i popukám smíchy ...jak tak koukám do historie Vašich příspěvků ).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam