• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub

Tento klub slouží k boji proti komunismu (a zejména bolševické totalitě) mírovými prostředky. Je třeba stále připomínat fakta těm, co zapomněli a předávat zkušenosti těm, co v tom svinstvu nežili.

Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SHEALA --- --- 22:25:13 7.12.2011 ---
    me ten socik prisel jako takovej ustav socialni pece. Proste, klienti sou lehce nakrmeny, lehce pripocurany, a ven se vylezt neodvazi, protoze by je vrchnost servala, a ignorujou ty, co sou zavreny v klecovejch luzkach.
    rozbalit záhlaví
    BONGI
    BONGI --- ---
    PREVIT: napsal mi do posty
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    RUDOLF:
    BONGI:
    Ma RO, takze ani kdybyste chteli! :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: Zarekl jsem se, ze ne, ale proste mi uz selhaly nervy a nevydrzel jsem.
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: Ta nejlepsi odpoved! :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BONGI: ne, ja se divím, že se s ním vůbec bavíte.
    FIN
    FIN --- ---
    ADMIX: to bude jistě nějaká pomýlenost, protože, jak zde nemálo humorně zaznělo, komunisté jsou spíš pomýlení než rudé svině. a omyly se přece dají vysvětlit, ne? (rovněž před chvilkou.)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Trocha nostalgie na zlate casy.

BONGI
    BONGI --- ---
    GREATDRAKE: Otazka byla spis recnicka, mne je prece take jedno, jak to vidis ty osobne a zda tobe se zda odpoved nasnade jako logicka. Me zajima odpoved tech, kteri se kriticky vyjadrili. A mimochodem - ty odpovedi, ktere se zdaji byt logicke a nejjednodussi, vubec nemuseji odpovidat skutecnosti. To zase naucila praxe me.
    Jedna z odpovedi, ktera by mohla napriklad zanit je, ze negativismus vyjadreny LeaII se dotycnym zdal zavaznejsi a nebezpecnejsi, takze se proti nemu potrebovali vymezit. Ne z hlediska zajimavosti, ale protoze prispevky JII se jim zdaly byt prijatelnejsi. Ale to je jen jedna z moznych variant.
    Takze, proc se dohadovat mezi sebou a proc mluvit za jine, nechcme to na nich, nebo to nechme byt.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    BONGI: Ale mně je jedno jestli jsem odhadl jejich motivaci správně či ne... jen nevidím důvod proč hledat (a ptát se po) vysvětlení někde, kde jednoduché je zcela na snadě a vůbec není nelogické. :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    GREATDRAKE: Odpovim stejne - proc bych mel mit ten pocit? Proste me prijde zajimave ( podivne), ze oba reagovali kriticky na Leu1 a ne na JosefaII, ktery si to podle me zaslouzil vic a zajimalo me proc. Nijak jsem neproklamoval, ze museji reagovat. Dobra, tvuj nazor a odpoved muze byt jednim z duvodu. Ale me zajimal jejich duvod, jsi si jisty, ze za ne odpovidas spravne?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    BONGI: proč? každý řeší to, co ho pálí - nebo máš pocit, že všichni se musí snažit o nějaké univerzální hodnocení zajímavosti? :) Ley1 je na rozdíl od toho blábolivého kreténa zajímavá, no tak na ní reagují - na tom není nic podívného.
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: No zvlastni mi pripada, ze jste reagovali na pet pruspevku Ley1 a plakatovani a argumentaci JosefaII jste jaksi nechali bez povsimnuti. Duvod? pripadala vam jeho argumentace a prispevky vice koser?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    LEA1: to nebyl rozbor osobnosti, ale způsobu jakým argumentuješ. Proto pět příspěvků stačí.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF:
    GREATDRAKE:

tj. nikde jsem nemluvil o trestním řádu, ale o tom jak se kulturně dar chápe..
    tj. nefunguje darová smyčka typická pro západ. Dar=závazek dar opětovat.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: tak nějak u nás není slušné dar přijmout, právě protože zavazuje..
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: no tak nějak to funguje i u nás už od dob říma - není trestné přijímat dary, ale trestné je zohlednit dar při rozhodování :)
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    BONGI: Souhlasím s Haroldovým Zemanem, že komunismus jako ideologie je hloupost. A z toho mi vychází, že komunista bude nejčastěji člověk pomýlený. (Tedy nikoli nutně "rudá svině" nebo zločinec.) Omyly se dají vysvětlit. Proto si dovolím odpovědět, že dialog smysl má. Za předpokladu, že bude dialektický a slušně vedený. Rétoricko-propagandistická klání našich polistopadových politiků i radikální antikomunismus ovšem fungují přesně naopak.

LEA1: Může se to zdát paradoxní, ale racionální postoje se obvykle neopírají o (jakkoli racionální) nenávist. Mimochodem, při tvém postoji k politické výchově dětí by tě nemuselo překvapovat, že komunisté nevymírají.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    HAROLD: Nejsi ty génius? Rozbor osobnosti na základě mých 5 příspěvků? To by ti mohl závidět leckterý psycholog tuhle schopnost. Vážně jsi pobavil :DDD
    Krom toho mám pocit, že na ty monology jsi tu mistr ty.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    jinak v číně funguje korupce v jiném kulturním režimu... pokud je veřejná soutěž, je běžné a všeobecně známé že rozhodčí dostává dary ze všech stran.. co je ale specifické, že ony dary nejsou zavazující.. mám to přes kámoše, těžko říct jestli to má nějaký odraz v odborné literatuře..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    sem to nepatří, ale navazuje to na ten vtipný text o tom jak nám čína bude vládnout..

sanctions for dummies: China-US-North Korea: A US-China draft resolution to tighten sanctions against North Korea for its 12 February nuclear detonation would impose some of the toughest sanctions ever ordered by the United Nations, US Ambassador Susan Rice said on 5 March.

Six new provisions are intended to make it harder for North Korea to move money and supplies for nuclear and missile activity.

The new sanctions would target the "illicit" activities of North Korean diplomats and the country's banking relationships for the first time.

Existing sanctions authorize nations to inspect for nuclear or missile-related contraband cargos in transit. One new provision would require states to inspect cargos on their territory. Ships that refused inspection would be prohibited from entering any port. Landing rights for aircraft suspected of transporting banned cargo would also be denied.

The import of luxury items has been banned, but the new sanctions itemize them. Prohibited goods include yachts, jewelry, luxury automobiles and racing cars.

The resolution would also target North Korean diplomats who support nuclear and missile-related activities abroad. Nations would be called on to monitor North Korean diplomats on their territory and prevent them from acting as couriers carrying, literally, suitcases stuffed with cash both to and from North Korea.

Comment: The draft took three weeks to negotiate, according to Ambassador Rice. It was sent to other Security Council members Tuesday.

The new sanctions are important for their specificity and for Chinese support. Specificity makes it harder for North Korean sympathizers to avoid getting caught.

However, China's support is highly significant because all of the transit-related sanctions directly affect China's relations with North Korea. As long as China served as an outlet for North Korean trade and transit, the North could never be quarantined or embargoed. It is impossible to enforce an embargo against a country with land borders unless all its neighbors agree.

This is the first time China has agreed, even for a limited selection of goods. Chinese airports, airspace, rail roads, seaports and territorial waters are essential to North Korea's ability to import contraband and to export weapons. Flights to Iran, for example, always use Chinese airspace, and have often used Chinese airports for en route stops. The primary serviceable rail line from Pyongyang only goes to the border town of Dandong, China, where it links to the well-developed Chinese rail road system in the northeast.

Finally, North Korea has been using its diplomatic pouches to finance sanctioned activities for years and to supply luxury goods to the Kim family. Additionally, diplomats usually are required to finance their own diplomatic posts by whatever means they can contrive. This usually means some form of smuggling. This resolution is the first to attempt to disrupt these longstanding North Korean practices.

Chinese backing for this unprecedented set of sanctions is a measure of its displeasure with North Korea's nuclear and missile activities.
    BONGI
    BONGI --- ---
    HAROLD: Neni tahle charakteristika spis vystizna pro Josefa II nez pro LEA1?
    Navic, pokud vim se tu polemizuje a odsuzuje prave ten system a ideologie a pokud dochazi k odsouzeni konkretnich komunistu, tak povetsinou tech, kteri se s minulym systemem citi byt dale svazani a povazuji ho za uspesny a lepsi. Nemyslim, ze tu nekdo odsuzuje Andreje Barcaka, stejne jako si nemyslim, ze by on nejak propagoval minuly rezim, jako spravny a dokonce, ze by v GM propagoval komunismus vubec. Jenze pak jsou takovi jako Semelova, Grebenicek, ale i Sloup
    Naprosto souhlasim, ze minuly rezim se podepsal na kazdem z nas, kdo v nem existoval vic jak deset let. At uz tim, ze mu vytvoril zdani, ze konformita je formou odboje ci minimalne cestou k preziti nebo naopak zmenil mu vnimani komunistu na "known enemy" bez chuti byt objektivni.
    Uznavam, ze totalitni paradigma v techto generacich bude jeste nejakou chvili existovat a projevovat se sklone k skratkovitemu az cernobilemu videni a reseni. Ze ochota naslouchat v okamziku, kdy se objevi slovo komunismus ci komunista se rapidne snizuje a ochota obhajit nazor pred komunisty diskuzi se obcas jevi jako slabost, ale neni to navrat zpet ani konformita, je to jen pomalejsi evoluce, nez jsme v puvodnim zachvatu euforie cekali.
    A navic, neni projevena vstricnost komunistickym nazorum brana jako jimy jako slabost a neschopnost obhajit vlastni videni? Je vubec potrebne s predstaviteli teto strany o jejich videni komunismu diskutovat a hledat prunik, kdyz tento system i jeho ideologii povazuje za nesmysl a hloupost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam